Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kaskinen-Simojoki-rahastosta jaetaan nyt neljännen kerran apuraha nuorelle lauluntekijälle. Vuoden 2019 apuraha on tarkoitettu kristillisen uskon pohjalta nousevan yhteislauluperinteen vahvistamiseen. Apurahaa voivat hakea kaikki alle 30-vuotiaat säveltäjät ja sanoittajat.

Suomen Lähetysseuran 160-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haussa on 4000 euroa. Summa voidaan jakaa useamman hakijan kesken. Hakemuksesi tulee olla perillä 29.3.2019 klo 17.00. Apuraha jaetaan Lähetysjuhlilla Jyväskylän kaupunginteatterissa 18.5.2019 klo 15.30 alkavassa tilaisuudessa.

Ohjeita apurahan hakijoille

Etsimme ensisijaisesti suomenkielisiä yhteislauluja. Edellytämme, että lauluissa tulisi jollain lailla esille Suomen Lähetysseuran juhlavuoden teema ”Toivon tarinoita 160 vuotta”. Hakijan tulee olla hakemuksen lähettäessään alle 30-vuotias.

Kirjoita vapaamuotoinen hakemuksesi, jossa kerrot unelmasi lauluntekijänä ja perustele, miksi haet apurahaa. Liitä hakemukseesi yhteystietosi sekä 1–2 laulua (nuotit, sanat ja äänite), joiden sanoittaja ja säveltäjä voivat olla eri ihmisiä. Jos sanoittaja ja säveltäjä ovat eri henkilöitä, apuraha jaetaan sanoittajan ja säveltäjän kesken puoliksi.

Pelkästään sanoituksella tai sävellyksellä ei voi hakea apurahaa. Lauluntekijän taitoon kuuluu tehdä sanat, joita voi laulaa. Kun sävel on mukana, on myös sanoja hiottava mahdollisimman laululliseen muotoon. Hakemuksen mukana lähetettyjen laulujen oikeudet säilyvät tekijällä, mutta Lähetysseuralla on käyttöoikeus niihin.

Suomen Lähetysseura 160 vuotta

Suomen Lähetysseura täyttää tänä vuonna 160 vuotta, Lähetysseura perustettiin 19.1.1859. Juhlavuotta vietetään työn merkeissä kertomalla tarinoita toivosta ja uskon voimasta. Juhlavuonna Lähetysseura haluaa katsoa eteenpäin, sillä toivo suuntaa aina tulevaan.
– Juhlavuoden aikana kerromme erityisesti siitä, miten kristillinen usko sanoin ja teoin voimaannuttaa syrjittyjä. Haluamme avata työtämme etenkin nuorille aikuisille, löytää sen kielen, jolla lähetystyö tulee heille ymmärrettäväksi. Haluamme myös keskustella siitä, miten he voivat olla siinä mukana, toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sanoo.

Apurahahan hakemusaika on päättynyt 29.3. Lisätietoja apurahasta saat tarvittaessa Päivi Mattilalta (paivi.mattila@suomenlahetysseura.fi).

Lataa esite Kaskinen-Simojoki-apurahasta (pdf)

Katso video Suomen Lähetysseurasta:

Lisätietoja:
Taidetoiminnan asiantuntija Päivi Mattila
paivi.mattila@suomenlahetysseura.fi
puhelin 040 9022818

Uutinen vuoden 2019 apurahasta

Uutinen vuoden 2019 Kaskinen-Simojoki-apurahasta.

Suomen Lähetysseura 160 vuotta

Suomen Lähetysseura täyttää tänä vuonna 160 vuotta. Lue lisää juhlavuodesta ja juhlavuoden teemoista.

Rosa Nyman palkittiin apurahalla vuonna 2016

Rosa Nyman oli Vihdin Lähetysjuhlilla juhlistamassa apurahaansa Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen kanssa. Kuva Ari Vitikainen

Rosa Nyman sai Kaskinen-Simojoki-apurahan vuonna 2016. Katso uutinen apurahan jakotilaisuudesta.

Vuoden 2014 apuraha Ville Myllykoskelle

Pekka Simojoki ja Lähetysseuran taide- ja musiikkityön koordinaattori Päivi Mattila ojensivat Kaskinen-Simojoki-apurahan Ville Myllykoskelle. Kuva Pirre Saario

Vuonna 2014 Ville Myllykoski palkittiin Kaskinen-Simojoki-apurahalla. Lue lisää vuoden 2014 apurahasta.

Ensimmäinen apuraha Aarni Seppälälle 2012

Ensimmäinen Kaskinen-Myllyrinne-apuraha jaettiin vuonna 2012 Aarni Seppälälle.