Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseuralta apua maanjäristyksen uhreille Syyriassa: tarve huoville, lämmityslaitteille ja ruualle

Maanjäristyksen uhriluku kasvaa koko ajan, ja kotinsa ja työnsä menettäneet perheet tarvitsevat apua kipeästi. Kirkot ja moskeijat toimivat hätämajoituspaikkoina tuhoalueella.

ihmisiä sortuneiden talojen äärellä
Kuva: GOPA-DERD.

Maanantaina Turkin eteläosaan ja Syyriaan iskenyt maanjäristys on aiheuttanut mittavat tuhot: tuhansia ihmisiä on kuollut ja koteja ja muita rakennuksia on tuhoutunut. Lähetysseura auttaa maanjäristyksen uhreja Syyriassa ACT-allianssin kirkkokumppaneiden kautta myöntämällä 70 000 euroa katastrofirahastostaan.  

”Syyriassa on kylmä talvi, ja tarvetta on esimerkiksi huoville, lämmityslaitteille ja ruualle. Kirkot ja moskeijat toimivat hätämajoituksessa, ja niihin tarvitaan patjoja ja hygieniatarvikkeita”, sanoo Lähetysseuran humanitaarisen avun asiantuntija Eija Alajarva

Tietoa lisätuhoista ja kuolonuhreista saadaan koko ajan lisää, ja jälkijäristykset jatkuvat. Ihmisiä on vielä kadoksissa. 

“Syyriassa maanjäristys tulee tilanteeseen, jossa ihmisillä on jo valmiiksi vaikea tilanne sodan ja talouskriisin vuoksi. Maanjäristys on vienyt ihmisten koteja ja elinkeinoja, ja kaiken lisäksi sääolot ovat talven vuoksi ankarat”, Alajarva kertoo. 

Syyria on Lähetysseuran pitkäaikainen toimintamaa, jossa järjestöllä on työtä ja pitkäaikaisia kumppaneita. Tällä hetkellä Lähetysseura tukee maassa lasten koulunkäyntiä ja paikallisen rauhanverkoston työtä. 

Auta maanjäristyksen uhreja Syyriassa