Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Katastrofirahasto

Auta sotaa pakenevia — lahjoita hätäapua Ukrainan kriisin keskelle

Lahjoittamalla katastrofirahastoon annat hätäapua sitä eniten tarvitseville. Juuri nyt tukeasi tarvitaan erityisesti Ukrainassa.

Sota on pakottanut ukrainalaiset jättämään kotinsa ja etsimään suojaa. Monet yrittävät paeta naapurimaihin turvaan. Annamme hätäapua ukrainalaisille tarjoamalla tilapäistä suojaa, ruokaa, lääkkeitä, psykososiaalista tukea ja sielunhoitoa.

Suomen Lähetysseura vie hätäavun perille Ukrainassa ja sen lähimaissa toimivien paikallisseurakuntien kautta. Avun koordinoi Luterilaisen maailmanliiton Maailmanpalvelu.

Lahjoita humanitaarista apua Ukrainaan!

Lahjoita apua Ukrainaan

Maanjäristys on jättänyt tuhansia syyrialaisia kodittomiksi ilman suojaa ja apua — Lahjoita katastrofiapua Syyriaan!

Maanantaina 6.2. Turkin eteläosaan ja Syyriaan iskenyt maanjäristys on aiheuttanut mittavat tuhot: yli 45 000 ihmisiä on kuollut, ihmisiä on raunioiden alla loukussa ja koteja sekä muita rakennuksia, kuten sairaaloita on tuhoutunut. Tilannetta pahentaa edelleen maan talouskriisi ja sota, jonka keskellä syyrialaiset ovat edelleen. Lisäksi sääolot ovat talven vuoksi ankarat, sillä kylmyys ja lumisateet haittaavat pelastustöitä. Nyt ihmiset tarvitsevat kiireellisesti huopia ja ruokaa. Kirkot ja moskeijat toimivat hätämajoituksessa, ja niihin tarvitaan patjoja ja hygieniatarvikkeita.

Syyria on Lähetysseuran pitkäaikainen toimintamaa, jossa Lähetysseuralla on ollut työtä vuosia ja pitkäaikaisia kumppaneita.

Auta maanjäristyksen uhreja! Sinun apuasi tarvitaan nyt!

Lahjoita hätäapua Syyriaan
Kuva: GOPA-DERD

Suomen Lähetysseuran katastrofityö

Suomen Lähetysseuran katastrofityö kohdentuu ensisijaisesti maihin, joissa Lähetysseuralla on jo ennestään toimintaa. Näin saamme avun luotettavasti ja nopeasti perille pitkäaikaisten yhteistyökumppanien kautta.

Lähetysseura sitoutuu kaikessa toiminnassaan kansainvälisesti hyväksyttyihin humanitaarisen avun normeihin ja standardeihin. Katastrofiapua annetaan etniseen taustaan, uskontoon tai kansallisuuteen katsomatta.

Lue lisää katastrofityöstämme »

Sinä voit auttaa hädän keskellä!

15
Patja 2 kpl
25
5 kpl huopia
50
Hätäravintoa lapsille
100
Perheen avustuspaketti

Näin lahjoitat:

  • MobilePayllä: numeroon 17550
  • Tekstiviestillä: Lähetä viesti AUTA20 (20 €) tai AUTA10 (10 €) numeroon 16155
  • Soittamalla numeroon 0600 11320 (Puhelun hinta 20,28 € + pvm.)
  • Tilisiirrolla IBAN FI38 8000 1400 1611 30, kirjoita viestiksi: Auta
  • Verkkosivuillamme: tee lahjoitus »

Katastrofityö 2020:

Vuonna 2020 koronaviruksen vaikutukset näkyivät kaikkialla työssämme ja katastrofiavun tarve kasvoi. Lähetysseura antoi katastrofitukea lähes 540 000 euroa 18 hankkeen kautta. Suoraa apua sai yli 100 000 ihmistä. Jos mukaan lasketaan esimerkiksi eri maissa radion kautta koronatietoutta saaneet, apu saavutti arviolta yli 25 miljoonaa ihmistä.

Lahjoitusten turvin olemme voineet tukea ihmisiä katastrofin keskellä.