Katastrofirahasto

Apuasi tarvitaan nyt!

Katastrofit koettelevat tällä hetkellä ihmisiä eri puolilla maailmaa. Luonnonkatastrofit, nälkä ja pakolaisuus ovat ihmisten arkea päivittäin. Toimi heti: tee lahjoitus katastrofirahastoon!

Lahjoita

Apuasi tarvitaan nyt — lahjoita katastrofirahastoon

Lahjoittamalla katastrofirahastoon voit antaa hätäapua sitä eniten tarvitseville. Juuri nyt tukeasi tarvitsevat Idai-myrskyn uhrit Zimbabwessa,  Tansanian tulvien uhrit, Etiopian maan sisäiset pakolaiset sekä Bolivian maanvyöryissä kotinsa menettäneet.

Idai-myrsky runnellut Zimbabwea

Maaliskuussa Idai-myrsky runteli Zimbabwea ja sen naapurimaita ja sai aikaan suuren hävityksen. Yli 300 ihmistä kuoli ja tuhannet menettivät kotinsa ja elantonsa. Erityisesti vammaiset ja muuten haavoittuvassa asemassa olevat tarvitsevat edelleen  tukea. Lahjoituksilla he saavat ruoka- sekä raha-apua, apuvälineitä vammaisille sekä katastrofivalmiuksia parantavaa koulutusta.
Lahjoita

Tansaniassa sateet ovat aiheuttaneet suuria tulvia

Myrsky ja kovat sateet ovat aiheuttaneet kovia tuhoja ja tulvia Tansaniassa. Luonnonkatastrofin aiheuttamien seurauksien vuoksi alueen ihmiset näkevät nälkää ja heidän henkiset voimavaransa ovat koetuksella. Alueen ihmiset tarvitsevat ruoka-apua ja psykososiaalista tukea.

Lahjoita

Etiopiassa maan sisäiset pakolaiset ovat hädässä

Etiopian pakolaisleiri

Etiopiassa käytyjen taisteluiden vuoksi yli 900 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Maan sisäiset pakolaiset sekä heitä tukevat isäntäyhteisöt ovat äärirajoilla. He tarvitsevat ruoka-apua, puhdasta vettä sekä suojaa.

Lahjoita

Bolivian maanvyörymät ovat tuhonneet koteja

Bolivian maanvyöryn jälkiä

Rankkasateet ovat aiheuttaneet Boliviassa useita maanvyörymiä. Alueella asuvien ihmisten koteja on sortunut ja useat ovat sortumisvaarassa. Maanvyörymistä kärsivät ihmiset tarvitsevat ruoka-apua ja hygieniatuotteita.

Suomen Lähetysseuran katastrofityö

Lähetysseura sitoutuu kaikessa toiminnassaan kansainvälisesti hyväksyttyihin humanitaarisen avun normeihin ja standardeihin. Katastrofiapua annetaan etniseen taustaan, uskontoon tai kansallisuuteen katsomatta.

Toimimme yhteistyössä kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun ACT-allianssin sekä Luterilaisen maailmanliiton (LML) kanssa. Katastrofityön tuki kohdentuu ensisijaisesti maihin, joissa Lähetysseuralla on jo ennestään toimintaa.

Sinä voit auttaa!

Makuualustoja 2 kpl
Pressuja suojan rakentamiseen
Hätäravintoa lapsille
Perheen avustuspaketti

Näin lahjoitat:

• Tekstiviestillä: Lähetä viesti AUTA20 (20 €), AUTA10 (10 €) tai AUTA5 (5 €) numeroon 16155
  • Soittamalla numeroon 0600 11320 (Puhelun hinta 20,28 € + pvm.)
  • Tilisiirrolla, FI60 8179 9710 0312 86, kirjoita viestiksi: Auta
  • Verkkosivuillamme: tee lahjoitus »

Lisätietoa:

Lähetysseuralta katastrofiapua Idai-myrskyn uhreille Zimbabween
Rankkasateet tuhoavat – katastrofiapua Boliviaan ja Tansaniaan

Vuonna 2018 anoimme yli 200 000 euroa katastrofiapua kuivuudesta kärsivään Etiopiaan, venezuelalaispakolaisille Kolumbiaan ja terveydenhuollon kriisiin Gazaan. Viimeisin 50 000 euron avustus meni tulvatuhojen korjaamiseen Mauritaniaan. Tulvien tuhoja olemme korjaneet aiemmin myös Tansaniassa ja Nepalissa.

Lahjoitusten turvin olemme voineet tukea ihmisiä katastrofin keskellä.