Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kun katastrofi sattuu, apua tarvitaan pikaisesti. Siksi keräämme jatkuvasti varoja katastrofirahastoomme, jotta pystymme vastaamaan kriisitilanteisiin nopeasti.

Suomen Lähetysseuran katastrofityö kohdentuu ensisijaisesti maihin, joissa Lähetysseuralla on jo ennestään toimintaa. Näin saamme avun luotettavasti ja nopeasti perille pitkäaikaisten yhteistyökumppanien kautta. Toimimme yhteistyössä myös kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun ACT-allianssin sekä Luterilaisen maailmanliiton (LML) kanssa.

Katastrofityöhömme sisältyy niin ennaltaehkäisevä työ, hätäapu kuin jälleenrakennus.

  • Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme koulutusta katastrofeihin varautumisesta ja niiden ennaltaehkäisystä.
  • Katastrofin sattuessa annamme hätäapua ja psykososiaalista tukea, jotta katastrofin uhrit saisivat ruokaa, puhdasta vettä, katon päänsä päälle ja terveydenhoitoa. Psykososiaalinen tuki auttaa henkistä toipumista.
  • Katastrofin jälkeen tuemme jälleenrakennusta, jotta ihmiset voisivat palata normaaliin elämään.

Lähetysseura sitoutuu kaikessa toiminnassaan kansainvälisesti hyväksyttyihin humanitaarisen avun normeihin ja standardeihin. Katastrofiapua annetaan etniseen taustaan, uskontoon tai kansallisuuteen katsomatta. Huolehdimme siitä, että apua saavat erityisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat, kuten vammaiset ihmiset, vanhukset, naiset ja lapset.

Tue katastrofityötämme

Suomen Lähetysseuran katastrofityön raportti 2020 (pdf)