Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Rukoushetki rauhan puolesta 13.3. Yle TV1:llä

Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen yhteinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta. Tilaisuus järjestetään Helsingissä Alppilan kirkossa, jossa valmistaudutaan myös Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen.

Taustalla äiti vauvan kanssa seuraa etualalla olevan kahden tyttären leikkiä.
Paulina, 23, pakeni perheensä kanssa Ukrainasta ja synnytti kolmannen lapsensa samana päivänä, kun perhe ylitti rajan. Nyt he asuvat Unkarissa uudessa, Nyíregyháza Kertvárosin evankelisluterilaisen seurakunnan järjestämässä väliaikaiskodissaan. Kuva Albin Hillert / LML

Mukana Rauhanrukouksessa on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia. Rauhanrukousta ovat toteuttamassa Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta, Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin, Helsingin juutalaisen seurakunnan ja Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja kirkkokunnanjohtaja Jari Portaankorva Suomen Baptistikirkosta.

Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.

Piispa Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen. Sen lisäksi eri uskontokuntien edustajat rukoilevat yhdessä. Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa.

Tilaisuutta ovat toteuttamassa myös Oleksii ja Mira Prykhodko sekä Irena Datsko Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:stä. Kallion seurakuntalaiset rukoilevat esirukouksia ja tuohukset syttyvät rauhan puolesta. Tilaisuutta ovat järjestämässä myös Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura.

Laulaja-lauluntekijä Piia Viitanen laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun. Grex Musicus-kuoro laulaa ja musiikissa ovat mukana myös Dagmar Õunap ja soitinyhtye. Yhteislauluina lauletaan ukrainalaissyntyisen Dimitri Bortnjanskin säveltämä virsi 369 Nyt päivä laskee, pilvi peittää ja virsi 600 Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan.

Tilaisuus on myös katsottavissa Yle Areenassa.

Kirkon viestintä

Lue  lisää:
Kirkot tarjoavat suojaa ukrainalaisille: ”Edessämme on elinaikamme vaikein kriisi”