Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseura aloittaa yt-neuvottelut koronan vuoksi

Lähetysseuran logo

Suomen Lähetysseura aloittaa yt-neuvottelut järjestön työn jatkuvuuden ja toimintakyvyn turvaamiseksi. Yt-neuvotteluja käydään lomautuksista, ja neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Neuvotteluissa etsitään yhteisöllisesti ratkaisua koronaepidemian taloudellisista vaikutuksista selviämiseen. 

Tilanne maailmalla ja meillä on äärimmäisen vaikeaja olen lähettänyt kutsun neuvotteluihin raskaalla mielellä. Kaikissa Lähetysseuran toimintamaissa on otettu käyttöön liikkumista ja kokoontumista rajoittavat toimet – ja epidemia eteneeMonien työtehtävien suorittaminen on käynyt mahdottomaksi. Epidemian vaikutukset Lähetysseuran työhön ja talouteen näkyvät jo, sanoo Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson. 

Maailmalla ja Suomessa riehuva koronaepidemia on vaikuttanut ja tulee vaikuttamaan Lähetysseuran työhön radikaalisti. Lähetysseuralla on toimintaa yhteensä 30 maassa, ja työntekijöitä ulkomailla on ollut noin 70, mutta epidemian takia osa työntekijöistä on palannut Suomeen. Ulkomaantyöntekijöitä on maailmalla edelleen 37. Tilanteesta huolimatta Lähetysseuran työntekijät ja yhteistyökumppanit jatkavat työtään mahdollisuuksien mukaan 

Epidemia kuormittaa haurasta terveydenhuoltoa kehittyvissä maissa ja aiheuttaa suurta inhimillistä kärsimys. Haluamme muistuttaa tukijoita siitä, että työ jatkuu, ja se on nyt entistä tärkeämpää. Monet kumppaneistamme ovat keskeisiä pandemiaa hidastavissa ja ehkäisevissä toiminnoissa: esimerkiksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa kirkot vastaavat noin 40 prosentista terveydenhuollosta. He tarvitsevat meidän tukeamme, Steffansson sanoo. 

Kotimaassa Lähetysseuran tapahtumat sekä seurakuntavierailut on peruttu, mutta työtä jatketaan mahdollisuuksien mukaan ja esimerkiksi koulutukset on siirretty verkkoon. Lähetysseuran palvelut ovat seurakuntien käytössä edelleen ja järjestöltä saa esimerkiksi monipuolista opetusmateriaalia rippikoulujen etäopetukseen ja kouluille, tervehdyksiä virtuaalisille kirkkokahveille tai kolehtikohteiden esittelyyn. Lähetysseuran viestintäkanavilla on seurakunnille ja tukijoille runsaasti materiaalia, podcast-tuotantoa on lisätty ja tapahtumia järjestetään verkossa.