Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Yli 6000 allekirjoitusta Lähetysseuran vetoomuksessa – ”Oikeutta kehitysmaiden vammaisille!”

Tavoitteesta on saavutettu yksi kolmasosa. Kampanjointi mediassa alkaa syyspäiväntasauksen liepeillä.
Tavoitteesta on saavutettu yksi kolmasosa. Kampanjointi mediassa alkaa syyspäiväntasauksen liepeillä.

Jo yli 6000 suomalaista on allekirjoittanut Suomen Lähetysseuran vetoomuksen kehitysmaiden vammaisten oikeuksien puolesta.

Suomen Lähetysseura on kerännyt nimiä vetoomukseen kehitysmaiden vammaisten ihmisten oikeuksien puolesta maaliskuisesta kevätpäiväntasauksesta lähtien. Tähän mennessä vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 6000 suomalaista joko verkossa tai tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Vetoomuksessa vaaditaan, että Suomi vie kehitysmaiden vammaisten ihmisten aseman parantamisen YK:ssa alkaviin neuvotteluihin vuosituhattavoitteiden jälkeisistä kehitystavoitteista. Edellisissä nk. vuosituhattavoitteissa vammaiset ihmiset jätettiin huomiotta. Erityishuomiota on kiinnitettävä siihen, että vammaiset lapset pääsevät kouluun. Vetoomus luovutetaan kehitysministeri Pekka Haavistolle lokakuussa 2014.

Allekirjoittajien joukossa ovat mm. Toisenlaiset frendit TV-sarjasta tuttu Sanna Sepponen sekä arkkipiispa Kari Mäkinen. Kampanja huipentuu syyspäiväntasausviikoilla (vko 39-40) aikaan, jolloin Lähetysseuran Facebook-sivuilta selviää, keitä muita on allekirjoittaneiden joukossa.

Maailmassa on noin miljardi eri tavoin vammaista ihmistä joista neljä viidestä asuu kehitysmaissa. Lähetysseura on vuosikymmenien ajan työskennellyt vammaisten ihmisten aseman parantamiseksi kehitysmaissa. Työtä tehdään yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Vetoomus on osa Lähetysseuran Tasaus-kampanjaa. Tasaus kampanja on vuonna 1992 alkanut kampanja, jossa nostetaan esiin globaalin epätasa-arvon tuottamia ongelmia ja ratkaisuja niihin sekä kerätään varoja Suomen Lähetysseuran työhön.

Allekirjoituksien kerääminen jatkuu yhä. Voit allekirjoittaa vetoomuksen osoitteessa www.tasaus.fi/vetoomus

Lisätietoja: Merja Lang merja.lang@suomenlahetysseura.fi puh: 020 7127 273