Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kauneimmat virret kaikuvat Temppeliaukion kirkossa 13.9.

Ensi sunnuntaina 13.9. klo 15 lauletaan Kauneimpia virsiä Temppeliaukion kirkossa yhdessä oopperalaulaja Esa Ruuttusen ja virsikirjan lisävihkon valmisteluryhmän jäsen, kirjailija Anna-Mari Kaskisen kanssa. Kanttorina on Töölön seurakunnan musiikkityön esimies, diplomiurkuri Tuomas Karjalainen. Tilaisuus on lähtölaukaus eri seurakunnissa järjestettäville Kauneimmat virret -yhteislaulutapahtumille, joissa tutustutaan uuteen virsikirjan lisävihkoon tuleviin lauluihin sekä lauletaan yleisön toivevirsiä. 

Suomen Lähetysseura on yhteistyössä seurakuntien kanssa jo yli neljänkymmenen vuoden ajan järjestänyt Suomen suosituinta musiikkitapahtumaa, Kauneimpia Joululauluja. Kauneimmat Virret jatkaa tätä yhteistyötä. Lähetysseura haluaa yhdessä seurakuntien kanssa lisätä laulamisen iloa ja kutsua ihmisiä kirkkoon laulamaan ympäri vuoden. 

Lähes kuusikymmentä seurakuntaa on jo tilannut Lähetysseuran valmistaman Kauneimmat virret -materiaalin. Lähetysseura on koonnut tulostettavan lauluvihkon, jossa on kuusi virsikirjan lisävihkoon ehdolla olevaa laulua sekä välähdyksiä Senegalin kirkon musiikkityöstä. Lisäksi Lähetysseura on laatinut idealistan seurakunnille tilaisuuksien järjestämiseksi. Tilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran yhteistyökirkkojen musiikkityölle. 

Virsikirjan lisävihko tuo nykyisen virsikirjan rinnalle uusia virsiä. Mukana on paljon kansainvälisiä ja monikielisiä lauluja. Lisävihko menee kirkolliskokouksen käsiteltäväksi loppuvuodesta 2015 ja se tulee seurakuntien käyttöön vuoden 2016 loppupuolella.