Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseuralta 70 000 euroa Nepalin tulvien uhreille

Suomen Lähetysseura myöntää 70 000 euroa Nepalin tulvien uhrien hätäapuun Nepalin ACT Forumin kautta ja käynnistää keräyksen Nepalin tulvien uhrien auttamiseksi. Viime viikkojen sateet ovat aiheuttaneet normaaliin sadekauteen verrattuna poikkeuksellista tuhoa etenkin etelän tasaisilla maa-alueilla. Sateet ovat pahimmat 15 vuoteen.

Nepalin sisäministeriön tiistaiaamuisten tilastojen mukaan 91 henkeä on kuollut tulvissa ja niiden aiheuttamissa maanvyöryissä. Luku tulee kasvamaan, sillä myös kymmeniä on ilmoitettu kadonneeksi. Yli 35 000 kotitaloutta on kärsinyt tulvista. Ainakin 2800 kotia ja 3700 muuta rakennusta on tuhoutunut täysin. Punaisen Ristin arvion mukaan noin 100 000 ihmistä elää tulvien vaikutusalueella. Arvioiminen on kuitenkin vaikeaa, sillä moniin tulvapaikkohin ei vielä ole saatu kulkuyhteyttä.

Rankkasateet ja tulvat ovat vaikuttaneet myös etelän viljelyksiin ja tuleviin satoihin, minkä odotetaan nostavan ruoan hintaa. Esimerkiksi Lähetysseuran työalueella, Morangin piirikunnassa, 80 prosenttia sadosta on tuhoutunut.

Lähetysseuralla on työtä 11:ssä niistä 27 piirikunnasta, jotka ovat pahiten kärsineet.

Suomalaiset voivat tukea Nepalin tulvien uhreja Lähetysseuran kautta lahjoittamalla: