Kummityöllä tuetaan hengenvaarassa eläviä albiinoja Tansaniassa

Perinnöllisen geenivirheen aiheuttama ihon väripigmentin puute,albinismi, on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa yleisempää kuin muualla. Erityisen paljon albiinoja on mantereen itäosissa. Albiinot elävät jatkuvan pelon vallassa, sillä heidän ruumiinosiaan käytetään taikojen tekoon. Suomen Lähetysseura on aloittanut Tansanian evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä kummityön ohjelman, jonka avulla albiinot saavat koulutusta ja turvallisemmat elinolot.

Tsholofelon koulunkäynti oli loppua syntymätodistuksen puuttumiseen

Tsholofelo Monyatsi on 15-vuotias botswanalaispoika, joka käy yläasteen toista luokkaa Francistownissa, maan toisiksi suurimmassa kaupungissa. Ensi vuonna hänellä on edessään valtakunnalliset yläasteen päättökokeet. Viime vuonna näytti vielä siltä, että hänen osallistumisensa niihin hankaloituisi, sillä hänellä ei ollut syntymätodistusta.

Sota pakotti maanviljelijäperheen slummiin

– Onneksi tyttäreni Xiomara pääsi mukaan Lähetysseuran tukemaan kummiohjelmaan, huokaa Luz Dari Alape, kolmen lapsen äiti.

Alkuperäiskansaan kuuluva perhe viljeli ennen maatilkkua Jaborenan kylässä Kolumbiassa, mutta sisällissota pakotti pakenemaan sisällissodan takia pääkaupunkiin. Nyt he asuvat Caracolissa, yhdessä Bogotan slummeista

Suomalaisten kummien tuki varmistaa sen, että Xiomara pystyy käymään koulua. Vaikka perheen isä on löytänyt töitä, arki on karua.

Videokuvaajan sydän syttyi Etiopiassa kummityölle: aids-orpo on rakkauden arvoinen

Puoli vuotta sitten muusikko ja video-ohjaaja Antti Vuori sai mahdollisuuden lähteä tavallisesta poikkeavalle kuvausmatkalle. ”Menin Etiopiaan tekemään Suomen Lähetysseuralle videota Dessien aids-orpojen parissa tehtävästä työstä. Se oli samalla ensimmäinen matkani Afrikkaan”, Vuori kertoo.
Vuori tutustui matkallaan myös ensimmäistä kertaa Suomen Lähetysseuran kummityöhön. Kuvaukset avasivat oven kummilasten koteihin, kouluun ja elämään aidsin runtelemassa maassa.

Kummilapset Kolumbiasta lähettivät kiitoksen kummeille Suomeen!

Lähetysseura tukee noin 200 lapsen koulunkäyntiä Kolumbiassa. Runsas 20 heistä asuu Boyacán maakunnassa Socotássa, jossa kirkko järjesti elokuussa kummiyhdyshenkilö Alexandra Nossa Pérezin ja paikallisen pastorin johdolla lapsille ja heidän vanhemmilleen työpajan. Työpajassa myös valmistettiin kiitosviesti kummeille Suomeen.

Pakistanissa rakennetaan turva-aita kirkon kouluun Lasten Pankin tuella

Suomen Lähetysseura on tukenut kirkon koulujen rakentamista ja koululaisten koulunkäyntiä Pakistanissa Peshawarin hiippakunnassa useita vuosia. Terrori-iskujen jälkeen paikallishallinto Pakistanissa on tiukentanut turvallisuusmääräyksiä. Koulujen ympärille tulee rakentaa muurit. Lähetysseuran Lasten Pankki tukee turva-aidan rakentamista St. Johnin koulun ympärille.

Lasten turvakoti Dikonia Viipurissa laajennetaan Lasten Pankin tuella

Viipurissa sijaitsevaa lasten turvakoti Dikonia laajennetaan ja remontoidaan Suomen Lähetysseuran Lasten Pankin tuella. Samalla rakennetaan Dikonin piha-alueelle leikkikenttä, joka on avoin kaikille ympäristön lapsille. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 50 000 euroa. Dikonissa asuu ympärivuorokautisesti 25 lasta. Tämän lisäksi päivätoimintaan osallistuu kymmenkunta lasta. Dikoni tukee myös perheitä, joista lapset turvakotiin tulevat. Sitä kautta lasten asemaa on pystytty … Lue lisää ⟶

Kaksi päivää -videon päähenkilöinä suomalainen Mari ja etiopialainen Abdulaziz

Lasten tulevaisuudesta huolehtiminen on yhteistä kaikille maailman äideille ja isoäideille.
Suomen Lähetysseuran tuore video Kaksi päivää liittää yhteen kaksi erillistä maailmaa suomalaisäidin pohdintojen kautta. Samalla se kertoo kummituen merkityksestä etiopialaisen pojan elämässä. Rakkaus löytää tien kaikkein heikoimpien luokse ja vie heille toivon. Tämä on ollut Suomen Lähetysseuran työtä jo lähes 160 vuotta.