Vapaaehtoiseksi ulkomaille

Muuta maailmaa vapaaehtoisena

Tule Felm Volunteeriksi!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö tai harjoittelu ulkomailla? Se on mahdollista Felm Volunteer -ohjelman kautta, joka on osa Suomen Lähetysseuran ulkomaantyötä.

Felm Volunteerit toimivat yhteistyökirkkojemme ja -järjestöjemme työssä erilaisissa tuki- ja asiantuntijatehtävissä 2–12 kuukauden ajan. Vapaaehtoistyö tai harjoittelu Felm Volunteerina tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua käytännön työhön.

Felm Volunteeriksi lähteminen edellyttää Lähde liikkeelle tai Min Mission -koulutuksen suorittamista. Koulutuksen jälkeen voit hakea viiden vuoden kuluessa Felm Volunteer -tehtäviin.

Tehtäviin hakemista suositellaan koulutuksen käymisen jälkeen. Kesän hakuaikana on kuitenkin mahdollista hakea samaan aikaan syyskauden koulutukseen ja seuraavan toimintavuoden tehtäviin (täytäthän oman hakulomakkeen kumpaankin tarkoitukseen). Etusijalla valinnoissa ovat Lähde liikkeelle- tai Min Mission -koulutuksen kokonaan käyneet soveltuvat hakijat.

Kesän hakuaikana 1.6.–23.8.2019 haettavissa ovat vuoden 2020 avoimet tehtävät. Seuraava hakuaika jäljellä oleviin 2020 tehtäviin järjestetään 1.2.-28.2.2020

Tietoa haun etenemisestä hakuajan päättymisen jälkeen

Vuoden 2020 Felm Volunteer -tehtävien hakuaika on päättynyt 23.8.2019. Haastattelut toteutetaan syy-lokakuun aikana. Tämän jälkeen hakemuksia käsitellään työalueilla yhdessä kumppanien kanssa. Paikan saamisesta ilmoitetaan hakijalle työalueiden paikkavahvistusten saamisen jälkeen. Kaikille hakijoille luvataan tieto paikkavahvistuksesta tai haun päättymisestä tässä haussa marraskuun loppuun mennessä.

Paikan saaneille järjestetään perehtymisen käynnistämispäivä Lähetysseuran Pasilan toimistolla tammikuun tai toukokuun kolmantena maanantaina (20.1. sekä 18.5.2019). Hakijoiden on hyvä tehdä alustava kalenterimerkintä perehdytyspäivästä jo tässä vaiheessa.

Muistathan täyttää myös Lähde liikkeelle -koulutuksen verkkohakemuksen 8.9.2019 mennessä, mikäli et vielä ole käynyt koulutusta. Etusijalla tehtäviin valittaessa ovat koulutuksemme jo kokonaan suorittaneet soveltuvat hakijat. Vuosittain on paikkoja voitu vahvistaa myös yhtä aikaa kesän hakuun ja syksyn koulutusryhmään hakeneille. Tällaisessa tapauksessa paikkavahvistuksen voi saada aikaisintaan syksyn ensimmäiseen koulutusviikonloppuun osallistumisen jälkeen. Koko koulutuksen tulee olla suoritettuna ennen tehtäviin lähtemistä.

Lisätietoja:

Felm Volunteer hakuun liittyen saat lisätietoa lähettämällä soittopyynnön yhteystietoinesi osoitteeseen Felm-Volunteer@felm.org

Muistathan täyttää Felm Volunteer hakemuksen ohella myös erillisen Lähde liikkeelle- tai Min Mission koulutuksen hakulomakkeen kotisivuillamme, mikäli haet yhtä aikaa vuoden 2020 Felm Volunteer tehtäviin ja syyskauden koulutukseen.

Lisätietoa koulutuksista saat kouluttajiltamme.

Lisätietoa Lähde liikkeelle/Min mission-koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksesta sekä kysymykset oman koulutuksen voimassaoloajasta:

Lähde liikkeelle
Elina Siukonen
elina.siukonen(at)suomenlahetysseura.fi

Min Mission
Charlotte Steffansson-Myrskog
charlotte.steffansson-myrskog(at)finskamissionssallskapet.fi
tel. 040 169 2418

Lisätietoa Lähetysseuran koti- ja ulkomaan vapaaehtoistoiminnasta:

Anne Viljanen, puh. 040 621 3388 tai felm-volunteer@felm.org 1.8.2019 alkaen

Lisätietoa esitteessä

Esite kertoo, mikä Felm Volunteer -ohjelma on, miten vapaaehtoiseksi pääsee ja mitä vapaaehtoistyö ulkomailla tarjoaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vielä haluat tietää vapaaehtoistyöstä ulkomailla ja Felm Volunteeriksi hakeutumisesta? Ehkä vastaus löytyy usein kysytyistä kysymyksistä.