Vapaaehtoiseksi ulkomaille

Muuta maailmaa vapaaehtoisena – hae Felm Volunteeriksi!

Vapaaehtoistyö Felm Volunteerina tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden olla mukana Suomen Lähetysseuran ulkomaantyössä. Vuosittain on tarjolla kymmeniä vapaaehtoispaikkoja eri puolilla maailmaa! Tuki- ja asiantuntijatehtäviin haetaan eri alojen opiskelijoita ja ammattilaisia. Volunteerit toimivat yhteistyökirkkojemme ja -järjestöjemme apuna 2–12 kuukauden ajan.

Lähetysseura tarjoaa Volunteereille majoituksen, ohjaajan, matka- ja vastuuvakuutuksen sekä korvaa työhön liittyvät matkakulut työalueella. Lisäksi myönnetään pienimuotoista tukea, jonka voi hakea kulukorvauksena tai päivärahana. Jokainen vapaaehtoinen pääsee myös tutustumaan työalueen muuhun työhön. Vapaaehtoinen maksaa matkat työalueelle, tarvittavat rokotukset ja lääkkeet sekä arjen käyttörahat. Lähetysseuran vakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

Hakeminen tehtäviin

Felm volunteer -tehtävät vaihtuvat vuosittain työalueiden tilanteiden mukaan. Haku tehtäviin aukeaa 1.2. ja 1.6. Helmikuussa on vähemmän paikkoja ja ne ovat pääasiassa saman vuoden syksylle. Kesäkuun haussa paikkoja on enemmän ja ne ovat seuraavalle kalenterivuodelle. Hakemus täytetään englanniksi.

Felm Volunteeriksi lähteminen edellyttää Lähde liikkeelle tai Min Mission -koulutuksen suorittamista. Koulutuksen jälkeen voit hakea Felm Volunteer -tehtäviin noin viiden vuoden kuluessa.

Vapaaehtoisvalinnoissa etusijalla ovat ne, joilla Lähde liikkeelle -kurssi on jo suoritettu. Kesän haussa voit kuitenkin hakea sekä Lähde liikkeelle -koulutukseen että vapaaehtoiseksi. Molempiin on oma hakulomake.

Valinnat tehtäviin

Hakuajan päätyttyä hakijat kutsutaan haastatteluun Lähetysseuran toimistolle Pasilaan tai haastattelu tehdään skypen kautta. Tämän jälkeen hakemukset käsitellään työalueilla yhdessä paikallisen kumppanin kanssa, sen vuoksi hakemus tehdään englanniksi. Valinnoista ilmoitetaan jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti.

Felm Volunteereiksi valituille järjestetään perehdytyspäivä Pasilan toimistolla (9-16). Kevään 2020 lähtijöille perehdytyspäivä on pe 22.11. ja syksyn 2020 lähtijöille ma 27.4. Perehdytyspäivään osallistuminen on

Usein kysytyt kysymykset

Annamme mielellään lisätietoja Felm Volunteer -ohjelmasta: felm-volunteer@felm.org
Tällä hetkellä posteihin vastaavat koulutuskoordinaattori Elina Siukonen ja Felm Volunteer -kiireapulainen Johanna Marttila.

Lisätietoa esitteessä

Esite kertoo, mikä Felm Volunteer -ohjelma on, miten vapaaehtoiseksi pääsee ja mitä vapaaehtoistyö ulkomailla tarjoaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vielä haluat tietää vapaaehtoistyöstä ulkomailla ja Felm Volunteeriksi hakeutumisesta? Ehkä vastaus löytyy usein kysytyistä kysymyksistä.