Vapaaehtoiseksi ulkomaille

Muuta maailmaa vapaaehtoisena – hae Felm Volunteeriksi!

Suomen Lähetysseura (Felm) on lähettänyt vapaaehtoisia työalueilleen jo vuosikymmeniä. Vuoden 2020 alussa teimme yhteistyösopimuksen Luterilaisen Maailmanliiton (Lutheran World Federation, LWF) kanssa ja nyt voimme tarjota entistä monipuolisempia vapaaehtoistehtäviä molempien organisaatioiden palveluksessa eri puolilla maailmaa! Volunteerit toimivat yhteistyökirkkojemme ja -järjestöjemme apuna 2–12 kuukauden ajan. Osa paikoista on selkeästi enemmän ammattiosaamista vaativia ja toisissa painottuu tukitehtävät alueella.

Felm/LWF tarjoaa Volunteerille majoituksen, ohjaajan, matka- ja vastuuvakuutuksen sekä korvaa työhön liittyvät matkakulut työalueella. Lisäksi myönnetään pienimuotoista tukea, jonka voi hakea kulukorvauksena tai päivärahana. Jokainen vapaaehtoinen pääsee myös tutustumaan työalueen muuhun työhön.
Vapaaehtoinen maksaa matkat työalueelle, tarvittavat rokotukset ja lääkkeet sekä arjen käyttörahat. Lähetysseuran vakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

Hakeminen tehtäviin

Felm Volunteer -tehtävät vaihtuvat vuosittain työalueiden tilanteiden mukaan. Haku avoinna oleviin tehtäviin aukeaa 1.2. ja 1.6. Helmikuussa on vähemmän paikkoja ja ne ovat pääasiassa saman vuoden syksylle. Kesäkuun haussa paikkoja on enemmän ja ne ovat seuraavalle kalenterivuodelle. Hakemus täytetään englanniksi.

Felm Volunteeriksi lähteminen edellyttää Lähde liikkeelle tai Min Mission -koulutuksen suorittamista. Koulutuksen jälkeen voit hakea Felm Volunteer -tehtäviin noin viiden vuoden kuluessa.

Vapaaehtoisvalinnoissa etusijalla ovat ne, joilla Lähde liikkeelle -kurssi on jo suoritettu. Voit tästä huolimatta hakea sekä Lähde liikkeelle -koulutukseen että vapaaehtoiseksi. Molempiin on oma hakulomake.

Valinnat tehtäviin

Hakuajan päätyttyä hakijat kutsutaan haastatteluun Lähetysseuran toimistolle Pasilaan tai haastattelu tehdään skypen kautta. Tämän jälkeen hakemukset käsitellään työalueilla yhdessä paikallisen kumppanin kanssa, siksi hakemus tehdään englanniksi. Valinnoista ilmoitetaan jokaiselle hakijalle henkilökohtaisesti.

Felm Volunteereiksi valituille järjestetään yhden arkipäivän kestävä perehdytyspäivä Pasilan toimistolla. Syksyn 2020 lähtijöille Perehdytyspäivä järjestetään ma 27.4. klo 9-16.30. Perehdytyspäivään osallistuminen on pakollista.

Lisätietoja:

Luethan ensin: Usein kysytyt kysymykset

Elina Siukonen
Felm Volunteer -koordinaattori
felm-volunteer@felm.org, +358 40 760 6979

Lisätietoa esitteessä

Esite kertoo, mikä Felm Volunteer -ohjelma on, miten vapaaehtoiseksi pääsee ja mitä vapaaehtoistyö ulkomailla tarjoaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vielä haluat tietää vapaaehtoistyöstä ulkomailla ja Felm Volunteeriksi hakeutumisesta? Ehkä vastaus löytyy usein kysytyistä kysymyksistä.