Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tapahtumakalenterin löydät sivun alaosasta.

 

Suomen Lähetysseuran ja Päiväkummun kesään kuuluvat leirit, joille voi päästä isoseksi. Etusijalla valinnassa ovat ne, jotka ovat suorittaneet oman kotiseurakunnan isoskoulutuksen tai vastaavan. Vaikka et olisi suorittanut isoskoulutusta, voit silti jättää hakemuksen. Kerro hakemuksessa syy, miksi et ole osallistunut isoskoulutukseen (esim. ulkomailla asuminen). Aikaisempi kokemus isosena toimimisesta ja muulla tavoin aktiivinen osallistuminen kotiseurakunnan elämään ovat myös eduksi.

Tietoa vuoden 2021 isoshausta ja hakeminen

Lisätietoja:
Kirsi Erkama
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157

Cumina on Suomen Lähetysseuran vuosittain koottava nuorten musiikkiryhmä, johon valitaan hakemusten perusteella noin 20 soittajaa ja laulajaa. Ryhmä tekee kesäkuun alussa noin viikon mittaisen kiertueen esiintyen seurakunnissa ja seurakuntien tapahtumissa.

Cuminan konserttiohjelmisto koostuu pääasiassa suomalaisesta hengellisestä musiikista sekä perinteisistä afrikkalaisista lauluista. Kappaleet sovitetaan kokoonpanolle sopiviksi ja toteutetaan laulaen, soittaen ja tanssien. Kiertueella pidetään esillä Suomen Lähetysseuran työtä erityisesti yhden esittelykohteen kautta, joka vaikuttaa myös kiertueen musiikilliseen ohjelmistoon.

Cumina-koulutusleiri pidetään 16.-19.9.2021. Koulutuksen  osallistumismaksuun sisältyy ylöspito koko koulutuksen ja kiertueen ajalta. Kiertue toteutaan 15. – 23.10.2021

Matkat koulutusleirille, kiertueen alku- ja päätepisteeseen maksaa cuminalainen itse.

Hakuaika on 20.6.-17.8.

 Lue lisää Cuminasta ja hakeminen

Lähetysseuran nuoret ovat vuoden mittaan mukana muun muassa:

  • Maailma kylässä -festareilla Helsingissä
  • Tasaus -tapahtumissa

Avuksi tarvitaan innokkaita ihmisiä, jotka haluavat antaa aikaa ja tietämystään lähetystyön hyväksi.

Mitä haluaisit olla tekemässä? Missä haluaisit Lähetysseuran näkyvän? Kysy missä voisit olla avuksi.

Lisätietoja:
Kirsi Erkama
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
kirsi.erkama@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157

Suomen Lähetysseuran nuorten parlamentti eli Parlis on joukko vapaaehtoisia nuoria, jotka haluavat vaikuttaa asioihin. Tehtävänä on ideoida, suunnitella ja toteuttaa hauskoja juttuja nuortenleireillä ja muuallakin. Parlislaiset ovat mukana kehittelemässä uusia ideoita leireille, seurakuntajuttuihin, tapahtumiin ja viestintään. Nyt on mahdollisuus saada nuoren ääni kuuluviin.

Edellytyksenä on, että olet käynyt jo riparin. On tärkeää, että voit sitoutua vuodeksi toimintaan. Parlis suunnittelee ja ideoi kevätleiriä, Riihistä, syysleiriä ja UV-leiriä. Parlis kokoontuu muutaman kerran vuodessa jossain päin Suomea, yleensä Tampereella. Toiminnasta vastaa Kirsi Erkama ja leiritiimi, joku aikuinen on aina kokouksissa paikalla. Noin 10–12 henkilöä valitaan vuodeksi 2021.

Hae mukaan!

Lisätietoja:
Kirsi Erkama
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157

Kesää voi viettää Päiväkummussa talkoolaisena eli voluna, viikon tai pari. Tarjolla on ainutlaatuinen kokemus: elämää yhteisössä, joka rukoilee, työskentelee, lukee Raamattua ja pitää hauskaa. Voluviikko on mainio aika viettää ”lomaa lomasta”, taukoa opinnoista tai kesätöistä ja muuten vain pohtia omaa elämää ja tulevaisuutta keskustellen ja rukoillen.

Voluille on tarjolla monenlaista hommaa siivouksesta kitkemiseen ja albojen silittämisestä roudaamiseen, ja jatkuvasti keksitään ihan uusia kujeita riemastuttamaan Päiväkummun elämää. Elokuun alun ”riihisviikolla” volut ovat vastuussa monista Riihisleiriin liittyvistä käytännön tehtävistä.

Volutoiminnan kautta talkoolaiset voivat olla konkreettisesti tukemassa Päiväkummussa tehtävää työtä. Iloiset volut ovat osaltaan luomassa Päiväkummun kesäistä tunnelmaa, kohtaamassa leirikeskuksen useita vieraita sekä mahdollistamassa riparien ja erilaisten tapahtumien sujuvan toteutumisen.

Talkoolaisia on Päiväkummussa yhtä aikaa 4-6. Päivittäin työskennellään noin 6–7 tuntia. Joka päivä vietetään aamurukous, luetaan yhdessä Raamattua ja hiljennytään iltahartauteen kauniissa Riihikirkossa yhdessä kesätyöntekijöidemme kanssa. Volu saa Kummussa ollessaan täysihoidon.

Voluntaarin tulee olla täysi-ikäinen. Varsinaista yläikärajaa ei ole, mutta useimmiten voluina on 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia.

Tervetuloa, sinua odotetaan jo!

Haluaisitko suunnitella ja toteuttaa nuortenleirejä?

Leiritiimi on iloinen joukko nuoria aikuisia, jotka toteuttaa kerrassaan huikeita leirejä nuorille. Oli lahjasi sitten grafiikassa, viestinnässä, musiikissa, opetuksissa, juontamisessa, rukouksessa tai missä tahansa, niin nyt on mahdollisuus valjastaa lahjasi Jumalan käyttöön ja tehdä merkityksellistä työtä yhdessä.

Leiritiimi vastaa kevätleiristä, Riihiksestä, syysleiristä ja UV-leiristä vuonna 2021. Noin 10 henkilöä valitaan vuodeksi 2021. Leiritiimin hakuaika on 1.1-31.1.2021.

Hae mukaan.