Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tule tekemään

Tutustu, mihin kaikkeen sinun on mahdollisuus osallistua.

Tapahtumakalenterin löydät sivun alaosasta.

 

Suomen Lähetysseuran ja Päiväkummun kesään kuuluvat leirit, joille voi päästä isoseksi. Etusijalla valinnassa ovat ne, jotka ovat suorittaneet oman kotiseurakunnan isoskoulutuksen tai vastaavan. Vaikka et olisi suorittanut isoskoulutusta, voit silti jättää hakemuksen. Kerro hakemuksessa syy, miksi et ole osallistunut isoskoulutukseen (esim. ulkomailla asuminen). Aikaisempi kokemus isosena toimimisesta ja muulla tavoin aktiivinen osallistuminen kotiseurakunnan elämään ovat myös eduksi.

Leirit kesällä 2018

Tyttöjen ja poikien pajaleiri 18.–21.6.

Voit hakea isoseksi pajaleirille, jos olet itse käynyt rippikoulun viimeistään leiriä edeltävänä vuonna.

Rippikoululeiri I 4.-14.7. ja rippikoululeiri II 18.–28.7.

Voit hakea isoseksi rippikoululeirille, jos omasta rippikoulustasi on aikaa vähintään pari vuotta. Vaikka rippikoulustasi olisi pidempi aika, voit silti hakea, sillä myös vanhempia isosia tarvitaan.

Rippikoululeirien isosten on osallistuttava myös isoskoulutusleirille 4.–6.5.

Lue lisää 2018 leirien isoshausta »

Lisätietoja:
Jaakko ”Jagr” Niiles
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157

Cumina on Suomen Lähetysseuran vuosittain koottava nuorten musiikkiryhmä, johon valitaan hakemusten perusteella noin 20 soittajaa ja laulajaa. Ryhmä tekee kesäkuun alussa noin viikon mittaisen kiertueen esiintyen seurakunnissa ja seurakuntien tapahtumissa.

Cuminan konserttiohjelmisto koostuu pääasiassa suomalaisesta hengellisestä musiikista sekä perinteisistä afrikkalaisista lauluista. Kappaleet sovitetaan kokoonpanolle sopiviksi ja toteutetaan laulaen, soittaen ja tanssien. Kiertueella pidetään esillä Suomen Lähetysseuran työtä erityisesti yhden esittelykohteen kautta, joka vaikuttaa myös kiertueen musiikilliseen ohjelmistoon.

Cumina-koulutuksen osallistumismaksuun sisältyy ylöspito koko koulutuksen ja kiertueen ajalta. Matkat koulutusleirille, kiertueen alku- ja päätepisteeseen sekä Riihikirkkoleirille maksaa cuminalainen itse.

Cumina 2018

Hae maaliskuun loppuun mennessä. Hakemukseen liitetään laulu- tai soittonäyte, riippuen siitä haetko ensisijaisesti laulajaksi vai soittajaksi.

Cuminan koulutusleiri pidetään kurssikeskus Päiväkummussa 10.–13.5.2018.

Vuoden 2018 Cumina-kiertue toteutuu kesäkuun alussa(n. kaksi viikkoa).Lisäksi Cumina esiintyy nuorten Riihikirkkoleirillä, joka pidetään Päiväkummussa 10.–12.8.2018.

Lähetysseuran nuoret ovat vuoden mittaan mukana muun muassa:

  • Kirkon nuorisopäivillä
  • Maailma kylässä -festareilla Helsingissä
  • Tasaus -tapahtumissa
  • Maata Näkyvissä -festareilla

Avuksi tarvitaan innokkaita ihmisiä, jotka haluavat antaa aikaa ja tietämystään lähetystyön hyväksi.

Mitä haluaisit olla tekemässä? Missä haluaisit Lähetysseuran näkyvän? Kysy missä voisit olla avuksi.

Lisätietoja:
Jaakko ”Jagr” Niiles
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157

Suomen Lähetysseuran nuorten parlamentti eli Parlis on joukko vapaaehtoisia nuoria, jotka haluavat vaikuttaa asioihin. Tehtävänä on ideoida, suunnitella ja toteuttaa hauskoja juttuja nuortenleireillä ja muuallakin. Parlislaiset ovat mukana kehittelemässä uusia ideoita leireille, seurakuntajuttuihin, tapahtumiin ja viestintään. Nyt on mahdollisuus saada nuoren ääni kuuluviin.

Edellytyksenä on, että olet käynyt jo riparin. On tärkeää, että voit sitoutua vuodeksi toimintaan.

Milloin kokoonnutaan?

Parlis kokoontuu muutaman kerran vuodessa jossain päin Suomea, yleensä Tampereella. Toiminnasta vastaa Jaakko ”Jagr” Niiles ja Vivian Pohjonen, joka on aina kokouksissa aikuisena paikalla.

Hae mukaan!

Parlikseen käynnistyy haku seuraavan kerran 1.8. Hakuaikaa on aina 15.9 asti.

Hae Parlikseen
(Haku aukeaa 1.8 klo. 8.00)

Lisätietoja:
Jaakko ”Jagr” Niiles
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157

Kesää voi viettää Päiväkummussa talkoolaisena eli voluna, viikon tai pari. Tarjolla on ainoalaatuinen kokemus: elämää yhteisössä, joka rukoilee, työskentelee, lukee Raamattua ja pitää hauskaa yhdessä. Voluviikko on mainio aika viettää ”lomaa lomasta”, taukoa opinnoista tai kesätöistä ja muuten vain pohtia omaa elämää ja tulevaisuutta keskustellen ja rukoillen.

Voluille on tarjolla monenlaista hommaa siivouksesta kitkemiseen ja albojen silittämisestä roudaamiseen, ja jatkuvasti keksitään ihan uusia kujeita riemastuttamaan Päiväkummun elämää. Elokuun alun ”riihisviikolla” volut ovat vastuussa monista Riihisleiriin liittyvistä käytännön tehtävistä.

Talkoolaisia on Päiväkummussa yhtä aikaa 5-7. Päivittäin työskennellään noin 6–7 tuntia. Joka päivä vietetään aamurukous, luetaan yhdessä Raamattua ja hiljennytään iltahartauteen kauniissa Riihikirkossa yhdessä kesätyöntekijöidemme kanssa. Volu saa Kummussa ollessaan täysihoidon.

Voluntaarin tulee olla täysi-ikäinen. Varsinaista yläikärajaa ei ole, mutta useimmiten valuina on 18–29-vuotiaita nuoria aikuisia.

Haluaisitko suunnitella ja toteuttaa nuortenleirejä?

Leiritiimi on iloinen joukko nuoria aikuisia, jotka toteuttaa kerrassaan huikeita leirejä nuorille. Oli lahjasi sitten grafiikassa, viestinnässä, musiikissa, opetuksissa, juontamisessa, rukouksessa tai missä tahansa, niin nyt on mahdollisuus valjastaa lahjasi Jumalan käyttöön ja tehdä merkityksellistä työtä yhdessä. Haku leiritiimiin on käynnissä elokuun alusta syyskuun puoliväliin.

Hae leiritiimiin
(Haku aukeaa 1.8 klo. 8.00)

 

Liisa Maunu ja Titta Toivanen ovat mukana Lähetysseuran nuorten toiminnassa:
”Me halutaan kohdata nuoria lähimmäisenrakkaudella”