Lähde liikkeelle

Kiinnostaako lähetystyö? Haaveiletko vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Oletko avoin oppimiselle, seikkailulle ja ihmisten kohtaamiselle? Lähde liikkeelle -koulutus on sinua varten!

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön, sen mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Koulutus on suunnattu opiskelijoille ja työikäisille.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

• kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu lähi- ja etätyöskentelystä. Lähijaksot toteutetaan kolmena tai neljänä viikonloppuna. Työskentelyaika pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16. Kurssin neljäs viikonloppu pidetään Päiväkummun kurssikeskuksessa (Orivesi) Nuorten aikuisten leirin yhteydessä. Leiriviikonloppu voidaan korvata tehtävillä hyvin perustellusta syystä, mutta kurssihinta on silloin sama. Lähijaksojen välissä tehdään kirjallisia tehtäviä. Neljän viikonlopun kurssi on 5 opintoviikon laajuinen.

Lähde liikkeelle -koulutus on Seurakuntaopiston ja Suomen Lähetysseuran järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin lähijaksoihin. Lähijaksoja voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Kurssille hakeminen ja lisätiedot

Hakijoilta toivomme kiinnostusta lähetys- ja kehitysyhteistyöhön, aktiivisuutta omassa seurakunnassa tai järjestössä, valmiutta kurssin kulujen maksamiseen sekä vähintään 20 vuoden ikää. Huomioithan jo hakuvaiheessa, että Felm Volunteer -jaksolle ei voi lähteä perheen kanssa. Lähde liikkeelle -koulutus sopii myös perheellisille, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä kotimaassa.

Seuraavat koulutukset järjestetään keväällä 2019. Haku koulutukseen on avoinna 6.1.2019 saakka.

Lisätietoja:

Eerika Granlund