Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kiinnostaako lähetystyö? Haaveiletko vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Oletko avoin oppimiselle, seikkailulle ja ihmisten kohtaamiselle? Lähde liikkeelle -koulutus on sinua varten!

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön ja kirkon kansainväliseen työhön sekä pohditaan omaa kutsumusta. Hakijoilta toivomme kiinnostusta lähetys- ja kehitysyhteistyöhön, aktiivisuutta omassa seurakunnassa tai järjestössä, valmiutta kurssin kulujen maksamiseen sekä vähintään 20 vuoden ikää. Lähde liikkeelle -koulutus sopii myös perheellisille, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä kotimaassa. Felm Volunteer -jaksolle ei voi lähteä perheen kanssa.

Syksyn koulutukset järjestetään Seurakuntaopistolla Järvenpäässä (osittain Helsingissä) sekä Oulussa. Hakuaika on 12.3-6.9.2020. Olemme valmistautuneet pitämään koulutuksen etänä, mikäli korona-tilanne estää kokoontumisen. Lisätiedot päivämääristä ja maksuista sekä hakulomake löytyy tästä linkistä.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

  • kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
    • kirkollinen työ, kehitysyhteistyö, vaikuttamistyö, rauhan&sovinnon työ ja katastrofityö
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu lähi- ja etätyöskentelystä. Lähijaksot toteutetaan kolmena tai neljänä viikonloppuna. Ensimmäinen lähijakso toteutetaan la-su ja kaksi muuta pe-su. Työskentelyaika on pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16. Kurssin neljäs viikonloppu on vapaaehtoinen ja pidetään Päiväkummun kurssikeskuksessa (Orivesi) Nuorten aikuisten leirin yhteydessä.  Neljän viikonlopun pituisena kurssi on 5 opintopisteen laajuinen.

Järvenpään Lähde liikkeelle -koulutus on Seurakuntaopiston ja Suomen Lähetysseuran järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin lähijaksoihin. Lähijaksoja voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Lisätietoja:

Suvi Korhonen
koulutussuunnittelija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 5416566