Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kiinnostaako lähetystyö? Haaveiletko vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Oletko avoin oppimiselle, seikkailulle ja ihmisten kohtaamiselle? Lähde liikkeelle -koulutus on sinua varten!

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön ja kirkon kansainväliseen työhön sekä pohditaan omaa kutsumusta. Hakijoilta toivomme kiinnostusta lähetys- ja kehitysyhteistyöhön, aktiivisuutta omassa seurakunnassa tai järjestössä, valmiutta kurssin kulujen maksamiseen sekä vähintään 20 vuoden ikää. Lähde liikkeelle -koulutus sopii myös perheellisille, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä kotimaassa. Felm Volunteer -jaksolle ei voi lähteä perheen kanssa.

Ilmoittautuminen kevään kurssille on käynnissä.  Lisätiedot tulevista kursseista ja maksuista sekä hakulomake löytyvät tästä linkistä.

Järvenpäässä ja Helsingissä järjestettävän kurssin ilmoittautuminen on käynnissä. Kurssi järjestetään yhteistyössä STEP-koulutuksen kanssa ja se on vapaan sivistystyön koulutusta.

Voit toivoa koulutusta omalle paikkakunnallesi laittamalla sähköpostia lahdeliikkeelle@suomenlahetysseura.fi.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

  • kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
    • kirkollinen työ, kehitysyhteistyö, vaikuttamistyö sekä  rauhan ja sovinnon työ.
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu kolmesta tai neljästä koulutusviikolopusta, joista osa voidaan toteuttaa etäopetuksena sekä itsenäisestä opiskelusta. Ensimmäinen koulutusviikonloppu toteutetaan la-su ja kaksi muuta pe-su. Työskentelyaika on pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16.  Kurssi on 3 opintopisteen laajuinen.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin koulutusviikonloppuihin. Väliin jääneet viikonloput voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Lisätietoja:

lahdeliikkeelle@suomenlahetysseura.fi

Suvi Korhonen
Koulutussuunnittelija
+358447740037