Kiinnostaako lähetystyö? Haaveiletko vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Oletko avoin oppimiselle, seikkailulle ja ihmisten kohtaamiselle? Lähde liikkeelle -koulutus on sinua varten!

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön ja kirkon kansainväliseen työhön sekä pohditaan omaa kutsumusta. Hakijoilta toivomme kiinnostusta lähetys- ja kehitysyhteistyöhön, aktiivisuutta omassa seurakunnassa tai järjestössä, valmiutta kurssin kulujen maksamiseen sekä vähintään 20 vuoden ikää. Lähde liikkeelle -koulutus sopii myös perheellisille, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä kotimaassa. Felm Volunteer -jaksolle ei voi lähteä perheen kanssa.

Kevään 2021 koulutus järjestetään Seurakuntaopistolla Järvenpäässä (osittain Helsingissä). Lisätiedot päivämääristä ja maksuista sekä hakulomake löytyy tästä linkistä.

Voit toivoa koulutusta omalle paikkakunnallesi laittamalla sähköpostia lahdeliikkeelle@suomenlahetysseura.fi.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

• kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
    • kirkollinen työ, kehitysyhteistyö, vaikuttamistyö, rauhan&sovinnon työ ja katastrofityö
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu lähi- ja etätyöskentelystä. Lähijaksot toteutetaan kolmena tai neljänä viikonloppuna. Ensimmäinen lähijakso toteutetaan la-su ja kaksi muuta pe-su. Työskentelyaika on pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16. Kurssin neljäs viikonloppu on vapaaehtoinen ja pidetään Päiväkummun kurssikeskuksessa (Orivesi) Nuorten aikuisten leirin yhteydessä.  Neljän viikonlopun pituisena kurssi on 5 opintopisteen laajuinen.

Järvenpään Lähde liikkeelle -koulutus on Seurakuntaopiston ja Suomen Lähetysseuran järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin lähijaksoihin. Lähijaksoja voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Lisätietoja:

Suvi Korhonen