Kiinnostaako lähetystyö? Haaveiletko vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Oletko avoin oppimiselle, seikkailulle ja ihmisten kohtaamiselle? Lähde liikkeelle -koulutus on sinua varten!

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön ja kirkon kansainväliseen työhön sekä pohditaan omaa kutsumusta. Hakijoilta toivomme kiinnostusta lähetys- ja kehitysyhteistyöhön, aktiivisuutta omassa seurakunnassa tai järjestössä, valmiutta kurssin kulujen maksamiseen sekä vähintään 20 vuoden ikää. Lähde liikkeelle -koulutus sopii myös perheellisille, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä kotimaassa. Felm Volunteer -jaksolle ei voi lähteä perheen kanssa.

Ilmoittautuminen syyskuussa alkavalle kurssille  Järvenpää/Helsinki on käynnissä. Kurssit  järjestetään yhteistyössä STEP-koulutuksen kanssa ja ne ovat vapaan sivistystyön koulutusta. Lisätiedot päivämääristä ja maksuista sekä hakulomake löytyy tästä linkistä.

Voit toivoa koulutusta omalle paikkakunnallesi laittamalla sähköpostia lahdeliikkeelle@suomenlahetysseura.fi.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

• kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
    • kirkollinen työ, kehitysyhteistyö, vaikuttamistyö sekä  rauhan ja sovinnon työ.
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu lähi- ja etätyöskentelystä. Lähijaksot toteutetaan kolmena tai neljänä viikonloppuna. Ensimmäinen lähijakso toteutetaan la-su ja kaksi muuta pe-su. Työskentelyaika on pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16. Kurssin neljäs viikonloppu on vapaaehtoinen ja pidetään Päiväkummun kurssikeskuksessa (Orivesi) Aikuisten nuortenleirin yhteydessä.  Kolmen viikonlopun pituisena kurssi on 3 opintopisteen laajuinen.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin lähijaksoihin. Lähijaksoja voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Lisätietoja:

lahdeliikkeelle@suomenlahetysseura.fi