Lähde liikkeelle

Kiinnostaako lähetystyö? Haaveiletko vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Oletko avoin oppimiselle, seikkailulle ja ihmisten kohtaamiselle? Lähde liikkeelle -koulutus on sinua varten!

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön ja kirkon kansainväliseen työhön sekä pohditaan omaa kutsumusta.

Syksyn 2019 koulutus pidetään Seurakuntaopistolla Järvenpäässä.
Kevään 2020 koulutus järjestetään Seurakuntaopistolla Järvenpäässä. Hakuaika on 1.11.2019-31.1.2020. Lisätiedot päivämääristä ja maksuista sekä hakulomake löytyy tästä linkistä.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

• kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
    • kirkollinen työ, kehitysyhteistyö, vaikuttamistyö, rauhan&sovinnon työ ja katastrofityö
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu lähi- ja etätyöskentelystä. Lähijaksot toteutetaan kolmena tai neljänä viikonloppuna. Työskentelyaika pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16. Kurssin neljäs viikonloppu pidetään Päiväkummun kurssikeskuksessa (Orivesi) Nuorten aikuisten leirin yhteydessä. Leiriviikonloppu voidaan korvata tehtävillä hyvin perustellusta syystä, mutta kurssihinta on silloin sama. Lähijaksojen välissä tehdään kirjallisia tehtäviä. Neljän viikonlopun kurssi on 5 opintoviikon laajuinen.
HUOM! Keväällä 2020 ei ole Nuorten aikuisten leiriä. Korvaava tehtävä tehdään, jos kurssilainen haluaa saada opintopisteet Lähde liikkeelle -koulutuksesta. Syksyn 2020 leiri on vapaaehtoinen, mutta sisältyy kurssimaksuun.

Lähde liikkeelle -koulutus on Seurakuntaopiston ja Suomen Lähetysseuran järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin lähijaksoihin. Lähijaksoja voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Kurssille hakeminen ja lisätiedot

Hakijoilta toivomme kiinnostusta lähetys- ja kehitysyhteistyöhön, aktiivisuutta omassa seurakunnassa tai järjestössä, valmiutta kurssin kulujen maksamiseen sekä vähintään 20 vuoden ikää. Lähde liikkeelle -koulutus sopii myös perheellisille, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja vapaaehtoistehtävistä kotimaassa. Felm Volunteer -jaksolle ei voi lähteä perheen kanssa.

Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake. Hakulomakkeessa kurssipaikat ja päivämäärät.

Lisätietoja:

Elina Siukonen
koulutuskoordinaattori
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 760 6979

Syksyn 2019 kurssit

Hakuaika syksyn 2019 kurssille on avoinna.