Rukous on tärkeä osa lähetystyötä. Rukous kantaa työntekijöitämme ja kumppaneitamme sekä yhteistä työtämme maailmalla. Olemme siksi kiitollisia jokaisesta, joka rukoilee työmme ja Kristuksen maailmanlaajan kirkon puolesta niin yksityisesti kuin seurakunnan yhteisessä messussa ja muissa tilaisuuksissa.

Täältä löydät rukousaiheita, joita työntekijämme välittävät ja lähettävät. Ota ne käyttöön ja muokkaa vaikka messun esirukoukseen sopivaksi. Aiheet on poimittu lähetystyöntekijöiden kirjeistä. Kirjeitä voi tilata osoitteesta ulkomaankirje@suomenlahetysseura.fi

Kiitos Jumalalle sinusta ja rukouksestasi!

Viikon rukousaihe:

Rukoilemme sovinnon askelia ja viisautta päättäjille Israelissa ja Palestiinassa. Pyydämme rukousta sen puolesta, että nuorilla olisi rohkeutta nähdä visio tulevaisuudesta ilman väkivaltaa.

”Olemme kummikoulujemme sosiaalityöntekijöiden kanssa jatkaneet 8–10-luokkalaisille suunnatun nuorten johtajuuskoulutuksen kehittämistä. Koulutuksen tavoitteena on lisätä nuorten valmiuksia ottaa vastuuta itsestään ja elämästään, vahvistaa vuorovaikutus- ja konfliktinratkaisutaitoja sekä herättää vastuunkantoa omasta yhteisöstä ja yhteiskunnasta. Myös osa muista kumppaneistamme työskentelee samantyyppisten asioiden parissa ja tavoitteenani onkin tulevaisuudessa tuoda kumppaneitamme yhteen vertaisoppimisen ja yhteiskehittämisen merkeissä.

Kumppaniemme työntekijöiden hyvinvoinnin ja jaksamisen vahvistaminen on heidän työnsä ja yhteistyönsä tukemisen lisäksi tärkeää. Tähän olemme lähitulevaisuudessa vastaamassa toteuttamalla keskuksellamme henkiseen hyvinvointiin, rukoukseen ja hiljentymiseen sekä stressinhallintaan keskittyviä hetkiä eri kumppaniemme kanssa. Monet mieltävät Felm-keskuksen neutraalina ja turvallisena rauhan tyyssijana ja he saapuvat mielellään vieraiksemme.”

Risto Heikkinen
rauhankasvatuksen asiantuntija, Jerusalem

Kiitos rukouksestasi!
Maisemakuva Jerusalemista. Kuvassa näkyy paljon kalkkikivisiä vaaleita rakennuksia ja kaukana taustalla siintää Öljymäki.