Food for Hope

Global Actionin Food for Hope on tarkoitettu erityisesti niille, jotka pitävät ruoanlaitosta tai leivonnasta. Se sopii hyvin myös niille, jotka haluavat opetella tai kehittää näitä taitoja ja samalla antaa heikommassa asemassa oleville toivon paremmasta huomisesta.

Food for Hopessa valmistetaan herkullisia leivoksia tai maittavaa ruokaa, jota myydään esimerkiksi myyjäisissä. Tämän voi helposti toteuttaa osana jotain tapahtumaa, kuten ravintolapäivää tai markkinoita. Se voi olla myös yhdistettynä säännölliseen tapahtumaan, kuten vaikka kirkkokahveille.

Toimi näin:

1. Jos, et halua leipoa yksin, kerää kasaan porukka, jonka kanssa haluat valmistaa purtavaa.
  2. Mieti jokin säännöllinen tai kertaluontoinen tapahtuma, johon haluat leipoa tai valmistaa ruokaa. Voit myös perustaa tällaisen tapahtuman, jos haluat.
  3. Tee Global Actionin Oma keräys -sivustolle (linkki) oma keräys. Tätä kannattaa mainostaa.
  4. Päätä mitä haluat valmistaa. Löydät täältä muutaman reseptin alkuun pääsemiseksi.
  5. Loihdi maittavia leivoksia tai suussa sulavaa ruokaa ja myy valmistamasi herkut valitsemassasi tapahtumassa.
  6. Siirrä keräämäsi varat haluamallesi kohteelle Oma keräys -sivun kautta. Se voi olla esimerkiksi yksi Oma keräys -sivulta löytyvä Hope-hankeLähetysseuran 160-vuotiskeräysTasaus-kampanja tai seurakuntasi oma kannatuskohde. Lisätietoja seurakuntasi kannatuskohteesta saat kysymällä seurakunnan työntekijöiltä.

Reseptejä löydät tältä sivulta. Kaikissa resepteissä on otettu huomioon eettisyys ja ympäristö. Voit myös itse ehdottaa tai toivoa reseptejä verkkosivuille lisättäväksi.

Reseptejä

Ainesosat:

1 dl saksanpähkinöitä
1 dl taateleita
2 rkl raakakaakaota
Kookosrouhetta

1. Kaada saksanpähkinät tehosekoittimeen. Käytä niitä siellä niin kauan, että ne ovat karkeaa murua.
  2. Lisää joukkoon taatelit ja kaakaojauhe, ja sekoita uudelleen.
  3. Pyörittele valmiista massasta raakapalleroita.
  4. Voit lisäksi pyöritellä palleroita kookosrouheessa, jos haluat niihin kookoksisen lisämaun.
  5. Nyt ne ovat valmiita syötäväksi.

Jos olet perustamassa tapahtumaa tai säännöllistä ryhmää, voit perustaa Oma keräys -verkkosivuilla oman keräyksen, jonka avulla voit seurata tapahtuman varainkeruun edistymistä ja jota kautta lahjoittaminen on helppoa. Oman keräyksen perustettuasi saat meiltä infopaketin koskien valitsemaasi avustuskohdetta.

Tarvitsetko Food for Hope -bannereita tai julisteita? Lataa käyttöösi ilmaiset banneri- ja julistepohjat verkosta materiaalisivuiltamme.
Tutustu materiaaleihin

Lisätietoja: