Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutus tai sitoutuminen sen suorittamiseen on edellytys ulkomaantyöhön lähdettäessä. Lähetysseura vastaa oman rekrytointinsa kautta ulkomaantyöhön lähtevien kouluttamisesta.

Koulutuskokonaisuus suunnitellaan henkilökohtaistaen kunkin lähtijän tarpeisiin ja aikatauluun. Osa koulutuksesta voidaan suorittaa myös työalueelle lähdön jälkeen.

Koulutus on moduulirakenteinen kirkon erityiskoulutus, jonka laajuus on 35 opintopistettä (7 moduulia x 5 op). Se sisältää 2–3 päivän lähijaksoja, kirjallisuutta ja etätehtäviä.

Koulutukseen sisältyvien moduulien toteuttajina toimivat Kirkkohallitus, lähetysjärjestöt ja Seurakuntaopisto.

Kirkkohallituksen järjestämien moduulien lähijaksot v.2021:

• Kirkon missio – minun tehtäväni: I-lähijakso ​12.-14.4.2021, II-lähijakso 8.-10.12.2021 Kirkon talo, Eteläranta 8, Helsinki. Lisätietoja: vesa.hakkinen@evl.fi
  • Raamattu, rukous ja spiritualiteetti: I-lähijakso 22.-24.4. 2021, II- lähijakso 4.-5.10.2021. Kirkon talo, Helsinki. Lisätietoja: vesa.hakkinen@evl.fi
  • Muuttuva uskonnollisuus ja uskontojen kohtaaminen: I-lähijakso 26. – 28.4. ja II-lähijakso 11. – 12.11.2021, Kuopio. Lisätietoja: timo-matti.haapiainen@evl.fi
    Katso ilmoittautumislinkit ja muut tiedot Kirkon henkilöstökoulutuskalenterista​.

Tiedustelut:
Päivi Ramstadius