Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lasten Pankki

Joka neljäs lapsi maailmassa ei osaa kunnolla lukea, laskea ja kirjoittaa peruskoulun jälkeen.

Koska opetus tapahtuu muulla kuin oppilaan äidinkielellä, on perusasioiden oppiminen vaikeaa. Lahjoita lapselle äidinkielinen opetus!

Lahjoita

Äidinkielinen opetus on ensi askel parempaan tulevaisuuteen!

Kehitysmaissa maan virallinen kieli on usein muu kuin lapsen kotikieli. Koulussa opetus kuitenkin tapahtuu maan virallisella kielellä. Monilta lapsilta jää koulu kesken, koska opiskelu vieraalla kielellä on liian vaikeaa. Koulun keskeytyminen altistaa esimerkiksi köyhyydelle ja lapsiavioliitoille. Maailmassa on  617 miljoonaa lasta ja nuorta, jotka eivät osaa lukea ja laskea, vaikka he ovat olleet koulussa. Äidinkielinen opetus ja koulutus on avain parempaan tulevaisuuteen.

Äidinkielinen opetus takaa perustaitojen oppimisen, mikä mahdollistaa opiskelun myös tulevaisuudessa. Jokaisella lapsella on oikeus laadukkaaseen koulutukseen, jonka avulla voi rakentaa itselleen ihmisarvoisen elämän!

Lue lisää: Äidinkielinen opetus on ratkaisu oppimisen kriisiin


Sijoita lasten tulevaisuuteen.
Anna lahjaksi lukutaito.

Lasten Pankki poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja tuo turvaa lasten arkeen. Voit tukea maailman lasten hyväksi tehtävää työtä kuukausittain liittymällä Lasten Pankin kummiksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä.

Liity kuukausilahjoittajaksi 

 Tee kertalahjoitus

Tili- ja viitetiedoilla
Tilinumero: IBAN FI38 8000 1400 1611 30
Viesti: Lasten Pankki

MobilePay: 12242

Lasten Pankin kummeille

Sinun apuasi tarvitaan juuri nyt.

20
Koulukirja
52
Koulupuku
83
Koulumaksu 3 kk
200
Päiväkotimaksu lapsiryhmälle

Lasten Pankki edistää lasten oikeuksia eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2022 Lasten Pankki tukee lasten koulunkäyntiä, hyvinvointia ja rauhankasvatusta Angolassa, Boliviassa, Etiopiassa, Israelissa, Kolumbiassa, Nepalissa, Pakistanissa, Palestiinalaisalueella, Senegalissa, Tansaniassa ja Venezuelassa. Satelliittitelevision opetusohjelmat vahvistavat pakolaislasten perusopetusta Lähi-idässä.

Sinun lahjoituksillasi syrjäytymisvaarassa olevat lapset saavat paremman alun elämälleen ja köyhyyden kierre voidaan katkaista.