Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lasten Pankki

Joka kolmas sekunti joku lapsi sanoo tahtomattaan tahdon.

Arviolta 12 miljoonan lapsen koulunkäynti keskeytyy tänäkin vuonna avioliiton vuoksi. Tukemalla tyttöjen koulutusta pystymme varmistamaan sen, että heidän koulunkäyntinsä jatkuu. Autetaan jokainen lapsi kouluun – ei naimisiin!

Lahjoita

Auta lapsi kouluun – ei naimisiin!

Lapsiavioliitto vie tytöiltä lapsuuden ja mahdollisuuden koulutukseen. Liian varhaiset raskaudet ja masennus uhkaavat tyttöjen henkeä ja terveyttä.

Lapsiavioliittojen taustalla on köyhyyttä, tiedon ja koulutuksen puutetta, tyttölasten heikkoa arvostusta sekä patriarkaaliset kulttuuriarvot.

Lasten Pankki pyrkii ennaltaehkäisemään lapsiavioliittoja tukemalla tyttöjen koulunkäyntiä sekä vahvistamalla nuorten elämäntaitoja ja omien oikeuksien tuntemista. Koulutamme myös vanhempia liian varhaisten avioliittojen haitoista ja vahvistamme perheiden toimeentuloa.

Krista Ahola pohtii Puutalobaby-blogissaan lapsiavioliitojen vaikutusta koulunkäyntiin Nepalissa ja Etiopiassa »

Kysymyksiä ja vastauksia lapsiavioliitoista »


Pysäytä lapsiavioliitot.
Sijoita lasten tulevaisuuteen.

Lasten Pankki poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja tuo turvaa lasten arkeen.
Voit tukea maailman lasten hyväksi tehtävää työtä kuukausittain liittymällä Lasten Pankin kummiksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä.

Liity kuukausilahjoittajaksi »
tai tee kertalahjoitus »

Tili- ja viitetiedoilla
Tilinumero: IBAN FI38 8000 1400 1611 30
Viesti: Lasten Pankki

Sinun apuasi tarvitaan juuri nyt.

20
Mielenterveystukea lapselle
52
Materiaalit koulupukuun
85
Opiskelumateriaalit vuodeksi
200
Päiväkotimaksu lapsiryhmälle kuukaudeksi

Lasten Pankki edistää lasten oikeuksia eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2021 Lasten Pankki tukee erityisesti koulunkäyntiin, lastensuojeluun ja rauhankasvatukseen liittyvää työtä Angolassa, Boliviassa, Etiopiassa, Israelissa, Kolumbiassa, Nepalissa, Pakistanissa, Palestiinassa, Senegalissa, Tansaniassa ja Venezuelassa. Tuki pakolaislasten koulunkäyntiin ja rauhankasvatukseen Lähi-idässä vahvistuu.

Sinun lahjoituksillasi syrjäytymisvaarassa olevat lapset saavat paremman alun elämälleen ja köyhyyden kierre voidaan katkaista.