Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Ympäristöpankki

Ilmastonmuutokset vaikutukset ovat nyt jo totta. Se ei ole enää jossain tulevaisuudessa oleva uhka.

Pahimmin ilmastonmuutoksen seurauksista kärsivät erityisesti Afrikka ja Etelä-Aasia, jotka ovat vaikuttaneet vähiten sen syntyyn. Sään ääri-ilmiöt vaikeuttaen köyhimpien selviytymistä. Tue ihmisiä ilmastonmuutoksen keskellä!

Ilmastonmuutos koettelee köyhimpien selviytymistä – Lahjoita Ympäristöpankkiin ja auta ilmastonmuutoksen uhreja

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisuutta – eivät vain kaukaisuudessa häämöttävä uhka. Ilmaston lämpenemisestä johtuva kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia toimeentuloon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Ilmastonmuutoksesta kärsivät eniten ihmiset etenkin Afrikassa ja Etelä-Aasiassa, vaikka he ovat vaikuttaneet sen syntyyn vähiten. Ympäristöpankki tarjoaa mahdollisuuden tukea Suomen Lähetysseuran ympäristötyötä ja ilmasto-oikeudenmukaisuutta.

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa?

Esimerkiksi Afrikassa Tansaniassa ilmastonmuutoksen seurauksena epäsäännölliset sääolosuhteet kuten helleaaltojen tuoma kuivuus ja rankkasateiden tulvat heikentävä toimeentulomahdollisuuksia ja ruokaturvaa. Ilmastonmuutos vaikeuttaa veden saatavuutta sekä lisää muuttoliikettä ja köyhyyttä. Perinteiset viljelykasvit eivät kestä sään ääri-ilmiöiden keskellä ja perheiden toimeentulo vaarantuu. Tästä kärsivät erityisesti Tansanian köyhimpien alueiden ihmiset. Naisten ja lasten asema huononee, sillä heitä tarvitaan koko perheen ja karjan selviytymiseen. Myös lasten koulunkäynti uhkaa keskeytyä, koska heitä tarvitaan kodin töihin.

Lähetysseura auttaa paikallisia ilmastonmuutoksen keskellä ja tekee työtä ilmastomuutoksen hillitsemiseksi

Suomen Lähetysseura tekee ilmastonmuutoksen vastaista työtä opettamalla kestäviä kasvienhoitomenetelmiä ja parantamalla ympäristöolosuhteita. Paikallisten kumppaneiden kanssa autamme erityisesti kaikkein köyhimpiä ihmisryhmiä parantamaan ruokaturvaa, toimeentulomahdollisuuksia ja ympäristönsuojelua. Tansanian lisäksi Lähetysseura tekee työtä ympäristön hyväksi seitsemässä maassa kolmella eri mantereella.

Puiden istutus ja metsitys hillitsevät ilmastonmuutosta 

Puilla ja metsillä on merkittävä rooli siellä, missä aavikoituminen uhkaa elinolosuhteita. Metsät tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa. Lisäksi ne suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Metsä on tehokas hiilinielu, sillä puut sitovat ilmakehän hiilidioksidia tehokkaasti. Metsitys tukee  ilmastonmuutoksen ehkäisyä monella tasolla. IPCC:n ilmastoraportti nostaa myös esiin keskeisimpänä toimena hiilen poistaminen ilmakehästä metsiä lisäämällä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Katso videoilta tuloksia metsityksestä ja siitä, mitä ympäristöpankki on jo saavuttanut Tansanian Kishapussa:
  

Ekologista ja kestävää ympäristötyötä

Yhteisöpohjainen ympäristötyö pitää sisällään käytännön ratkaisuja kuten vesi- ja viljelyjärjestelmien rakentamista.  Lisäksi siihen kuuluu ympäristökasvatusta esimerkiksi jätehuollosta, kierrätyksestä sekä ekologisista ja kestävistä viljely- ja ruoanvalmistusratkaisuista.

Lahjoita Ympäristöpankkiin

Tee ilmastoteko ja tue työtä ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta tulemalla Suomen Lähetysseuran Ympäristöpankin lahjoittajaksi. Valitse joko kuukausilahjoitus tai tee kertalahjoitus. Suomalaisten ylikulutuspäivä oli viime vuonna jo 31.3.2022 eli tuolloin kulutuksemme ylitti maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja. Nyt on aika toimia!

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Voit tehdä kertalahjoituksen Ympäristöpankkiin. Näin lahjoituksesi auttaa:

20
Kaksi puuntaimea
30
Puuta säästävä liesi
85
Koulutus kestävistä viljelytavoista kylälle
150
Vesipumppu

Kuukausilahjoitus - Kestävä tapa tehdä työtä ympäristön hyväksi!

Kuukausittainen lahjoitus takaa pitkäjänteisen työn ympäristön hyväksi.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

 

Tai tee kertalahjoitus

MobilePaylla
numeroon 40644 tai

Tekstiviestillä
YMPÄRISTÖ20
(20 €) tai YMPÄRISTÖ15 (15 €) numeroon 16155.