Ympäristöpankki

Tue oikeudenmukaista ympäristötyötä

On väärin, että ilmastonmuutoksesta kärsivät eniten siitä vähiten vastuussa olevat maat ja niiden heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Tule tukemaan ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja paikallisyhteisöjen sopeutumista ilmastonmuutokseen.

Tule mukaan

Tue ilmastonmuutoksen vastaista työtä – lahjoita Ympäristöpankkiin

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisuutta – eivät vain kaukaisuudessa häämöttävä uhka. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia toimeentuloon, ravintoon ja puhtaaseen veteen.

Kiinnostaako avustustyö? Osallistu kilpailuun ja voita matka tutustumaan Suomen Lähetysseuran toimintaan Senegalissa! Palkinto on päästökompensoitu Hope Fund -ilmastorahaston kautta. Kilpailu on osa yhteistyötä Ensitreffit alttarilla -ohjelman kanssa.
Osallistu kilpailuun>>

Suomen Lähetysseura tekee ilmastonmuutoksen vastaista työtä opettamalla kestäviä kasvienhoitomenetelmiä ja parantamalla ympäristöolosuhteita. Paikallisten kumppaneiden kanssa autamme erityisesti kaikkein köyhimpiä ihmisryhmiä parantamaan ruokaturvaa, toimeentulomahdollisuuksia ja ympäristönsuojelua.

Puiden ja metsien kasvatusta

Metsienkasvatus ja -suojelu on toiminnan keskiössä. Puilla ja metsillä on merkittävä rooli siellä, missä aavikoituminen uhkaa elinolosuhteita. Metsät tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa. Lisäksi ne suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Isommassa mittakaavassa puut myös sitovat hiilidioksidia tehokkaasti, joten metsittäminen auttaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa monella tasolla.

Vuonna 2019 Ympäristöpankki rahoittaa työtä mm. Tansanian Kishapussa:

Kestävää yhteisöpohjaista ympäristötyötä

Yhteisöpohjainen ympäristötyö pitää sisällään käytännön ratkaisuja, kuten vesi- ja viljelyjärjestelmien rakentamista.  Lisäksi siihen kuuluu ympäristökasvatusta esimerkiksi jätehuollosta, kierrätyksestä sekä ekologisista ja kestävistä viljely- ja ruoanvalmistusratkaisuista.

Lahjoita Ympäristöpankkiin

Voit tukea ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta tehtävää työtä tulemalla Suomen Lähetysseuran Ympäristöpankin lahjoittajaksi. Valitse joko kuukausilahjoitus tai tee kertalahjoitus ilmastonmuutoksen vastaisen työn puolesta. Myös vuoden 2019 Tasaus-keräyksemme tukee ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Lisätietoa Tasauksesta

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Voit myös tehdä kertalahjoituksen Ympäristöpankkin. Näin lahjoituksesi auttaa:

Puuntaimen istutus
Puuta säästävä hella
Koulutus kestävistä viljelytavoista 10 ihmiselle
Puhdasta vettä 10 ihmiselle

Onnistumisia menneeltä vuodelta

Suomen Lähetysseuran ja paikallisten kumppaneiden työn ansiosta…

• 9 763‬ kotitaloutta autettiin ruokaturvaa edistävillä toiminnoilla.
  • 7 371‬ kotitaloutta sai vähintään yhden uuden pysyvän ravinnonlähteen.
  • 9 378‬ pienviljelijää sai suoraa tukea, josta hyötyi yhteensä ‭57 073‬ perheenjäsentä.‬‬‬‬‬‬‬‬
  • 9 112‬ kotitaloutta otti käyttöönsä ilmastokestävämpiä viljelymenetelmiä.‬ ‬‬‬

Luvut perustuvat Tansaniassa, Etiopiassa, Nepalissa, Kambodzhassa, Zimbabwessa ja Boliviassa vuonna 2018 toteutettuun kestävän kehityksen työhön.

Tutustu myös: Hope Fund – oikeudenmukainen ilmastorahasto yrityksille

Hope Fund tarjoaa yrityksille ja yhteisöille mahdollisuuden kompensoida päästöjä. Tuo organisaatiosi mukaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.

Siirry Hope Fundin sivuille