Ympäristöpankki

Ilmastokriisi syvenee — Sään ääri-ilmiöt tuovat tuhoa ja vaikeuttavat köyhimpien selviytymistä

Ilmastonmuutokset seuraukset tulevat vuosi vuodelta lähemmäs jokaista meistä. Pahimmin ilmastonmuutoksen seurauksista kärsivät köyhimpien maiden ihmiset, jotka ovat vähiten vaikuttaneet sen syntyyn. Tue paikallisia ilmastokriisin keskellä!

Lahjoita

Pääkaupunkiseudun seurakunnat tukevat ympäristön hyväksi tehtävää työtä – seurakuntalaisena autat köyhimpiä selviytymään ilmastonmuutoksen keskellä

Kirkko Helsingissä ja Suomen Lähetysseura muistuttavat ympäristötyön tärkeydestä ja tuloksellisuudesta. Useat pääkaupunkiseudun seurakunnat tukevat ympäristön hyväksi tehtävää työtä Suomen Lähetysseuran kautta. Ilmastonmuutoksen vaikutuksia ehkäistään kehittyvissä maissa esimerkiksi istuttamalla puita ja kehittämällä ilmastokestäviä viljelytapoja.  Tähän mennessä pelkästään Tansaniassa on istutettu jo 235 000 puuta! Seurakuntalaisena olet mukana tukemassa ihmisten selviytymistä ilmastonmuutoksen keskellä.

Miksi työtä ympäristön hyväksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi pitää tehdä?

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisuutta – eivät vain kaukaisuudessa häämöttävä uhka. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia toimeentuloon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Ilmastonmuutoksesta kärsivät eniten ihmiset, jotka ovat vaikuttaneet sen syntyyn vähiten. Ympäristöpankki tarjoaa mahdollisuuden tukea Suomen Lähetysseuran ympäristötyötä ja ilmasto-oikeudenmukaisuutta.

Esimerkiksi Tansaniassa ilmastonmuutos pahentaa kuivuutta ja epäsäännöllisiä sääolosuhteita, heikentää toimeentulomahdollisuuksia ja ruokaturvaa, vaikeuttaa veden saatavuutta sekä lisää muuttoliikettä ja köyhyyttä. Perinteiset viljelykasvit eivät kestä sään ääri-ilmiöiden keskellä ja perheiden toimeentulo vaarantuu. Tästä kärsivät erityisesti Tansanian köyhimpien alueiden ihmiset. Naisten ja lasten asema huononee, sillä heitä tarvitaan koko perheen ja karjan selviytymiseen. Myös lasten koulunkäynti uhkaa keskeytyä, koska heitä tarvitaan kodin töihin.

Suomen Lähetysseura tekee ilmastonmuutoksen vastaista työtä opettamalla kestäviä kasvienhoitomenetelmiä ja parantamalla ympäristöolosuhteita. Paikallisten kumppaneiden kanssa autamme erityisesti kaikkein köyhimpiä ihmisryhmiä parantamaan ruokaturvaa, toimeentulomahdollisuuksia ja ympäristönsuojelua. Tansanian lisäksi Lähetysseura tekee työtä ympäristön hyväksi seitsemässä maassa kolmella eri mantereella.

Puiden ja metsien kasvatus sitoo ilmakehän hiilidioksidia ja estää eroosiota

Puilla ja metsillä on merkittävä rooli siellä, missä aavikoituminen uhkaa elinolosuhteita. Metsät tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa. Lisäksi ne suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Puut myös sitovat hiilidioksidia tehokkaasti, joten metsittäminen auttaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa monella tasolla.

Ympäristöpankki rahoittaa ympäristötyötä mm. Tansanian Kishapussa:

Kestävää yhteisöpohjaista ympäristötyötä

Yhteisöpohjainen ympäristötyö pitää sisällään käytännön ratkaisuja kuten vesi- ja viljelyjärjestelmien rakentamista.  Lisäksi siihen kuuluu ympäristökasvatusta esimerkiksi jätehuollosta, kierrätyksestä sekä ekologisista ja kestävistä viljely- ja ruoanvalmistusratkaisuista.

Lahjoita Ympäristöpankkiin

Voit tukea työtämme ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta tulemalla Suomen Lähetysseuran Ympäristöpankin lahjoittajaksi. Valitse joko kuukausilahjoitus tai tee kertalahjoitus.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Voit myös tehdä kertalahjoituksen Ympäristöpankkiin. Näin lahjoituksesi auttaa:

Kaksi puuntaimea
Puuta säästävä liesi
Koulutus kestävistä viljelytavoista kylälle
Vesipumppu

Kuukausilahjoitus - Kestävä tapa tehdä työtä ympäristön hyväksi!

Kuukausittainen lahjoitus takaa pitkäjänteisen työn ympäristön hyväksi.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Tai tee kertalahjoitus