Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kesätalkoolaiseksi Päiväkumpuun

Kesää voi viettää Päiväkummun kurssikeskuksessa talkoolaisena eli ”voluna”. Tarjolla on ainutlaatuinen kokemus: elämää yhteisössä, joka rukoilee, työskentelee, lukee Raamattua ja pitää hauskaa. Talkoojakso on mainio aika viettää ”lomaa lomasta”, taukoa opinnoista tai kesätöistä ja muuten vain pohtia omaa elämää ja tulevaisuutta keskustellen ja rukoillen.

Talkoolaisille on tarjolla monenlaista hommaa siivouksesta kitkemiseen ja albojen silittämisestä roudaamiseen, ja jatkuvasti keksitään ihan uusia kujeita riemastuttamaan Päiväkummun elämää. Elokuun alun ”riihisviikolla” talkoolaiset ovat vastuussa monista Riihisleiriin liittyvistä käytännön tehtävistä.

Päivittäin työskennellään noin 6–7 tuntia. Joka päivä vietetään aamurukous, luetaan yhdessä Raamattua ja hiljennytään iltahartauteen kauniissa Riihikirkossa. Talkoolainen saa Päiväkummussa ollessaan täysihoidon. Matkakulut talkoolainen maksaa lähtökohtaisesti itse, mutta tarvittaessa kuluista on mahdollisuus saada huojennusta.

Talkoolaisen tulee olla täysi-ikäinen. Varsinaista yläikärajaa ei ole, mutta useimmiten talkoolaiset ovat 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia.

Tietoa kesän 2023 talkooviikoista tulee myöhemmin.