Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Kiina

Kiinan kirkko kasvaa nopeasti ja kärsii työvoimapulasta. Lähetysseura tukee teologista koulutusta niin Yunnanin ja Hunanin maakuntien raamattukouluissa kuin Nanjingin teologisessa seminaarissa. Lähetysseuran tuki keskittyy seminaarien ja raamattukoulujen valmiuksien kehittämiseen sekä vähävaraisten opiskelijoiden tukemiseen. Yunnanin vuoristoisella ja syrjäisellä seudulla vähemmistökansallisuuksiin kuuluvien opiskelijoiden kouluttaminen ja raamattukoulujen vahvistaminen palvelee koko yhteisöä ja seurakuntia.

Lähetysseura tukee diakoniatyön kehittämistä Kiinan kristillisen neuvoston kautta, muun muassa kouluttamalla vapaaehtoisia hiv- ja aids-työhön. Amity Foundation on Kiinan vaikuttavimpia sosiaali- ja diakoniatyön pioneereja, jonka kanssa Lähetysseura tekee yhteistyötä erityisesti lasten parissa. Lähetysseura tukee kuurojen lasten inklusiivisen ja erityisopetuksen vahvistamisen hanketta Zhejiangin alueella. Hunanissa tuetaan haavoittuvien ja vähäosaisten perheiden lapsia, sekä ”taakse jätettyjä” lapsia. Taakse jätetyiksi lapsiksi kutsutaan heitä, joiden vanhemmat ovat muuttaneet kaupunkiin työn perässä, ja lapset ovat jääneet köyhälle maaseudulle isovanhempien tai muiden sukulaisten hoidettavaksi.

Kiinalaisen kirkon vahvistumista tuetaan myös Hongkongista käsin. Lähetysseuran henkilöstöä työskentelee niin Luterilaisen teologisen seminaarin (LTS) kuin Kiinalais-kristillisen tutkimuksen instituutissa (Institute of Sino-Christian Studies). ISCS edistää uskontojenvälistä dialogia sekä akateemista teologista tutkimusta Manner-Kiinan yliopistoissa. Lähetysseuran stipendiaattiohjelmassa tukee mannerkiinalaisten opiskelijoiden maisteriopintoja Luterilaisessa teologisessa seminaarissa. Taosheng-kustantamon kautta lähetetään kipeästi kaivattua teologista kirjallisuutta vastavalmistuneille raamattukoulujen oppilaille Manner-Kiinaan.

Seuraa Lähetysseuran työtä Hongkongissa, Taiwanissa ja Manner-Kiinassa Facebookissa

Kuvia työstämme Kiinassa

Kiinalaisia naisopiskelijoita keskustelemassa.
Nuoret kiinalaiset naiset tanssivat kansanasuissa.
Kiinalaisia kokoontuneena kuulemaan luentoa.
Suuri joukko koulutukseen osallistuneita kiinalaisia vapaaehtoisia ryhmäkuvassa.
Kiinalaisia syömässä pihalle katettujen pöytien ääressä.