Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Kiina

Suomen Lähetysseura on toiminut Kiinassa vuodesta 1902 lähtien ja jatkaa edelleen Manner-Kiinan, Hongkongin ja Taiwanin työn tukemista.

Manner-Kiinassa Lähetysseuran keskeisiä kumppaneita ovat Kiinan kristillinen neuvosto (China Christian Council), maakuntien kristilliset neuvostot sekä kristillinen kansalaisjärjestö Amity Foundation.

Lähetysseura tukee diakoniatyön kehittämistä Kiinan kristillisen neuvoston kautta, muun muassa kouluttamalla vapaaehtoisia hiv- ja aids-työhön. Lähetysseura tukee myös teologista koulutusta Manner-Kiinassa. Lähetysseuran tuki keskittyy seminaarien ja raamattukoulujen valmiuksien kehittämiseen sekä vähävaraisten opiskelijoiden tukemiseen. Opiskelijoiden kouluttaminen ja raamattukoulujen vahvistaminen palvelee koko yhteisöä ja seurakuntia.

Amity Foundation on Kiinan vaikuttavimpia sosiaali- ja diakoniatyön pioneereja, jonka kanssa Lähetysseura tekee yhteistyötä erityisesti lasten parissa. Lähetysseura tukee kuurojen lasten inklusiivisen ja erityisopetuksen vahvistamisen hanketta Zhejiangin alueella. Hunanissa tuetaan haavoittuvien ja vähäosaisten perheiden lapsia, sekä ”taakse jätettyjä” lapsia. Taakse jätetyiksi lapsiksi kutsutaan heitä, joiden vanhemmat ovat muuttaneet kaupunkiin työn perässä, ja lapset ovat jääneet köyhälle maaseudulle isovanhempien tai muiden sukulaisten hoidettavaksi.

Hongkongissa Lähetysseuran keskeisiä kumppaneita ovat Hongkongin evankelisluterilainen kirkko (Evangelical Lutheran Church of Hong Kong, ELCHK), Luterilainen teologinen seminaari (LTS) ja Kiinalais-kristillisen tutkimuksen instituutti (ISCS).

Kiinalais-kristillisen tutkimuksen instituutti edistää uskontojenvälistä dialogia sekä akateemista teologista tutkimusta Manner-Kiinan yliopistoissa. Lähetysseuran stipendiaattiohjelma tukee mannerkiinalaisten opiskelijoiden maisteriopintoja Luterilaisessa teologisessa seminaarissa.

Taosheng-kustantamon kautta lähetetään teologista kirjallisuutta valmistuville raamattukoulujen oppilaille Manner-Kiinaan. Taosheng on Hongkongin evankelisluterilaisen kirkon kustantamo, joka julkaisee kiinankielistä kristillistä ja teologista kirjallisuutta Hongkongin ja Manner-Kiinan kirkkojen tarpeisiin. Taosheng-painotalo on osa kirkon tavoittavaa työtä.

Hongkongin evankelisluterilainen kirkko järjestäytyi kirkoksi vuonna 1954. Kirkolla on yhteensä 50 seurakuntaa ympäri Hongkongia. Seurakuntien jäsenmäärä on yhteensä noin 17 000 henkeä. Kirkon perustoimintamallina on paikallisseurakunnissa tapahtuva työ.

Kirkko tunnetaan myös laajasta sosiaalityöstään. Lähetysseuran vuonna 1970 aloittama huumevieroitustyö (Ling Oin keskus) siirtyi huhtikuussa 2014 Hongkongin kirkolle. Lähetysseura jatkaa Ling Oin työn tukemista sen tavoittavan työn ohjelmassa, jonka välityksellä Ling Oin asiantuntemusta viedään Manner-Kiinan köyhien alueiden huumevieroituskeskuksiin.

Seuraa Lähetysseuran työtä Hongkongissa, Taiwanissa ja Manner-Kiinassa Facebookissa

Kuvia työstämme Kiinassa

Kiinalaisia naisopiskelijoita keskustelemassa.
Nuoret kiinalaiset naiset tanssivat kansanasuissa.
Kiinalaisia kokoontuneena kuulemaan luentoa.
Suuri joukko koulutukseen osallistuneita kiinalaisia vapaaehtoisia ryhmäkuvassa.
Kiinalaisia syömässä pihalle katettujen pöytien ääressä.