Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Ranska

Frankrike

Venäjä

Ryssland

Tansania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Kolumbia

Colombia

Viro

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauritania

Mauretanien

Etiopia

Ethiopia

Etelä-Afrikka

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodža

Kambodža

Kiina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestiinalaisalue

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thaimaa

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua-Uusi-Guinea

Papua New Guinea

Syyria

syyria

Myanmar

Myanmar (Burma)

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Kiina

Suomen Lähetysseura on toiminut Kiinassa vuodesta 1902 lähtien.

Manner-Kiinassa Lähetysseuran keskeisiä kumppaneita ovat Kiinan kristillinen neuvosto (China Christian Council) ja kristillinen kansalaisjärjestö Amity Foundation.

Kristillisen neuvoston kautta Lähetysseura tukee diakoniatyön kehittämistä muun muassa kouluttamalla vapaaehtoisia hiv- ja aids-työhön.

Amity Foundation on Kiinan vaikuttavimpia sosiaali- ja diakoniatyön pioneereja, jonka kanssa Lähetysseura tekee yhteistyötä erityisesti lasten parissa. Lähetysseura tukee kuurojen lasten inklusiivisen ja erityisopetuksen vahvistamisen hanketta Zhejiangin ja Sichuanin alueella. Hunanissa tuetaan haavoittuvien ja vähäosaisten perheiden lapsia, sekä ”taakse jätettyjä” lapsia. Taakse jätetyiksi lapsiksi kutsutaan heitä, joiden vanhemmat ovat muuttaneet kaupunkiin työn perässä, ja lapset ovat jääneet köyhälle maaseudulle isovanhempien tai muiden sukulaisten hoidettavaksi.

Hongkongin itsehallintoalueella Lähetysseuran keskeisiä kumppaneita ovat Hongkongin evankelisluterilainen kirkko (Evangelical Lutheran Church of Hong Kong, ELCHK), Luterilainen teologinen seminaari (LTS) ja Kiinalais-kristillisen tutkimuksen instituutti (ISCS).

Kiinalais-kristillisen tutkimuksen instituutti edistää uskontojenvälistä dialogia sekä akateemista teologista tutkimusta Manner-Kiinan yliopistoissa. Lähetysseuran stipendiaattiohjelma tukee mannerkiinalaisten opiskelijoiden opintoja Luterilaisessa teologisessa seminaarissa.

Taosheng-kustantamon kautta lähetetään teologista kirjallisuutta valmistuville raamattukoulujen oppilaille Manner-Kiinaan. Taosheng on Hongkongin evankelisluterilaisen kirkon kustantamo, joka julkaisee kiinankielistä kristillistä ja teologista kirjallisuutta Hongkongin ja Manner-Kiinan kirkkojen tarpeisiin. Taosheng-painotalo on osa kirkon tavoittavaa työtä.

Klikkaa kuvasta Kiinan työn tarkempaan esittelyyn:

Seuraa Lähetysseuran työtä Hongkongissa, Taiwanissa ja Manner-Kiinassa Facebookissa

Kuvia työstämme Kiinassa

Kiinalaisia naisopiskelijoita keskustelemassa.
Nuoret kiinalaiset naiset tanssivat kansanasuissa.
Kiinalaisia kokoontuneena kuulemaan luentoa.
Suuri joukko koulutukseen osallistuneita kiinalaisia vapaaehtoisia ryhmäkuvassa.
Kiinalaisia syömässä pihalle katettujen pöytien ääressä.