Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tansania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Kolumbia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauritania

Mauretanien

Etiopia

Ethiopia

Etelä-Afrikka

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodža

Kambodža

Kiina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestiinalaisalue

Jordan, Palestina

Thaimaa

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua-Uusi-Guinea

Papua New Guinea

Syyria

syyria

Myanmar

Myanmar (Burma)

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Syyria

Vuonna 2011 alkanut Syyrian sisällissota on tuhonnut maan talouden ja infrastruktuurin. Monessa osassa Syyriaa on aloitettu maan jälleenrakentaminen, mutta tulitauosta huolimatta väkivaltaisuudet jatkuvat eripuolilla maata.

Vähintään joka kolmas syyrialainen koulu on tuhoutunut sodassa, eikä iso osa lapsista pääse edelleenkään kouluun. Toiminnassa olevat valtiolliset koulut ovat ääriään myöden täynnä ja opetusta järjestetään kahdessa vuorossa. Talouden romahdettua perheillä ei välttämättä ole varaa yksityiskoulujen maksuihin. Lähetysseura tukee lasten pääsyä laadukkaaseen perusopetukseen ja psykososiaalisen tuen piiriin. Lisäksi tarjolla on tukiopetusta, joka auttaa kirimään opetussisältöjä sodan aikana menetetyiltä vuosilta. Työtä tehdään yhdessä Lähi-idän kirkkojen neuvoston kanssa.

Yhdessä mediajärjestö SAT-7:n kanssa Lähetysseura tukee myös pakolaisleireillä asuvia tai muuten koulutuksen ulkopuolelle jääneitä lapsia arabiankielisen My School -opetusohjelman kautta (suom. Minun kouluni). Ohjelman avulla lapset voivat opiskella etänä matematiikkaa, arabiaa, englantia, luonnontieteitä ja ranskaa. Ohjelmaa voi katsoa satelliittitelevision, sosiaalisen median tai suoratoistopalvelu SAT-7 Plussan kautta. Ohjelma palvelee paitsi syyrialaisia myös muita arabiankielisen maailman lapsia.

Lähetysseura tukee muitakin SAT-7-kanavien lasten- ja nuortenohjelmia, joita lähetetään kolmella kielellä 25 maan alueelle Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Mukana on erilaisia ohjelmia, joiden tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia, positiivista elämänasennetta ja rohkeutta. Lapsille ja nuorille halutaan viestittää, että he voivat olla muutoksentekijöitä. Tavoitteena on myös lisätä suvaitsevaisuutta ja tukea kristittyjä, jotka elävät ilman seurakuntayhteyttä tai jopa vainottuna.

Lähetysseura myös jatkaa rauhantyötä Syyriassa vuonna 2022 alkaneella hankkeella. Tuemme paikallisissa rauhanprosesseissa, -neuvotteluissa tai sosioekonomisissa hankkeissa mukana olevien toimijoiden vuoropuhelua ja verkostoitumista. Yhteistyökumppanina tässä hankkeessa on Common Space Initiative -järjestö, jonka kanssa Lähetysseuralla oli aiempi Syyrian rauhanhanke vuosina 2014–2021. Tuossa hankkeessa tuettiin syyrialaisten rauhanponnisteluja ruohonjuuritasolta aina kansainvälisiin poliittisiin prosesseihin saakka ja hanke sai rahoituksensa Suomen ja Norjan ulkoasiainministeriöiltä.

Klikkaa kuvasta Syyrian työn ja SAT-7:n työn tarkempaan esittelyyn:

Seuraa Facebookissa Lähetysseuran työtä Lähi-idässä!