Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Syyria

Suomen Lähetysseuran ja Common Space Initiative-järjestössä toimivien syyrialaiskumppaneiden yhteishanke Syria Initiative tukee syyrialaisten rauhanponnisteluja ruohonjuuritasolta aina kansainvälisiin poliittisiin prosesseihin saakka. Vuonna 2014 käynnistynyt hanke saa rahoituksensa Suomen ja Norjan ulkoasiainministeriöiltä ja suomalaisilta seurakunnilta.

Syria Initiative tukee syyrialaisia rauhantoimijoita, yksilöitä ja yhteisöjä ruohonjuuritason rauhantyössä sekä rauhanverkostojen luomisessa syyrialaisen yhteiskunnan sisällä. Rauhan rakentaminen lähtee siitä, että eri vihollisleireihin kuuluvat ihmiset oppivat luottamaan toisiinsa ja tekemään yhteistyötä. Luottamuksen rakentaminen alkaa perheistä ja naapureista, joista sota on tehnyt toisilleen vihollisia. Tarkoituksena on luoda yhteyksiä syyrialaisten välille sekä saada aikaan yhteisiä aloitteita rauhan ja luottamuksen edistämiseksi yhteisötasolla. Paikallisyhteisöjen jäsenet saavat yhdessä päättää, mitkä ovat kaikkia yhdistäviä asioita, joita he haluavat yhdessä edistää.

Syria Initiative tukee myös syyrialaisten välisiä vuoropuheluprosesseja. Tavoitteena on tukea neutraaleja ja turvallisia tiloja ja tilanteita keskustella ja rakentaa yhteistä ymmärrystä ja tahtotilaa rauhan rakentamiseksi ja konkreettisten asiakysymysten ratkaisemiseksi. Aiheina ovat muun muassa koulutus, paikallishallinnon kehitys, paikallistason tulitauot, perustuslaki, taloudellinen kehitys, humanitaarinen apu, sekä median etiikka.

Erityisesti pyritään vahvistamaan naisten osallistumista rauhanprosessiin eri tasoilla. Syria Initiative tukee naisjärjestöjä ja niiden yhteistyötä sekä YK:n erityisedustajaa tukevan naisten neuvonantajaryhmän työtä.

Kansainvälisten toimijoiden politiikalla ja rahoituksella on suuri merkitys rauhanprosessin etenemiselle. Siksi Syria Initiative tekee vaikuttamistyötä, jonka tavoitteena on taata syyrialaisten toimijoiden äänen ja näkemysten kuuluminen Syyriaa koskevassa alueellisessa ja kansainvälisessä päätöksenteossa. Vaikuttamistyön keinoin mobilisoidaan globaalin kansalaisyhteiskunnan toimijoiden tukea ja vaikutetaan kansainvälisten organisaatioiden ja hallitusten Syyria-politiikkaan ja rahoituksen suuntaamiseen. Lisäksi käydään vuoropuhelua kansainvälisen median kanssa Syyrian sodan syitä ja seurauksia sekä rauhanrakennuksen edellytyksiä monipuolisesti valottavan konfliktiuutisoinnin varmistamiseksi.

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi