Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Syyria

Lähetysseura jatkaa rauhantyötään Syyriassa uudella hankkeella vuonna 2022. Lähetysseura tukee paikallisissa rauhanprosesseissa, -neuvotteluissa tai sosioekonomisissa hankkeissa mukana olevien toimijoiden verkostoitumista ja vuoropuhelua. Työssä hyödynnetään erilaisia työkaluja ja digitaalisia alustoja.

Lähetysseuran ja Common Space Initiative -järjestön Syria Initiative -rauhanhanke päättyi 2021. Vuonna 2014 alkanut hanke tuki  syyrialaisten rauhanponnisteluja ruohonjuuritasolta aina kansainvälisiin poliittisiin prosesseihin saakka. Hanke sai rahoituksensa Suomen ja Norjan ulkoasiainministeriöiltä. Syria Initiative tuki syyrialaisia rauhantoimijoita, yksilöitä ja yhteisöjä ruohonjuuritason rauhantyössä sekä rauhanverkostojen luomisessa syyrialaisen yhteiskunnan sisällä. Hanke tuki myös syyrialaisten välisiä vuoropuheluprosesseja. Työssä vahvistettiin myös naisten osallistumista rauhanprosessiin eri tasoilla tukemalla naisjärjestöjä ja niiden yhteistyötä sekä YK:n erityisedustajaa tukevan naisten neuvonantajaryhmän työtä. Syria Initiative teki myös vaikuttamistyötä, jonka tavoitteena oli taata syyrialaisten toimijoiden äänen ja näkemysten kuuluminen Syyriaa koskevassa alueellisessa ja kansainvälisessä päätöksenteossa.

Klikkaa kuvasta Syyrian työn tarkempaan esittelyyn: