Lähde liikkeelle

Lähde liikkeelle -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen lähetystyöhön, ja sen mahdollisuuksiin sekä haasteisiin. Koulutus on suunnattu opiskelijoille ja työikäisille. Koulutuksessa on yhdistetty aiemmat Lähetystyön esikoulutus (eskari) ja Lähde liikkeelle -koulutukset.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakea ulkomaille vapaaehtoiseksi (2–12 kk) Felm Volunteer -tehtäviin.

Kurssin teemoja ovat:

• kokonaisvaltaisen lähetystyön eri osa-alueet ja arki
  • lähetystyön raamatullinen ja teologinen perusta
  • Suomen Lähetysseuran työnäky ja strategia
  • oman kutsumuksen pohtiminen
  • kulttuurien kohtaaminen, kontekstuaalisuus, uskontodialogi

Rakenne ja opettajat

Kurssi koostuu lähi- ja etätyöskentelystä. Lähijaksot toteutetaan kolmena tai neljänä viikonloppuna. Työskentelyaika pääasiassa pe 18–21, la 10–18 ja su 10–16. Opiskelijoille kurssiin kuuluu neljäs viikonloppu Nuorten aikuisten leirillä Päiväkummun kurssikeskuksessa (Orivesi). Muut kuin opiskelijat voivat halutessaan osallistua siihen, kurssihinta on sama. Lähijaksojen välissä tehdään kirjallisia tehtäviä. Neljän viikonlopun kurssi on 5 opintoviikon laajuinen.

Lähde liikkeelle -koulutus on Seurakuntaopiston ja Suomen Lähetysseuran järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Kurssin suorittaminen vaatii osallistumista kaikkiin lähijaksoihin. Lähijaksoja voi korvata tulevilla kursseilla. Koulutuksen tulee olla suoritettu ennen Felm Volunteer -tehtäviin valintaa.

Kurssille hakeminen ja lisätiedot

Hakuaika syksyn 2017 Lähde liikkeelle -koulutukseen on  päättynyt. Seuraavat koulutukset järjestetään vuonna 2018.

Lisätietoja:

Eerika Granlund
koulutuskoordinaattori
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 760 6979

2017 Lähde liikkeelle -kurssit

2017 kurssit

Hakuaika syksyn 2017 kursseille on päättynyt. Voit vielä kysellä peruutus- ja hajapaikkoja.

2018 kurssit

Hakuaika kevään 2018 kursseille on käynnissä.