toivoa

Sinä voit auttaa

Monet naiset eivät ole turvassa kotonaan

160 miljoonaa naista elää maissa, joissa lähisuhdeväkivalta ei ole rikos. Lähisuhdeväkivalta kohdistuu useimmin naisiin. Tekijä on yleensä tuttu, oma puoliso, perheenjäsen tai sukulainen. Pandemian liikkumisrajoitusten myötä lähisuhdeväkivalta on lisääntynyt monessa maassa. Naisiin kohdistuvat pahoinpitelyt ja siitä seuranneet kuolemat ovat lisääntyneet hälyttävästi. Apuasi tarvitaan juuri nyt!

Botwanassa jopa kaksi naista kolmesta joutuu väkivallan uhriksi jossain elämänsä vaiheessa. Sinun tuellasi voimme varmistaa Botswanan lähisuhdeväkivaltaa ehkäisevän keskuksen ja Kagisanon turvakodin toiminnan. Turvakodissa on mahdollista saada turvaa ja apua vaikeissa tilanteissa mm. vertaistuen ja terapian avulla. Lisäksi pyrimme lisämään paikallisten tietoisuutta sukupuolittuneesta väkivallasta.

Yksi selviytyjistä on Metsiame Dikobe (oik.). Hän joutui kokemaan henkistä väkivaltaa ja hyväksikäyttöä oman työttömän ja turhautuneen 28-vuotiaan poikansa taholta. Poika ja äiti saivat keskuksesta apua. Nyt Metsiame rohkaisee muita naisia hakemaan apua väkivaltatilanteisiin.

Apuasi tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan!

Auta Metsiamen kaltaisia naisia! Lahjoittamalla olet mukana auttamassa heikoimmassa asemassa olevia selviämään hädän keskellä.

Kiitos, että autat!

Lahjoittamalla tuot toivoa epätoivon keskelle

Voit lahjoittaa seuraavasti:

MobilePaylla voit lahjoittaa haluamasi summan numeroon 63000.
Tekstiviestillä: Lähetä viesti TOIVOA20 (20 €) , TOIVOA32 (32 €) tai TOIVOA50 (50 €) numeroon 16155.
Tilisiirrolla: FI38 8000 1400 1611 30 ja viestillä: Toivoa

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi »

Tee kertalahjoitus »

”Rakkaus on se voima, jolla teemme tätä."

Zimbabwelaiset isoäidit pitävät huolta orvoista lapsista

Saippua ja puhdas vesi ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan

Hygieniaohjeistusta sekä -tarvikkeita, kuten saippuaa ja puhdasta vettä, tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Lähetysseuran työllä ehkäistään tautien leviämistä ja parannetaan elinoloja alueilla, joissa kärsitään heikosta hygieniasta.

Isoäidit pitävät huolta orvoiksi jääneistä lapsista

Gwain alueella Zimbabwessa luterilaisen kirkon isoäidit sulkevat syliinsä paikalliset orvot ja heikoimmassa asemassa olevat lapset.

Armonkoti tukee raskaana olevia naisia

Koronakriisi pahentaa jo valmiiksi heikossa asemassa olevien naisten ja lapsien tilannetta Thaimaassa. Monen elinkeino on Thaimaassa uhattuna ja lapsen syntymä tämän ajan keskelle voi tuntua toivottomalta. Tue Armon ensikotia Thaimaassa.

Osallistu seurakuntana