toivoa

Thaimaan Armonkoti tarjoaa kodin naisille, jotka ovat raskauden takia vaikeuksissa

Thaimassa moni nainen joutuu selviytymään yksin raskautensa kanssa, koska perhe ei
hyväksy avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia. Avuntarve on suuri.
Vastasyntyneitä lapsia löydetään hylättyinä mm. sairaalan porteilta ja kaduilta. Laittomat abortit ovat  vaarallisia, mutta epätoivoisina naiset turvautuvat niihin.

Thaimaan luterilaisen kirkon Armonkoti on ensikoti Suur-Bangkokin lähiössä.  Se tarjoaa väliaikaisen kodin naisille ja tytöille jotka ovat raskauden takia vaikeuksissa. Ensikodissa asuessaan naiset saavat ohjausta sekä oman elämän että lapsenhoidon tueksi. Armollinen ilmapiiri eheyttää ja uudet taidot antavat uskoa omiin voimavaroihin.

Koronakriisi pahentaa jo valmiiksi heikossa asemassa olevien naisten ja lapsien tilannetta. Matkustuskiellon vuoksi monen elinkeino on Thaimaassa uhattuna ja lapsen syntymä tämän ajan keskelle voi tuntua toivottomalta.
Lahjoittamalla tuot toivoa epätoivon keskelle.

”Rakkaus on se voima, jolla teemme tätä."

Zimbabwelaiset isoäidit pitävät huolta orvoista lapsista

Saippua ja puhdas vesi ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan

Hygieniaohjeistusta sekä -tarvikkeita, kuten saippuaa ja puhdasta vettä, tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Lähetysseuran työllä ehkäistään tautien leviämistä ja parannetaan elinoloja alueilla, joissa kärsitään heikosta hygieniasta.

Isoäidit pitävät huolta orvoiksi jääneistä lapsista

Gwain alueella Zimbabwessa luterilaisen kirkon isoäidit ovat sulkeneet syliinsä paikalliset orvot ja heikoimmassa asemassa olevat lapset.

Osallistu seurakuntana