toivoa

Sinä voit auttaa

Thaimaassa moni odottava äiti elää epätoivon keskellä

Suomen Lähetysseura tekee hyväntekeväisyystyötä Thaimaan äitien ja lapsien hyväksi. Yksi Suomen Lähetysseuran tukemista kohteista on Armonkodin ensikoti Suur-Bangkokin lähiössä.

Armonkoti tarjoaa kodin naisille, jotka ovat raskauden takia vaikeuksissa

Thaimassa moni nainen joutuu selviytymään yksin raskautensa kanssa, koska perhe ei
hyväksy avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia. Avuntarve on suuri.
Vastasyntyneitä lapsia löydetään hylättyinä mm. sairaalan porteilta ja kaduilta. Laittomat abortit ovat  vaarallisia, mutta epätoivoisina naiset turvautuvat niihin.

Thaimaan luterilaisen kirkon Armonkoti on ensikoti Suur-Bangkokin lähiössä.  Se tarjoaa väliaikaisen kodin naisille ja tytöille jotka ovat raskauden takia vaikeuksissa. Ensikodissa asuessaan naiset saavat ohjausta sekä oman elämän että lapsenhoidon tueksi.

Armonkodin kokeneet työntekijät antavat tietoa eri vaihtoehdoista; Kuinka kasvattaa lasta yksinhuoltajana, sijaiskodeista ja adoptiosta. Usein äidit, jotka ovat jo päättäneet luopua lapsestaan, haluavatkin pitää lapsen.  Armollinen ilmapiiri eheyttää ja uudet taidot antavat uskoa omiin voimavaroihin.

Korona-pandemia vaikeuttaa naisten ja lapsien tilannetta entisestään

Koronakriisi pahentaa jo valmiiksi heikossa asemassa olevien naisten ja lapsien tilannetta. Matkustuskiellon vuoksi monen elinkeino on Thaimaassa uhattuna ja lapsen syntymä tämän ajan keskelle voi tuntua toivottomalta.

Thaimaan hylätyt vauvat kertovat karua kieltä naisten ja lapsien tilanteesta juuri nyt. Suomen Lähetysseura tukee Thaimaan äitien ja vauvojen hyväksi tehtävää hyväntekeväisyystyötä ja vie lahjoituksesi perille sinne, missä sitä kipeimmin tarvitaan.

Lue lisää Thaimaan Luterilaisen kirkon Armonkodista, sen asukkaista ja siellä tehtävästä diakoniatyöstä »

Lahjoita hyväntekeväisyyteen ja tuo toivoa epätoivon keskelle

Voit lahjoittaa seuraavasti:

Tekstiviestillä: Lähetä viesti TOIVOA20 (20 €) , TOIVOA32 (32 €)  tai TOIVOA50 (50€) numeroon 16155.
MobilePaylla voit lahjoittaa haluamasi summan numeroon 63000.
Tilisiirrolla: FI38 8000 1400 1611 30 ja viestillä: Toivoa

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi »

”Rakkaus on se voima, jolla teemme tätä."

Zimbabwelaiset isoäidit pitävät huolta orvoista lapsista

Saippua ja puhdas vesi ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan

Hygieniaohjeistusta sekä -tarvikkeita, kuten saippuaa ja puhdasta vettä, tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Lähetysseuran työllä ehkäistään tautien leviämistä ja parannetaan elinoloja alueilla, joissa kärsitään heikosta hygieniasta.

Isoäidit pitävät huolta orvoiksi jääneistä lapsista

Gwain alueella Zimbabwessa luterilaisen kirkon isoäidit ovat sulkeneet syliinsä paikalliset orvot ja heikoimmassa asemassa olevat lapset.

Osallistu seurakuntana