Testamenttilahjoitus

Anna testamentti toivon työlle

Testamenttilahjoitus on sijoitus tulevaisuuteen – siihen, millaista maailmaa haluat olla tekemässä vielä oman elämäntyösi päätyttyä.

Tilaa ilmainen testamenttiopas

Anna hyvän periytyä

Testamentti on mahdollisuus kertoa oma tahto ja varmistaa, että sitä kunnioitetaan kuolemasi jälkeen. Testamentin tekemisellä voit vaikuttaa siihen, millä tavoin jäät vaikuttamaan toisten ihmisten elämään.

Laki säätelee perinnön jakautumisen perillisille. Mikäli tahdot muistaa muita läheisiä tai tahoja, jotka eivät kuulu lakimääräiseen perimysjärjestykseen, pystyt toteuttamaan sen testamentilla. Lähetysseuran pitkäaikainen, tuloksellinen ja tarkoin valvottu toiminta antaa Sinulle tukea arvioidessasi, miten haluat työsi hedelmien voivan kasvaa.

Kristillinen sanoma toivosta, uskosta ja lähimmäisenrakkaudesta on ollut Suomen Lähetysseuran työn lähtökohta jo vuodesta 1859. Viemme toivoa heille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Työmme koskettaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten elämää. Rakennamme maailmaa, jossa jokainen saa äänensä kuuluville.

Käytämme testamenttivarat Lähetysseuran ulkomaiseen työhön testamentin tekijän toivomalla tavalla, esimerkiksi kasvavien kirkkojen teologiseen koulutukseen, lasten ja naisten kouluttamiseen tai vammaistyöhön. Jos testamentin laatija ei ole esittänyt erityistoivomuksia, voimme kohdistaa varat sinne, missä tarve on kulloinkin suurin.

Vuosittain tuhannet suomalaiset antavat tukensa testamenteissaan hyväntekeväisyyteen. Testamenttilahjoitus on vapaa perintöverosta, kun lahjoitus kohdistuu yleishyödylliseen yhteisöön. Näin ollen Lähetysseuralle testamentilla määrätty omaisuus menee kulujen jälkeen Lähetysseuran työn tukemiseen.

Olemme vastaanottaneet testamenttilahjoituksia jo noin 160 vuoden ajan, ja kunnioitamme jokaista pientä ja suurta lahjoitusta. Testamenttilahjoitukset ovat tärkeitä Lähetysseuralle. Ne muodostavat noin kymmenen prosenttia kokonaistuloistamme.

Testamenttilahjoitusten avulla pystymme jatkamaan pitkäjänteistä työtä myönteisen ja pysyvän muutoksen aikaansaamiseksi. Haluammekin siis tarjoamme laadukasta palvelua testamentin tekijöille ja heidän omaisilleen.

Suomen Lähetysseura on laatinut testamenttioppaan Sinulle, joka mietit, millä tavalla haluat jatkaa hyvän tekemistä oman ajallisen elämäsi päätyttyä. Voit ladata oppaan oheisesta linkistä tai tilata sen kotiisi postitse. Testamenttioppaan tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään. Käsittelemme tilauksen luottamuksellisesti.

Lataa testamenttiopas tästä

Testamenttiasioissa sinua auttaa