Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Visio

Sanoma Jumalan rakkaudesta toteutuu kaikkialla maailmassa ilona, rauhana ja oikeudenmukaisuutena. 

Toivon teemat

  • Todistamme Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta.  Kumppaneidemme kanssa ylitämme rohkeasti maantieteellisiä, kulttuurisia ja  sosiaalisia rajoja todistaaksemme Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin.
     
  • Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeuksia.  Teemme työtä syrjittyjen ryhmien aseman ja ihmisoikeuksien vahvistamiseksi.
  • Muutamme maailmaa oikeudenmukaisemmaksi.  Kamppailemme taloudellisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta
  • Rakennamme rauhan ja sovinnon edellytyksiä.  Edistämme rauhaa ja sovintoa paikallisissa yhteisöissä ja yhteiskunnissa. 

 

Arvot

Kuvassa on sydän

Lähimmäisenrakkaus

Lähimmäisenrakkaus kutsuu meitä poistamaan raja-aitoja, puolustamaan heikkoja ja jakamaan omastamme. Työmme perustuu Jumalan rakkauteen, jonka kohteena on jokainen ihminen ja koko luomakunta. 

 

kuvassa on vaakasymboli

Oikeudenmukaisuus

Suojelemme ja puolustamme ihmisoikeuksia kulttuuriin, uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoleen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Teemme työtä niiden ihmisten ja ryhmien kanssa, jotka yhteiskunnat, yhteisöt ja uskonnolliset järjestelmät ovat syrjäyttäneet. 

 

Vastuullisuus

Olemme vastuussa toiminnastamme Jumalalle, yhteistyökumppaneillemme ja niille, joita pyrimme työllämme palvelemaan sekä niille, jotka toimintaamme rahoittavat. 

 

kuvassa on kolme kättä, jotka kohtaavat keskellä 

Kumppanuus

Luottamus toimintaamme ja toimintamme luotettavuus ovat työmme jatkumisen edellytys. Toimimme niin, että olemme kumppaniemme ja työmme tukijoiden luottamuksen arvoisia. 

Suomen Lähetysseuran strategia 2017-2022 (pdf)

Käsitellään Suomen Lähetysseuran vuosikokouksessa 21.5.2022:
Suomen Lähetysseuran stratagia 2023-2028 (pdf)