Kuinka toimimme

Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälinen toimija, ulkoasiainministeriön ohjelmatukea saava järjestö, joka on Suomen suurimpia kehitysyhteistyötä ja kokonaisvaltaista lähetystyötä tekevä järjestö. Teemme työtä 30 maassa yli sadan kumppanikirkon ja -järjestön kanssa.

Kirkollisessa työssä vahvistamme yhdessä kumppaneidemme kanssa kristillistä todistusta kirkkojen ulkopuolella olevien syrjittyjen ryhmien parissa. Tuemme erityisesti kumppaneidemme diakoniatyön kehittämistä. Stipendiaattityöllä vahvistamme kumppaneidemme osaamista kaikilla tasolla. Tuemme ensisijaisesti koulutusta, joka vahvistaa kirkkojen erilaisia rajoja ylittävää toimintaa.

Kehitysyhteistyössä Lähetysseura on yksi ulkoministeriön suurimmista ohjelmatukea saavista järjestöistä. Kaikki järjestöt hakevat uuden ohjelmakauden tukea samanaikaisesti vuosille 2018-2021. Lähetysseuran ohjelmassa syrjäytetyt ryhmät, heidän roolinsa ja osallisuutensa kehitykseen ovat keskeisessä asemassa.

Rauhan- ja sovinnontyössä tuemme rauhanrakennusta vuoropuhelun avulla. Dialogihankkeet Myanmarissa ja Syyriassa jatkuvat. Vahvistamme kumppaneidemme kykyä antaa yhteisöissään psykososiaalista tukea konfliktien uhreille.

Koululaiset Betlehemissä oppivat tiede- ja taideaineita ja lisäksi rauhan ja sovinnon rakentamista.