Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Paastokeräys

Vammaisten lasten ja naisten elämä on liian usein eristämistä ja hyväksikäyttöä. Sinä voit olla osa muutosta.

Osallistu paastokeräykseen

Tue vammaisia lapsia ja naisia kehitysmaissa

Vammaiset lapset ja naiset kehitysmaissa ovat usein väkivallan, hyväksikäytön sekä moninaisen eristämisen ja syrjinnän kohteena. Erityisesti vammaiset tytöt ja naiset uhkaavat joutua väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Vammaisen lapsen synnyttänyt äiti jää usein yksinhuoltajaksi, jolloin toimeentulon mahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Töhin lähtiessä äidit joutuvat jättämään vammaisen lapsen yksin. Lapsi saattaa joutua selviytymään iltaan asti ilman hoitoa.

Äideille tukea vammaisen lapsen hoitoon

Etiopian Dessien ja Kombolchan alueella toimii kaksi lasten ja nuorten toimintakeskusta. Keskuksissa on kolme kertaa viikossa kerho, jonne äidit voivat tuoda lapsensa töiden tai ruokaostosten ajaksi. Kerhossa lapset saavat fysioterapiaa ja opetusta sekä siten mahdollisuuden kehittyä. Perheet saavat avustusta ja tukea vammaisen lapsen hoitoon. Keskus tarjoaa myös vertaistukea, keskusteluapua ja yrittäjyystaitoja hyväksikäytetyille naisille.

Paastokeräys tukee vammaisten oikeuksien edistämistä, vammaisten lasten ja aikuisten opetusta sekä nuorten työllistymistä.

Lahjoita parempi tulevaisuus kehitysmaiden vammaisille ihmisille!

 

18
Lapsen matkat kerhoon kuukaudeksi
43
Yrittäjyyskoulutus vammaiselle naiselle vuodeksi
83
Vaateavustus lapselle vuodeksi
110
Saippuat vammaisten lasten ryhmään vuodeksi

Askeleita parempaan elämään

Etiopian Dessiessä ja Kombolchassa kokoontuu kolme kertaa viikossa vammaisten lasten ryhmät. Kun huoltajat tuovat lapsensa ryhmiin, he pääsevät sillä aikaa torille tekemään ostoksia tai ansaitsemaan rahaa.

Lasten kanssa työskentelevät ovat saaneet vuosien varrella nähdä, miten moni lapsi on kehittynyt kuntoutuksen ansiosta. Yksi heistä on Camilla, joka harjoitusten myötä alkoi kävellä tukea vasten. Nyt hänen jalkansa kantavat jo useamman askeleen.

Lue lisää »