Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Taiwan

Suomen Lähetysseura on toiminut Kiinassa vuodesta 1902 lähtien ja jatkaa Manner-Kiinan, Hongkongin ja Taiwanin työn tukemista.

Taiwanissa Lähetysseuran keskeisiä kumppaneita ovat Taiwanin luterilainen kirkko (LCT) ja Armon majatalo.

Taiwanin luterilainen kirkko on taloudellisesti itsenäinen, mutta Lähetysseura tukee kirkon erityishankkeita ja työntekijöiden koulutusta. Kirkon seurakuntatyön perustana ovat jumalanpalvelukset, kotikäynnit, pyhäkoulut sekä naisten- ja nuortenpiirit. Kristilliset kirkot ja lähetysjärjestöt saavat toimia Taiwanissa vapaasti, ja valtio arvostaa niiden työtä.

Taiwanissa arvioidaan olevan yli miljoona vierastyöläistä pääasiassa Indonesiasta, Thaimaasta ja Filippiineiltä. Ongelmiin ajautuneet köyhät ja kielitaidottomat ulkomaalaiset joutuvat maassa helposti säilöönottokeskuksiin tai vankilaan. Lähetysseura tukee Taiwanin kirkon tekemää maahanmuuttajatyötä.

Armon majatalo on Taiwanin kirkosta itsenäistynyt valtion tukema kansalaisjärjestö. Taiwan on yksi kansainvälisen huumekaupan keskuksista, ja huumeiden käyttö on maassa suuri ongelma.

Hsinchun luterilainen seminaari (CLS) on tärkeä teologinen oppilaitos kiinalaisella alueella. Lähetysseura tukee taloudellisesti seminaaria, sen julkaisutoimintaa sekä teologisten teosten kääntämistä kiinaksi.

Klikkaa kuvasta diaesitykseen:

Tahdotko auttaa? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuvia työstämme Taiwanissa

Joukko luterilaisesta seminaarista valmistuneita ryhmäkuvassa valmistujaiskaavuissaan.
Suomalainen pappi jakaa ehtoollista taiwanilaisille luterilaisen seminaarin opiskelijoille.
Näytelmä tai muu esitys käynnissä taiwanilaisessa pidätyskeskuksessa.