Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Syysleiri 30.10.–1.11.2020

Syysleiri Päiväkummussa 30.10.-1.11.2020

Ohjelma

Ohjelmassa on sitä samaa kuin jokaisella leirillä: yhdessäoloa, ulkoilua, iltariihiksiä, Raamattua ja opetuksia, keskusteluja, messu, iltaohjelmaa ja muuta kivaa. Olemme myös hieman ulkona, joten varaa mukaan vaatteet, joilla voit hengata sisällä ja ulkona.

Saapuminen, vastaanotto ja leirimaksu

Leirin vastaanotto aukeaa perjantaina klo 17.00. Ruokaa on tarjolla klo 18.00 ja leirin ohjelma alkaa klo 19.00. Tule paikalle siten, että ehdit ilmoittautua, maksaa leirimaksun, antaa henkilötietolomakkeen, majoittua ja syödä ennen iltaseitsemää.

Leirin hinta on 85 €, ja yhteiskyydit 7,5 €/suunta. Varaa mukaan tasaraha. Visa Electron käy myös. Leirimaksusta peritään 50 % (33 € + laskutuslisä), jos perut leirisi myöhemmin kuin maanantaina 19.10., paitsi jos sairastut.

Yhteiskyyti

Suosittelemme nuorten tuomista leirille vanhempien kyydissä, mutta varaamme yhteiskyydin niille, jotka tulevat julkisilla. Yleisen ohjeistuksen mukaisesti suosittelemme hengityssuojainten käyttöä jos saavut leirille julkisilla.

Bussi hakee etukäteen yhteiskyydin varanneet Oriveden rautatieasemalta noin klo 17.35 (bussi odottaa mahdolliset junien myöhästymiset). Kyyti maksetaan Päiväkummussa leirimaksun yhteydessä. Etenkin Jyväskylän suunnalta saapuvien kannattaa harkita bussia. Jää pois Eräslahden pikavuoropysäkillä. Siitä on 700 metrin kävelymatka Päiväkumpuun.

Leiri päättyy sunnuntaina Leiri päättyy sunnuntaina klo 13.45. Paluukuljetus lähtee sunnuntaina klo 13.50 Päiväkummusta Oriveden asemalle (ehdit juniin, jotka lähtevät 14.26 etelään ja 15.30 pohjoiseen). Hinta ja peruutussysteemi ovat samat kuin tullessa.

Majoitus

Kaikille leirille tuleville löytyy yösija eli patja, peitto ja tyyny. Majoitustoiveet yms. otetaan huomioon. Muista, että makuupussinkin kanssa tarvitset aluslakanan ja tyynyliinan.

Petivaatteiden vuokrahinta on 12,50 €/setti. Suosittelemme käyttämään sen lakanoiden sijaan kolehtiin tai karkkiin – tai laittamaan säästöön.

Mitä mukaan?

 • Raamattu ja muistiinpanovälineet
 • Henkilötietolomake (tulee leirikirjeen mukana)
 • Vaatetta joka säälle: päivällä on lämmin ja illalla viileää; villasukat saattavat olla hyvä pukine
 • Henkilökohtainen hygienia- ja lääkevarustus
 • Aluslakana, tyynyliina JA pussilakana tai makuupussi
 • Pyyhe ja uikkari
 • Hieman rahaa (jos haluat): puoti on auki ja kolehtikin kannetaan, ja limua saa vain limsa-automaateista kolikoilla

Muistathan, että leiri on päihteetön ja savuton (koska laki). Muutenkin tietenkin noudatamme mm. Suomen lakia, kultaista sääntöä ja rakkauden kaksoiskäskyä.

Turvallisuus

Koronaviruksesta johtuen on noudatamme kiinnitämme erityistä huomiota leirin turvallisuuteen.

 • On tärkeää, ettei kukaan tule sairaana leirille. Leirille voi osallistua vain oireettomana. Jos sinulla on koronaan liittyviä oireita, et voi tulla leirille.
 • Yleisiä suosituksia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä siivouksesta tulee noudattaa. Jokainen huolehtii hygieniasta (erityisesti käsien pesemisestä ja desifioinnista), turvaväleistä ja jos yskittää niin yskii asianmukaisesti kyynärtaipeeseen.  Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään (esimerkiksi kättely, halaaminen).
 • Huoltajien on syytä varautua hakemaan nuori leiriltä tarvittaessa, jos nuori sairastuu leirin aikana koronavirukseen viittaaviin oireisiin tai jos lääkäri näin ohjeistaa.
 • Hengityssuojia suositellaan käytettävän viranomaisohjeiden mukaisesti.

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot turvallisuuteen liittyen.

Varaudumme myös tarvittaessa leirin peruuttamiseen, jos turvallisuustilanne sitä vaatii.

Ilmoittautuminen

Pystymme ottamaan leirille AVI:n ohjeistuksen mukaisesti vain 50 henkilöä. Tästä johtuen työntekijöille, leiritiimiläiläisten ja nuorten parlamentin lisäksi on mahdollista ottaa mukaan n. 35 nuorta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Otamme varasijoille nuoria mahdollisia peruutuksia varten. Ilmoitamme kun osallistujamäärä on tullut täyteen. Ilmoittautuminen aukeaa tällä sivulla 1.10.2020 klo 9.00. Ilmoittautuminen päättyy viimeistään 18.10.2020 tai siinä vaiheessa kun varasijoille pääseviä on tullut riittävän monta.

Ilmoittaudu mukaan (Leiritoteutuu etänä. Seuraa Lähetysseuran nuorten viestintää Instgramissa, jotta voit seurata tapahtumaa perjantaina ja lauantaina)

Lisätietoja:
Jaakko ”Jagr” Niiles
Rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
jaakko.niiles@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157