Nenäpäivä

Nenäpäivä järjestetään, jotta kaikilla maailman lapsilla olisi mahdollisuus koulutukseen, terveyteen, turvaan ja ravintoon. Nenäpäivässä on mukana 9 järjestöä, jotka ovat vuosien saatossa auttaneet miljoonia heikoimmassa asemassa olevia lapsia.

Ole mukana auttamassa. Jo pienellä summalla on suuri merkitys maailman lapsille.

Lahjoita Nenäpäivään

Nenäpäivä tukee maailman lapsia

Nenäpäivää tarvitaan tänä syksynä enemmän kuin koskaan: lahjoituksilla tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia, joiden tilannetta korona on entisestään hankaloittanut.

Lähetysseura tukee Nenäpäivä-keräyksen varoilla työtä Nepalissa. Koulutamme opettajia lapsiystävällisten opetusmenetelmien käyttöön sekä koulukuraattoreiksi. Parannamme opetuksen laatua ja edistämme äidinkielisen opetuksen toteutumista. Lasten asemaa parannetaan myös naisryhmien kautta. Ryhmissä äidit saavat tietoa ravinnosta, terveydestä ja hygieniasta. Lapsikuolleisuus, lapsiavioliitot, vammaisten lasten syntyminen ja äitiyskuolemat vähenevät.

Vuoden 2020 Nenäpäivää vietettiin perjantaina 13. marraskuuta iloisissa ja auttavaisissa tunnelmissa: maailman lasten onnenpottiin kertyi Nenäpäivän suoran lähetyksen päättyessä suurin potti vuosiin – 3 331 704 euroa! Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka ja lahjoittaa voi edelleen.

Lähetysseuran viestinnän asiantuntija Mimosa Hedberg tuo terveisiä Nepalista, jossa tehdään tuloksellista koulumielenterveystyötä. Kuulet koskettavasta kohtaamisesta 15-vuotiaan tytön kanssa, joka pääsi aktiivisten koulukuraattoreiden ansiosta lapsimorsiamesta takaisin koulutytöksi.

Mielenterveystyö koulunkäynnin ja hyvinvoinnin tukena

7-luokkalainen Manisha Bishwakarma kärsi pelkotiloista ja sai pyörtyilykohtauksia, joiden takia joutui lähtemään koulusta usein kesken päivän. Koulunkäynti kärsi, mikä lisäsi tytön ahdistusta entisestään.

Lähetysseuran tuella Nepalin kouluissa opettajille opetetaan esimerkiksi, miten tukea lapsen oppimista positiivisesti, ilman fyysistä rankaisua.

Koulukuraattorin keskustelutuella Manishan pyörtyily vähitellen loppui.

”Aiemmin vain unelmoin tällaisesta elämästä. Elämääni ei hallitse enää pelko. Uskon, että voin elää paremmin, jopa ansaita rahaa ja saada elämisen arvoisen elämän.”

Lue Manishan koko tarina.