Nenäpäivä

Nenäpäivä-kampanja hankkii varoja maailman lasten auttamiseksi. Nenäpäivän tuella Suomen Lähetysseura ja muut järjestöt tekevät töitä maailman lasten auttamiseksi siellä, missä apua eniten tarvitaan.

Nenäpäivään voi osallistua kuka tahansa! Jo kymmenet koulut, liitot, yritykset, harrastusporukat ja julkisuudesta tutut henkilöt ovat lähteneet mukaan lasten hyväksi.

Lahjoita Nenäpäivään

Nenäpäivä tukee maailman lapsia

Nenäpäivä järjestetään, jotta kaikilla maailman lapsilla olisi mahdollisuus koulutukseen, terveyteen, turvaan ja ravintoon. Nenäpäivässä on mukana yhdeksän järjestöä, jotka ovat vuosien saatossa auttaneet miljoonia heikoimmassa asemassa olevia lapsia.

Suomen Lähetysseura tukee Nenäpäivä-keräyksen varoin Bolivian lapsityöläisiä sekä Nepalissa työtä, joka parantaa lasten ja naisten asemaa sekä auttaa kokonaisia yhteisöjä kohentamaan koulutusta, ruokaturvaa, terveyttä ja toimeentulomahdollisuuksia.

Bolivia on maailman ainoa maa, jonka laki sallii lasten työnteon. Kolmasosa lapsista työskentelee, usein vaarallisissa olosuhteissa esimerkiksi kaivoksissa. Tarjoamme lapsille ammattikoulutusta ja turvallisempia toimeentulomahdollisuuksia. Lapset saavat tietoa ja taitoja, jotka auttavat heitä suunnittelemaan elämäänsä. Koulunkäyntiä edistetään tukitoimilla sekä tekemällä vaikuttamistyötä opettajiin ja viranomaisiin päin.

Nepalissa koulutamme opettajia lapsiystävällisten opetusmenetelmien käyttöön sekä koulukuraattoreiksi ja parannamme opetuksen laatua. Lisäksi tuemme äidinkielisen opetuksen lisäämistä. Lasten asemaa parannetaan myös naisryhmien kautta. Ryhmissä äidit saavat tietoa ravinnosta, terveydestä ja hygieniasta. Lapsikuolleisuus, lapsiavioliitot, vammaisten lasten syntyminen ja äitiyskuolemat vähenevät.

Valtakunnallinen Nenäpäivä-kampanja järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Kampanja huipentuu Suomen suurimpaan hyväntekeväisyyslähetykseen Yle TV2:lla. Lahjoittaa voit kuitenkin ympäri vuoden!

Lahjoita Nenäpäivään

Äidinkielisiä oppikirjoja Nepaliin

”En koskaan osannut odottaa, että saisin koulukirjoja omalla kielelläni!” iloitsee toista luokkaa käyvä Sangita Budha Bal Jyotin.

”Ymmärrän opetuksen hyvin selvästi ja nepalin kielen oppiminenkin on nyt helpompaa”, hän sanoo.