Ajankohtaispäivät kevätkaudella 2021

Suomen Lähetysseuran ajankohtaispäivä:

Lähetystyö kansanliikkeenä

Suomen Lähetysseura kutsuu seurakuntien työntekijöitä ja vastuunkantajia keskustelemaan siitä, miten lähetystyön teemat ja toiminnat voisivat tavoittaa uusia seurakuntalaisia. Tilaisuudessa kerromme ajankohtaisista materiaaleista ja palveluista, kuulemme esimerkkejä toimivista ideoista ja keskustelemme niistä kysymyksistä, jotka ovat seurakuntatyön näkökulmasta ajankohtaisia.

Tule mukaan ideoimaan, miten lähetystyön teemojen kautta kutsutaan ihmisiä mukaan globaalin kirkon elämään.

Tapahtuma järjestetään järjestetään webinaareina ja live-tilaisuutena:

25.2.2021 klo 13.00-15.00 Webinaari seurakunnan työntekijöille ja vastuunkantajille. Huom! Aiemmasta tiedotuksesta poiketen emme kokoonnu  Jalkarannan seurakuntakodilla Lahdessa. (ilmoittautumiset ma 22.2. mennessä)

18.3.2021 klo 13.00 -15.00 Webinaari seurakunnan työntekijöille ja vastuunkantajille. Huom! Aiemmasta tiedotuksesta poiketen emme kokoonnu Vaasassa tai Jyväskylässä. (ilmoittautumiset ma 15.3. mennessä)

15.4.2021  klo 18.00-20.00 Webinaari seurakunnan työntekijöille ja vastuunkantajille. Huom! Aiemmasta tiedotuksesta poiketen emme kokoonnu Salossa. (ilmoittautumiset ma 12.4. mennessä)

18.00 Alkusanat

18.15 Lähetystyö kansanliikkeenä?

Lähetysseuran työ on kokonaisvaltaista. Maailmalla kirkot kasvavat, julistavat ja tukevat jäseniään eri elämänalueille. Vapaaehtoisuus, kansalaisvaikuttaminen ja vahva hengellinen sisältö ovat keskiössä. Voisiko kirkon työ maailmalla olla esimerkkinä seurakuntien työn uudistamiselle? Miten eri ihmiset Suomessa saataisiin mukaan kansanliikkeeseen, joka uudistaa kirkkoa ja tekee lähetystyötä? Alustuksen aiheesta pitää kirkko ja teologia tiimin päällikkö Tero Massa.

19.00 Workshop-työskentelyä (valitse yksi)

Käytännön vinkkejä lapsi- ja nuorisotyöhön

Miten lapset ja nuoret voisivat tuntea globaalin kirkon kotikirkokseen? Lähetysseura tuottaa erilaisia materiaaleja ja videoita, joiden avulla tutustua kokonaisvaltaisen lähetystyön teemoihin ikäkaudelle sopivalla tavalla. Tule mukaan tutustumaan materiaaleihin ja keskustelemaan, miten niitä voisi hyödyntää seurakunnan eri kasvatustyön toiminnoissa.

Ilmastoideoita nuorisotyöhön

Miten tehdä yhtä aikaa konkreettista, yhteiskunnallista ja hengellistä ilmastokasvatusta? Workshopissa esittelemme Lähetysseuran uusia ilmastokasvatusmateriaaleja ja keskustelemme, miten käsitellä ilmastonmuutosta lähetystyön teemana isoskoulutuksessa, nuorten illoissa  ja kouluyhteistyössä.

Lähetystyö – ovi seurakuntaan?

Seurakunnan lähetystyön perinteisillä toiminnoilla on tärkeä sijansa, mutta monissa seurakunnissa kaivataan uusia tekijöitä. Ovatko seurakunnan lähetystyön ovet auki? Näetkö lähetystyön ovia, jotka pitäisi avata? Työpajassa keskustellaan, miten lähetystyö voisi kutsua ja innostaa uusia ihmisiä mukaan seurakunnan elämään, ja miten lähetystyö antaisi erilaisille seurakuntalaisille tilaa käyttää osaamistaan ja lahjojaan.

Tapahtumaklinikka

Tapahtumat ovat tauolla, mutta voisiko nyt olla tilaisuus suunnittelulle ja uudistamiselle? Miten tulevaisuuden tapahtumat voivat tavoittaa yhä laajemman joukon seurakuntalaisia ja alueen asukkaita. Tule mukaan kehittämään tapahtumia, jakamaan kokemuksia ja kuulemaan, miten Lähetysseuran kampanjat liittävät seurakunnan osaksi globaalia kirkkoa.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Tervetuloa!