Teologiset uutistunnit Teamsissa syksyllä 2022

Suomen Lähetysseura järjestää syksyn aikana Teamsin kautta Teologisia uutistunteja. Ne käsittelevät ajankohtaisia teologisia teemoja ja ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan!

Keskiviikko 17.8. klo 10–11 ”Nuorten johtajuus Pyhän maan luterilaisessa kirkossa”, pastori Rodny Said ja naistyön avustava työntekijä Shadin Nassar

Palestiinalaiset vieraamme Rodny Said ja Shadin Nassar kertovat, millaisia kysymyksiä nuorten elämässä on palestiinalaisina kristittyinä. Keskiössä ovat kirkon tulevaisuuden kysymykset, nuorten haaveet tulevaisuudesta ja johtajuuteen liittyvät teemat.

Pastori Rodny vastaa Pyhän maan luterilaisen kirkon (ELCJHL) nuorisotyöstä ja kansainvälisen oikeuden opiskelija Shadin työskentelee Womens Deskillä avustavana työntekijänä. Molemmat ovat nuoria aikuisia ja lisäksi heillä on mukana kaksi kirkon johtajuuskoulutuksessa olevaa vapaaehtoista nuorta.

Katso Uutistunnin tallenne tästä linkistä (toimii 23.2.2023 saakka)

Keskiviikko 14.9. klo 13-14.30 terveiset KMN:n yleiskokouksesta Karlsruhesta, toiminnanjohtaja Rolf Steffansson

Rolf Steffansson tuo uutisia ekumeenisesta maailmasta: Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokous pidetään Karlsruhessa 31.8.-8.9.2022.

Katso uutistunnin tallenne tästä linkistä (toimii 10.3.2023 saakka)

Keskiviikko 21.9. klo 13-14 ”Vammaisuuden teologia: Olemisen lahja – kuuluuko kirkko aidosti kaikille?”, psykologian tohtori Katri Suhonen

Vammaisuuden teologiaan liittyviä näkökulmia pohtii saavutettavuuden ja vammaisuuden asiantuntija Katri Suhonen Kirkkohallituksesta. Taustalla on Kirkkojen maailmanneuvoston v. 2003 julkaisema asiakirja A Church of All and for All.

Katso uutistunnin tallenne tästä linkistä (toimii 20.3.2023 saakka)

Keskiviikko 2.11. klo 13-14 Missiologia post-postmodernissa ajassa, TT Kati Kemppainen

Valta, eriarvoisuus, haavoittuvuus, post-covid-aika, dekolonisaatio, digitaalinen missio…  Poimintoja International Association for Mission Studies IAMS:n yleiskokouksen teemoista Sydneyssä, Australiassa. Terveisiä tuo missiologian erityisasiantuntija Kati Kemppainen.

Torstai 1.12. klo 13-14.30 ”Taistoon demoneja ja Saatanaa vastaan –  vai kiireesti karkuun?” , TT Sanna Urvas

TT Sanna Urvas tarkastelee kristillistä demonologiaa  eli oppia pahoista hengistä kulttuurien välisissä vuorovaikutussuhteissa. Uutistunnissa luodaan lyhyt katsaus demonologian historiaan eri kirkkokuntien näkökulmasta ja siihen, miten helluntai-karismaattinen kristillisyys on vaikuttanut globaaliin demonikeskusteluun. Entä onko läntisellä protestanttisuudella mitään annettavaa maagisen maailmankuvan kulttuureille? Miten kristinuskon viestin tulisi kontekstualisoitua henkimaailman todellisuuden näkökulmaan?

…………………………

Ilmoittaudu haluamaasi tilaisuuteen sähköpostilla paivi.ramstadius(at)suomenlahetysseura.fi ja sinulle lähetetään osallistumislinkki viimeistään vuorokautta ennen uutistuntia. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja teologisista uutistunneista: missiologian erityisasiantuntija Kati Kemppainen, kati.kemppainen(at)suomenlahetysseura.fi