Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Nenäpäivä

Nenäpäivä järjestetään, jotta kaikilla maailman lapsilla olisi mahdollisuus koulutukseen, terveyteen, turvaan ja ravintoon. Nenäpäivässä on mukana 9 järjestöä, jotka ovat vuosien saatossa auttaneet miljoonia heikoimmassa asemassa olevia lapsia.

Ole mukana auttamassa. Jo pienellä summalla on suuri merkitys maailman lapsille.

Lahjoita Nenäpäivään

Nenäpäivä tukee maailman lapsia

Jälleen on aika kaivaa punaiset nenät esiin! Nenäpäivä-keräyksen varoilla tuemme lasten hyvinvointia Kambodžassa, Myanmarissa, Etiopiassa ja Senegalissa. Parannamme koulutusta ja tuemme vammaisten lapsia ja nuoria sekä heikoimmassa asemassa olevia kansanryhmiä.

Vammaiset lapset ja heidän perheensä elävät kehittyvissä maissa usein köyhyydessä ja vammaisia piilotellaan. Vain pieni osa vammaisista lapsista aloittaa koulun, ja monella se keskeytyy hyvin pian. Autamme puolustamaan vammaisten oikeuksia, lisäämään yhteisöjen tietämystä vammaisten oikeuksista ja muuttamaan suhtautumista vammaisiin entistä positiivisemmaksi.

Tuemme eri kieliryhmien lasten koulutusta, jotta he voisivat aloittaa koulutiensä omalla äidinkielellään. Lasten lukutaitoa vahvistetaan kaksikielisellä opetuksella ja paikallisia opettajia koulutetaan. Lisäksi tuemme ja kehitämme kyläyhteisöjä niin, että vähemmistöt kykenevät itsenäisesti vastaamaan muuttuviin olosuhteisiin, ajamaan oikeuksiaan ja toimimaan yhteiskunnan täysiarvoisina jäseninä. Kyliin perustetaan kehityskomiteoita, joissa myös naisten ja lasten ääni pääsee kuuluviin.

Vuonna 2022 Nenäpäivää vietettiin perjantaina 11.11. Lähetyksen aikana kerättiin maailman lapsille hieno potti: 2 304 116 euroa. Nenäpäivä-keräys jatkuu vuoden loppuun saakka ja lahjoittaa voi edelleen.

Näin lahjoituksesi auttaa:

5
Uudet kengät lapselle Kambodžaan
20
Koulutarvikkeet lapselle Senegaliin
70
Kuulolaite Myanmariin
100
Saippuat vammaisten lasten ryhmään vuodeksi Kambodžaan

Nenäpäiviä jo vuodesta 2007

Nenäpäiviä on järjestetty vuodesta 2007 alkaen, ja Suomen Lähetysseura on ollut alusta alkaen mukana. Vuosien varrella on saatu aikaan roppakaupalla hyvää.

Esimerkiksi viime vuoden keräyksen tuotoilla 11 500 oppilasta Nepalissa sai tukea uusista opetusmenetelmistä. Paransimme lasten koulu- ja kasvuympäristöä, jotta erityisesti tyttöjen mielenterveysongelmat vähenivät, yleinen hyvinvointi kasvoi ja koulunkäynti vakiintui.

Kambodžassa työmme vähensi seksuaalista hyväksikäyttöä. Vuoden aikana tukea sai 800 lasta. Hyväksikäytettyjen psyykkinen ja fyysinen terveys sekä itsetunto ovat aiempaa parempia.

Jatketaan hyvän tekemistä myös tänä vuonna!