Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Podcast: Millaisen jäljen Lähetysseuran 50 vuoden työ on jättänyt Senegaliin ja lähettien sydämiin?

Kirkko maailmalla -ohjelmassa on vieraana Anna-Leena Heikkilä, joka lähti Senegaliin Raamattukoulun opettajaksi tammikuussa 1980. Lisäksi mukana on Anna-Lena Särs, joka asui Senegalissa lähettivanhempiensa kanssa 1980- ja 1990-luvuilla ja työskentelee nyt itse Senegalin luterilaisen kirkon lapsi- ja nuorisotyön parissa.

Lähetysseuran työ Senegalissa alkoi maaliskuussa 1974 eli yli 50 vuotta sitten. Työstä syntyi 1980-luvulla Senegalin luterilainen kirkko, jolla on nykyisin noin 7 500 jäsentä. Kirkko on jo pitkään toiminut paikallisin voimin, mutta ensimmäisinä vuosikymmeninä suomalaisilla lähetystyöntekijöillä oli merkittävä rooli. Kirkko maailmalla -ohjelmassa tavataan Anna-Leena Heikkilä ja Anna-Lena Särs, joilla molemmilla on pitkä kokemus Senegalista.

”Opin Senegalissa ihmisen kunnioittamista ja erilaisuuden kunnioittamista. On ihailtavaa, että kunnioitus näkyy siellä myös uskontojen välillä – kaikista tärkeintä on, että ihmisellä on suhde Jumalaan”, sanoo Anna-Leena Heikkilä, joka oli Senegalissa lähetystyössä 1980- ja 2000-luvuilla. Hän työskenteli aluksi Raamattukoulun opettajana kouluttaen ensimmäisiä pappeja silloin syntymässä olleelle Senegalin luterilaiselle kirkolle. Myöhemmin Heikkilä toimi Senegalissa pappina.

Anna-Lena Särs asui Senegalissa lähettivanhempiensa kanssa 1980- ja 1990-luvuilla. Hänen äitinsä oli terveydenhoitotyössä ja isä johti kaivoprojektia. Nyt Anna-Lena Särs työskentelee itse Senegalissa kirkon lapsi- ja nuorisotyön parissa. Särs pohtii ohjelmassa sitä, miten Senegal on muuttunut vuosikymmenten kuluessa.

Ohjelman toimittajana on Heli Vuohelainen.

Löydät lisää muistoja Senegalin työstä verkkosivuiltamme.

Kirkko maailmalla -podcastissa kerromme kuulumisia globaalista kirkosta, tarinoita kehitysmaiden ihmisten elämästä ja työstä paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kirkko maailmalla -podcastia pääset kuuntelemaan verkkosivujemme lisäksi esimerkiksi SoundCloudissaSpotifyssa ja Apple Podcasteissa. Ohjelmaa voi kuunnella joka sunnuntai Radio Deillä kello 17.40.