Tule kummiksi

Sinä voit muuttaa lapsen elämän

Miljoonat lapset elävät olosuhteissa, joissa heillä ei ole mahdollisuutta koulunkäyntiin.

Suomen Lähetysseuran kummina olet parantamassa lasten elämää. Sinun avullasi kummilapsi saa mahdollisuuden koulutukseen ja turvalliseen lapsuuteen. Säännöllisellä tuella saamme aikaan pysyviä muutoksia.

Kummina saat kaksi kertaa vuodessa lasten kuulumisia ja voit seurata kummityön edistymistä. Alueella toimiva kummiyhdyshenkilömme varmistaa, että apusi menee perille. Hänen kauttaan saat tietoa suoraan paikan päältä. Tule mukaan!

Juuri nyt apuasi tarvitsevat:

Senegalissa

Senegalissa vain 45 % aikuisista on lukutaitoisia.

Erityisesti tyttöjen koulunkäynti keskeytyy helposti. Ammattikoulutus ennaltaehkäisee nuorten syrjäytymistä ja antaa toivoa. Ryhtymällä kummiksi tuet nuorten naisten koulutusta ja annat heille ammatin.

Mitä on olla kummi?

Kummina voit muuttaa maailmaa

Kivenhakkaajakylän nuorilla on mahdollisuus saada uusi suunta elämälleen.

Miksi ryhtyä kummiksi?

Miksi rahani menevät ryhmälle, eivätkä yksilölle?

On eettisesti kestävämpää ja yhteistyökumppaniemme toiveiden mukaista, että lasta ei sidota tietyn kummin tukeen. Koulunkäynnin päättyessä tai oppilaan muuttaessa tuki ei keskeydy, vaan se voidaan joustavasti ohjata uusille kummilapsille.

Mitä tuloksia saadaan aikaan?

Joka vuosi yli 5 000 lasta eri puolilla maailmaa pääsee kouluun Lähetysseuran kummien tuella. Vuosittain noin 400 nuorta valmistuu lukiosta tai ammattikoulusta.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?