Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseura on mukana kirkon kampanjassa etsimässä anteeksiannon emojia

Tämän päivän viestintää värittävät erilaiset emojit. Näitä kuvasymboleita on tällä hetkellä jo yli 3000. Valikoimasta ei kuitenkaan löydy emojia, jolla voisit sanoa ”Annan sinulle anteeksi”. Tänään käynnistyvä Forgivemoji-kampanja etsii ideoita anteeksiantamisen emojiksi, ja ehdottaa lopulta emojin lisäämistä maailmanlaajuiseen emojivalikoimaan.

Kirkon aloitteesta syntynyt Forgivemoji-kampanja etsii ideoita anteeksiantamisen emojiksi kolmen kuukauden ajan. Ehdotuksiaan voi lähettää kampanjan verkkosivuilla osoitteessa www.forgivemoji.fi. Parhaat ideat pääsevät mukaan äänestykseen, jossa kuka tahansa voi käydä äänestämässä omia suosikkejaan.

– Idea tähän kampanjaan tuli rauhan teemavuotemme aikana. Toivomme, että kampanja innostaa erilaisia ihmisiä mukaan keskusteluun. Olemme iloisia siitä, että jo useampi yhteistyökumppani on innostunut kampanjasta, kertoo viestintäjohtaja Tuomo Pesonen Kirkkohallituksesta.

Marraskuussa kampanjan työryhmä tekee päätöksen parhaasta ideasta, ja lähettää sen emojivalikoimaa hallinnoivalle Unicode-järjestölle. Unicode määrittelee sen, mitä emojeja pitää olla käytettävissä ja antaa eri palveluille ja laitevalmistajille raamit niiden toteuttamiselle. Järjestö päivittää emojivalikoimaa kerran vuodessa. Forgivemoji-kampanjan tavoitteena on saada anteeksiantamisen emoji lisättyä kansainväliseen emojivalikoimaan.

Samalla voi tukea rauhantyötä tekeviä järjestöjä

Kampanjassa on mukana myös järjestöjä, joiden kohteisiin forgivemoji-kampanja kerää varoja emojin etsinnän ohessa.

Konfliktinratkaisujärjestö CMI lähti mukaan, koska kampanjan teemat, anteeksiantaminen ja rauhantyö, sopivat järjestön ajamiin asioihin. CMI ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja neuvottelun ja vuoropuhelun avulla ympäri maailmaa.

– Visiomme tulee presidentti Ahtisaarelta: kaikki konfliktit ovat ratkaistavissa. Minkä ihminen on aloittanut, sen ihminen voi lopettaa. Emojit ovat nykyaikainen muoto käydä vuoropuhelua ja anteeksiantaminen on tärkeää liittää mukaan, kertoo CMI:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Elina Lehtinen.

Suomen Lähetysseuralle on tärkeää olla mukana rakentamassa rauhaa ja sovintoa erilaisista taustoista tulevien ihmisten välille.

– Suomen Lähetysseura tekee rauhankasvatustyötä sukupolvi kerrallaan kouluissa ja pakolaisleireillä. Me uskomme, että kasvattamalla lapsia rakastamaan lähimmäistä ja hyväksymään erilaisuutta, pystymme tukemaan rauhaisaa rinnakkaiseloa erilaisten ihmisryhmien välillä. Suomen Lähetysseura tekee rauhankasvatusta sekä työtä lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin eteen maissa, joissa sodat ja uskontojen väliset konfliktit koettelevat ihmisten arkea, avaa Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson.

Kampanjassa mukana on myös Kirkon Ulkomaanavun rauhanverkosto, joka kohdistaa kampanjalla kerättyjä lahjoitusvaroja sovinnon- ja rauhantyöhön esimerkiksi Somaliassa, Keniassa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Kaakkois-Aasiassa.

– Rauha on elintärkeä, jotta ihmiset voivat elää turvassa ja rakentaa tulevaisuuttaan omassa kotimaassaan. Anteeksiannolla on keskeinen rooli pysyvän rauhan aikaansaamisessa, kertoo Kirkon Ulkomaanavun rauhanverkoston sihteeristön päällikkö Sara Linnoinen.

Kampanjassa ovat mukana myös Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin seurakuntayhtymä, Sovinnon kansanliike ja viestintätoimisto Kaiku Helsinki.

Kirkon viestintä

#forgivemoji

www.forgivemoji.fi