Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Mitä on kehitysyhteistyö?

Kehitysyhteistyöllä vähennetään köyhyyttä kehitysmaissa ja poistetaan globaalia eriarvoisuutta. Kehitysyhteistyön tavoitteita ohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Köyhyys ja syrjintä merkitsevät sitä, että ihmisten oikeus inhimilliseen elämään ei toteudu lainkaan tai heikommin kuin muilla samassa yhteiskunnassa elävillä. Lähetysseuran ja sen paikallisten kumppanien yhdessä tekemän kehitysyhteistyön rakennuskivinä ovat:

  • työn kokonaisvaltaisuus: kehitysyhteistyö toteuttaa kirkon ikiaikaista palvelutehtävää.
  • oikeusperustaisuus: köyhyys ja syrjintä rikkovat kansainvälisesti sovittuja, kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia. Lähetysseuran kannalta nähtynä köyhyys ja syrjintä ovat myös vastoin Raamatun sanaa yhtäläisestä ihmisarvosta ja lähimmäisenrakkaudesta.
  • työn tulosten osoittaminen: ei riitä, että kehitysyhteistyö tehdään tehokkaasti, vaan tärkeintä ovat työssä saavutetut tulokset, muutos parempaan ihmisten elämässä.

Kehitysyhteistyössämme tuemme erityisesti vammaisten ihmisten, naisten ja tyttöjen, syrjityssä asemassa olevien etnisten, uskonnollisten ja muiden vähemmistöjen ja ryhmien ihmisoikeuksien toteutumista. Teemme työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja tuemme yhteisöjen sopeutumista ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Yhteistyökumppaneinamme ovat paikalliset kirkot ja kansalaisjärjestöt sekä samaa asiaa ajavat kansainväliset verkostot. Voit tutustua hankkeisiimme tarkemmin klikkaamalla alempana sivulla olevassa kartassa olevia maita.

Vuonna 2019 Lähetysseuralla on 38 kehitysyhteistyöhanketta 12 maassa Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Kehitysyhteistyömme rahoitus tulee pääosin ulkoasiainministeriöltä osana Suomen virallista kehitysyhteistyörahoitusta.  Lisäksi kehitysyhteistyötä rahoitetaan seurakunnilta, yksityisiltä ihmisiltä ja yhteisöiltä saaduilla lahjoituksilla.

Lue lisää:

Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelma 2018-2021

Kehitysyhteistyön vuosiraportti 2018

Kehitysyhteistyössä tuemme yhteisöjä sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa kehitysyhteistyötämme.

Missä teemme kehitysyhteistyötä?

Bolivia

Bolivia

Botswana

Botswana

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka

Etiopia

Etiopia

Kambodzha

Kambodža

Kolumbia

Kolumbia

Laos

Laos

Mauritania

Mauritania

Senegal

Senegal

Tansania

Tansania

Nepal

Nepal

Zimbabwe

Zimbabwe

Suurenna karttaa plus- ja miinusmerkistä.

Kotimaassa työskentelevät

Barrow, Miia

Katastrofityön koordinaattori

Hannukainen, Anni

Kehitysyhteistyökoordinaattori

Hokkanen, Salla-Riina

Kehitysyhteistyökoordinaattori

Hurskainen, Raija

Projektipäällikkö

Korpivaara, Leena

Kehitysyhteistyökoordinaattori

Leino-Nzau, Katri

Kehitysyhteistyöpäällikkö

Rantala, Roosa

Kehitysyhteistyökoordinaattori

Vasamies-Hackenbruch, Anu

Kehitysyhteistyökoordinaattori