Mitä on kehitysyhteistyö?

Kehitysyhteistyöllä vähennetään köyhyyttä kehitysmaissa ja poistetaan globaalia eriarvoisuutta. Kehitysyhteistyön tavoitteita ohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Köyhyys ja syrjintä merkitsevät sitä, että ihmisten oikeus inhimilliseen elämään ei toteudu lainkaan tai heikommin kuin muilla samassa yhteiskunnassa elävillä. Lähetysseuran ja sen paikallisten kumppanien yhdessä tekemän kehitysyhteistyön rakennuskivinä ovat:

• työn kokonaisvaltaisuus: kehitysyhteistyö toteuttaa kirkon ikiaikaista palvelutehtävää.
  • oikeusperustaisuus: köyhyys ja syrjintä rikkovat kansainvälisesti sovittuja, kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia. Lähetysseuran kannalta nähtynä köyhyys ja syrjintä ovat myös vastoin Raamatun sanaa yhtäläisestä ihmisarvosta ja lähimmäisenrakkaudesta.
  • työn tulosten osoittaminen: ei riitä, että kehitysyhteistyö tehdään tehokkaasti, vaan tärkeintä ovat työssä saavutetut tulokset, muutos parempaan ihmisten elämässä.

Kehitysyhteistyössämme tuemme erityisesti vammaisten ihmisten, naisten ja tyttöjen, syrjityssä asemassa olevien etnisten, uskonnollisten ja muiden vähemmistöjen ja ryhmien ihmisoikeuksien toteutumista. Teemme työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja tuemme yhteisöjen sopeutumista ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Yhteistyökumppaneinamme ovat paikalliset kirkot ja kansalaisjärjestöt sekä samaa asiaa ajavat kansainväliset verkostot. Voit tutustua hankkeisiimme tarkemmin klikkaamalla alempana sivulla olevassa kartassa olevia maita.

Kehitysyhteistyömme rahoitus tulee pääosin ulkoasiainministeriöltä osana Suomen virallista kehitysyhteistyörahoitusta.  Lisäksi kehitysyhteistyötä rahoitetaan seurakunnilta, yksityisiltä ihmisiltä ja yhteisöiltä saaduilla lahjoituksilla.

Kehitysyhteistyön vuosiraportti 2019

Kehitysyhteistyön vuosiraportti 2018

Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelma 2018-2021

Kehitysyhteistyössä tuemme yhteisöjä sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa kehitysyhteistyötämme.

Missä teemme kehitysyhteistyötä?

Bolivia

Botswana

Etelä-Afrikka

Etiopia

Kambodzha

Kambodža

Kolumbia

Laos

Mauritania

Senegal

Tansania

Nepal

Zimbabwe

Suurenna karttaa plus- ja miinusmerkistä.