Yli 160 vuoden ajan Lähetysseuran työn keskiössä on ollut heikossa asemassa olevien ihmisten tukeminen.

Kehitysyhteistyömme avulla kehittyvien maiden ihmiset voivat itse parantaa omia elinolosuhteitaan ja asemaansa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi koulutusta: ihmiset saavat muun muassa lukutaito-opetusta tai koulutusta omista oikeuksistaan, ilmastokestävistä viljelytekniikoista tai pienyrittäjyydestä.

Lähetysseuran kehitysyhteistyötä ohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet sekä kansainväliset ihmisoikeusperiaatteet. Työmme tavoitteena on köyhyyden ja eriarvoisuuden poistaminen.

Työskentelemme kaikkein köyhimpien ja syrjityimpien ihmisten kanssa. Erityisen haavoittuvassa asemassa olevia ihmisryhmiä ovat esimerkiksi vammaiset ihmiset, alakastiset, etniset ja muut vähemmistöt, alkuperäiskansat sekä naiset ja lapset. Vaikutamme myös kehittyvien maiden päättäjiin, jotta he kantaisivat vastuunsa ihmisoikeuksista.

Ilmastonmuutoksen haitalliset vaikutukset näkyvät jo monissa maissa Lähetysseuran työalueilla. Siksi huomiomme ilmaston ja ympäristökysymykset kaikessa työssämme. Samalla tavalla huomioimme kaikessa työssämme vammaisten ihmisten osallistumisen ja sukupuolten tasa-arvon. Toimimme konfliktisensitiivisesti, eli otamme tarkasti huomioon toimintaympäristömme ja oman toimintamme vaikutukset siihen.

Teemme kehitysyhteistyötä yhdessä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa, jotka tuntevat alueen ja sen kehityshaasteet. Yhteistyökumppaneitamme ovat usein paikalliset luterilaiset kirkot sekä erilaiset järjestöt.

Kehitysyhteistyömme rahoitus tulee pääosin ulkoministeriöltä osana Suomen kehitysyhteistyörahoitusta.  Lisäksi kehitysyhteistyötä rahoitetaan seurakuntalaisilta, yksityisiltä ihmisiltä ja yhteisöiltä saaduilla lahjoituksilla.

Voit tutustua hankkeisiimme tarkemmin klikkaamalla eri maita alla olevassa kartassa*. Sivulta löydät myös kehitysyhteistyömme vuosiraportit sekä kehitysyhteistyötä käsitteleviä artikkeleita.

Kehitysyhteistyön vuosiraportti 2020 (pdf)

Kehitysyhteistyön vuosiraportti 2019 (pdf)

Kehitysyhteistyön vuosiraportti 2018 (pdf)

Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelma 2018-2021 (pdf)

* Kartassa olevien maiden lisäksi tuemme alueellista vammaistyön hanketta Ruandassa ja Burundissa yhdessä Ecumenical Disability Advocates Network (EDAN) kanssa.

Kehitysyhteistyössä tuemme yhteisöjä sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa kehitysyhteistyötämme.

Missä teemme kehitysyhteistyötä?

Bolivia

Botswana

Etelä-Afrikka

Etiopia

Kambodzha

Kambodža

Kolumbia

Laos

Mauritania

Senegal

Tansania

Nepal

Zimbabwe

Suurenna karttaa plus- ja miinusmerkistä.