Hae töihin ulkomaille

Etsimme ammatillisesti päteviä ja arvomme omikseen tuntevia henkilöitä Suomen Lähetysseuran ja yhteistyökumppanien osoittamiin tehtäviin. Koulutamme lähtijät Kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutuksessa, mikäli he eivät ole sitä vielä suorittaneet.

Hakeminen

Ilmoitamme ulkomaan avoimista työpaikoista Lähetysseuran omien verkkosivujen lisäksi muissa tiedotusvälineissä. Hakemuksen voi täyttää sähköisen hakujärjestelmän kautta.

Yleiset kriteerit

Ulkomaiseen työhön lähtevän yleiset kriteerit ovat pääsääntöisesti luterilaisen kirkon jäsenyys ja Suomen kansalaisuus ja/tai Suomen sosiaaliturvaan kuuluminen, Suomen Lähetysseuran arvoihin sitoutuminen, ammattitutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus, hyvä terveys, riittävä kielitaito ja motivaatio uusien kielten opiskeluun, joustavuus sekä hyvä sopeutumiskyky.

Valinta

Valintaprosessi on kolmiosainen:

1. Hakemusten pohjalta valitaan haastatteluun kutsuttavat.
  2. Haastattelun pohjalta valitaan psykologiseen soveltuvuusarviointiin lähetettävät. Arvioinnin tulee tukea ulkomaantyöhön lähettämistä.
  3. Kun hakija täyttää sekä Lähetysseuran että yhteistyökumppanin asettamat kriteerit, tehdään lopullinen valinta.

Huomioimme hakijan kokonaistilanteen. Perheellisten kohdalla mm. puolison työllistyminen ja lasten iät sekä suunnitellun työalueen koulunkäyntimahdollisuudet otetaan huomioon.

Hyödyllistä pohdittavaa ennen ulkomaantyöhön hakemista