Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Laos

Suomen Lähetysseuran tuella vähennetään köyhyyttä Laosin etnisten vähemmistöjen parissa. Lähetysseura tukee Luterilaisen maailmanliiton ohjelmaa, jossa parannetaan puhtaan veden saatavuutta, hygienian tasoa ja ruokaturvaa Luang Namthan maakunnassa, Viengpokhan ja Nalaen piirikunnissa. Uusien viljelytekniikoiden ansiosta pellot tuottavat enemmän ruokaa, jota riittää myös myytäväksi.

Köyhimpien kyläläisten toimeentulomahdollisuuksia kehitetään perustamalla kyläpankkeja. Kyläläiset saavat myös koulutusta ympäristönsuojelusta, luonnonvarojen kestävästä käytöstä, sekä varautumisesta ilmastonmuutokseen ja luonnonkatastrofeihin. Lasten ja nuorten koulunkäyntimahdollisuuksia tuetaan kunnostamalla kouluja ja rakentamalla oppilasasuntoloita.

Lähetysseura tukee kristillisen World Renew -järjestön kautta kylänkehityshanketta Phnongsalin maakunnassa Main läänissä. Lähetysseuran tuki suunnataan erityisesti esiopetuksen kehittämiseen, jotta etnisiin vähemmistöihin kuuluvilla lapsilla olisi mahdollisuus aloittaa koulutie omalla äidinkielellään. Lähetysseuran tuella parannetaan myös puhtaan veden saatavuutta ja hygieniaa rakentamalla vesipisteitä.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Laosissa.

Seuraa Lähetysseuran Mekongin alueen työtä Facebookissa

Tahdotko auttaa? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi