Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lasten Pankki

Miljoonien kuurojen lasten kouluun pääsy ei ole mahdollista

Haitalliset uskomukset, viittomakielisten opettajien vähyys sekä opetusmateriaalien puute estävät kuurojen lasten koulutuksen.
Lahjoita lapselle parempi tulevaisuus!

Lahjoita

Häpeä ja puutteet opetuksessa estävät kuurojen lasten mahdollisuudet oppia

Esimerkiksi Etiopiassa on arvioiden mukaan yli 3 miljoonaa kuuroa tai kuulovammaista henkilöä ja suurin osa heistä on kouluikäisiä lapsia ja nuoria. Etiopian kuuroista vain noin 15 % pääsee perusopetuksen piiriin. Suurimpina esteinä heidän kouluun pääsylleen ovat kuurouteen liittyvät haitalliset uskomukset sekä tiedon puute.

Lähetysseuran tukema yli 40 vuotta sitten perustettu Hosainan kuurojen koulu oli ensimmäinen laatuaan. Ennen sitä kuurojen ei uskottu oppivan mitään. Hosainan koulun tärkeää roolia lisää myös se, että koulu toimii viittomakielen koulutuskeskuksena, jossa viittomakielen opetusta tarjotaan opetusalan ammattilaisille, opetusviranomaisille, viittomakielen tulkeille sekä kuurojen vanhemmille.

Kouluun pääsy antaa kuuroille lapsille ja nuorille paremman tulevaisuuden. Tarve kuurojenopetukselle Etiopiassa on valtava! Lahjoittamalla muutat kuuron lapsen elämän!

 


Sijoita lasten tulevaisuuteen.
Anna lahjaksi mahdollisuus koulunkäyntiin.

Lasten Pankki poistaa esteitä lasten koulunkäynnin tieltä ja tuo turvaa lasten arkeen. Voit tukea maailman lasten hyväksi tehtävää työtä kuukausittain liittymällä Lasten Pankin kummiksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä.

Liity kuukausilahjoittajaksi 

 Tee kertalahjoitus

Tili- ja viitetiedoilla
Tilinumero: IBAN FI38 8000 1400 1611 30
Viesti: Lasten Pankki

MobilePay: 12242

Lasten Pankin kummeille

Sinun apuasi tarvitaan juuri nyt.

15
Lääkärikäynti
30
Koulukirja
52
Koulupuku- ja tarvikkeet
100
Jatko-opiskelupaikka kuurolle

Lasten Pankki edistää lasten oikeuksia eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2022 Lasten Pankki tukee lasten koulunkäyntiä, hyvinvointia ja rauhankasvatusta Angolassa, Boliviassa, Etiopiassa, Israelissa, Kolumbiassa, Nepalissa, Pakistanissa, Palestiinalaisalueella, Senegalissa, Tansaniassa ja Venezuelassa.

Viime vuonna julkaistiin ensimmäinen 2500 kpl painos ensimmäisestä viittomakielisestä sanakirjasta.
218 kuuroa sai laadukasta opetusta, asuntolapaikan, ruoan ja terveydenhoidon.
12 kuuroa oppilasta suoritti 12. luokan päättökokeen ja suuntaa jatko-opintoihin.

Sinun lahjoituksillasi syrjäytymisvaarassa olevat lapset saavat paremman alun elämälleen ja köyhyyden kierre voidaan katkaista.