Miksi tulit töihin Lähetysseuraan?
Lähetysseura tuli tutuksi jo vuosia sitten Tansaniassa, jossa työskentelin toisen järjestön palveluksessa. Olin silloin paljon tekemisissä Lähetysseuran työntekijöiden kanssa ja heidän työnsä tuli tutuksi. Opin arvostamaan heidän puurtamistaan paikallisen kirkon kanssa. Olen aina arvostanut Lähetysseuran arvomaailmaa ja tapaa toimia. Siinä yhdistyy pitkä historia (160 vuotta), mutta samalla on opittu menneestä. Ei ole jääty vanhaan, vaan on haluttu aktiivisesti kehittyä ja olla ajan hermolla.
Holistinen lähestymistapa on keskiössä, jossa ihminen otetaan kokonaisuutena huomioon. Tällaiset kokemukset saivat hakemaan Lähetysseuraan. Pohdin jo vuosia sitten, että voisin joskus hakea Lähetysseuraan ja itse asiassa päätös hakea oli yllättävän helppo ratkaisu.
Mitä teet konkreettisesti työssäsi?
Toimin aluepäällikkönä Mekongin ja Oseanian alueilla eli vastaan Lähetysseuran työstä viidessä maassa. Toimin esimiehenä työntekijöille, hoidan kumppanuussuhteita, osallistun strategiseen suunnitteluun ja yritän pitää kokonaisuutta hallinnassa. Voisi sanoa, että olen jonkunlainen yleismies jantunen, joka pitää hallintoa kasassa ja samalla on mukana tulevaisuuden suunnittelussa.
Jokainen päivä on täynnä erilaisia haasteita. Työhön sisältyy paljon hallinnollista työtä, kuten raportoinnissa ja suunnittelussa mukana olemista.
Mikä on haastavinta arjessa maassa, jossa asut?
Bangkokin ruuhkat, saasteet ja kuumuus. Kulkeminen ruuhkissa on aina haasteellista, ja 15 minuutin kävelymatkalla toimistolle paita on aina märkänä. Toisaalta menneen talven saasteinen ilma oli epämiellyttävää. Usein päivällä aurinko ei paistanut saastepilvien läpi. Suurkaupungissa kohtaa monenlaisia haasteita, mutta silti elämä on ihan mukavaa.