Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Asiantuntijaorganisaatiomme koostuu monen eri alan ammattilaisista: meillä työskentelee niin teologeja, yhteiskuntatieteilijöitä, kasvatustieteilijöitä kuin kaupallisenkin alan ihmisiä.

Näin työntekijämme kuvailevat itse Lähetysseuraa työnantajana:

Useimmat kertovat Lähetysseuran olevan välittävä ja joustava työnantaja ja kuvailevat työilmapiiriämme hyväksi ja kannustavaksi. Heistä Lähetysseura on moderni ja kansainvälinen työpaikka. Työntekijämme arvostavat työtä heikoimpien tukemiseksi. Monille on tärkeää myös asiantuntevuus, kristillinen arvopohja sekä rohkeus muuttaa maailmaa,  uudistaa ja uudistua.

Tutustu kolmen työntekijämme työtehtäviin ja -tarinoihin.

 

 

Salla-Riina Hokkanen, kehitysyhteistyökoordinaattori

 

Miksi tulit töihin Lähetysseuraan?

Minua kiinnosti työskennellä yhdessä Suomen merkittävimmistä kehitysyhteistyötä tekevistä kansalaisjärjestöistä. Halusin päästä hyödyntämään afrikkalaisiin kansalaisyhteiskuntiin ja kehitysyhteistyöhön liittyvää osaamistani ja kehittämään ammattitaitoani osana isoa ja monipuolista organisaatiota.

Mitä teet konkreettisesti työssäsi?

Tuen Senegalin, Mauritanian, Zimbabwen, Botswanan ja Etelä-Afrikan kehitysyhteistyökumppaneitamme hankehallinnossa ja -raportoinnissa, sekä seuraan työmme etenemistä alueella. Osallistun myös Lähetysseuran kehitysyhteistyöohjelman suunnitteluun ja rahoitushakuihin liittyvään valmistelutyöhön. Käytännössä vietän paljon aikaa Excelin ääressä budjetteja ja talousraportteja tutkien. Päivät täyttyvät myös puheluista ja palavereista kotimaan ja Afrikassa työskentelevien kollegoiden sekä kumppaneiden kanssa. Teen myös säännöllisiä seurantamatkoja työalueille.

Mikä on parasta työssäsi?

Saan oppia jatkuvasti uutta erilaisiin kehityskysymyksiin liittyen. Oppimista tapahtuu etenkin seurantamatkoilla, kun pääsen tutustumaan kumppaneidemme työhön kentällä ja keskustelemaan työmme piirissä olevien ihmisten kanssa. Nämä ihmiset, joiden oikeuksia edistämme, ovat työni ydin.

Miksi Lähetysseuraan kannattaa hakea töihin?

Lähetysseura on monipuolinen ja moniääninen työyhteisö, jossa on tilaa erilaisista taustoista tuleville osaajille. On mahtavaa päästä osaksi historiallista organisaatiota, jolla on ollut uraauurtava rooli Suomen kansainvälisissä suhteissa, ja jonka työ nousee vuosisataisesta syvästä suhteesta globaalin etelän kansalaisyhteiskuntiin.


Olli Pitkänen, Mekongin ja Oseanian aluepäällikkö

 

Mikä on parasta maassa, jossa asut?

Thaimaa on kiehtova paikka kulttuurinsa takia. Siihen sisältyy paljon hymyä ja kohteliaisuutta. Olen asunut vuosia Afrikassa, Lähi-idässä ja Tyynellämerellä, joissa kaikissa ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita – Thaimaassa se kaikki menee vielä paljon pidemmälle.

Thaimaan luonto on käsittämättömän kaunis ja ruoka ihan huippua. Täällä jokainen päivä on uusien asioiden oppimista ja ahaa-elämyksiä. On etuoikeus työskennellä kirkon kanssa, joka on selkeä vähemmistö maassa, mutta motivoitunut työssään.

Miksi tulit töihin Lähetysseuraan?

Lähetysseura tuli tutuksi jo vuosia sitten Tansaniassa, jossa työskentelin toisen järjestön palveluksessa. Olin silloin paljon tekemisissä Lähetysseuran työntekijöiden kanssa ja heidän työnsä tuli tutuksi. Opin arvostamaan heidän puurtamistaan paikallisen kirkon kanssa. Olen aina arvostanut Lähetysseuran arvomaailmaa ja tapaa toimia. Siinä yhdistyy pitkä historia (160 vuotta), mutta samalla on opittu menneestä. Ei ole jääty vanhaan, vaan on haluttu aktiivisesti kehittyä ja olla ajan hermolla.

Holistinen lähestymistapa on keskiössä, jossa ihminen otetaan kokonaisuutena huomioon. Tällaiset kokemukset saivat hakemaan Lähetysseuraan. Pohdin jo vuosia sitten, että voisin joskus hakea Lähetysseuraan ja itse asiassa päätös hakea oli yllättävän helppo ratkaisu.

Mitä teet konkreettisesti työssäsi?

Toimin aluepäällikkönä Mekongin ja Oseanian alueilla eli vastaan Lähetysseuran työstä viidessä maassa. Toimin esimiehenä työntekijöille, hoidan kumppanuussuhteita, osallistun strategiseen suunnitteluun ja yritän pitää kokonaisuutta hallinnassa. Voisi sanoa, että olen jonkunlainen yleismies jantunen, joka pitää hallintoa kasassa ja samalla on mukana tulevaisuuden suunnittelussa.

Jokainen päivä on täynnä erilaisia haasteita. Työhön sisältyy paljon hallinnollista työtä, kuten raportoinnissa ja suunnittelussa mukana olemista.

Mikä on haastavinta arjessa maassa, jossa asut?

Bangkokin ruuhkat, saasteet ja kuumuus. Kulkeminen ruuhkissa on aina haasteellista, ja 15 minuutin kävelymatkalla toimistolle paita on aina märkänä. Toisaalta menneen talven saasteinen ilma oli epämiellyttävää. Usein päivällä aurinko ei paistanut saastepilvien läpi. Suurkaupungissa kohtaa monenlaisia haasteita, mutta silti elämä on ihan mukavaa.


Hanna Hokka, varainhankinnan päällikkö

 

Mikä on parasta työssäsi?

Eniten koskettavat viestit työalueilta: kun lapsi on päässyt kadulta kerjäämästä kouluun tai kun nainen on saanut ompelukoneen lainaryhmän avulla ja pystyy nyt rahoittamaan lastensa koulunkäyntiä. Näitä tarinoita saamme lähes viikoittain maailmalta ja joka kerta se kertoo siitä, että me lähetysseuralaiset olemme onnistuneet työssämme.

Tietysti on myös hienoa nähdä, miten paljon suomalaiset haluavat olla mukana meidän kanssamme parantamassa maailmaa ja haluavat tukea työtämme vapaaehtoisina, lahjoittamalla meidän keräyksiimme ja rukoilemalla työmme puolesta.

Miksi tulit töihin Lähetysseuraan?

Olen koko ikäni ollut mukana erilaisissa järjestöissä, sekä työntekijänä että vapaaehtoisena. Minulle on ollut aina tärkeää olla aktiivisesti vaikuttamassa siihen, että maailma olisi hyvä ja oikeudenmukainen paikka. Erityisesti lasten hyvinvointi ja naisten aseman parantaminen ovat minulle tärkeitä teemoja, joita pääsen Lähetysseurassa edistämään omalla työpanoksellani.

Mitä teet konkreettisesti työssäsi?

Varainhankinnan päällikkönä minun vastuullani on Suomen Lähetysseuran myynti ja markkinointi yhdessä tiimien kanssa. Oma aikani kuluu yhteiseen suunnitteluun ja toteutuksen seurantaan. Lisäksi koordinoimme yhdessä rahoituksen päällikön kanssa Lähetysseuran varainhankintaa ja sen kehittämistä. Omalla työlläni varmistan sen, että työllemme ulkomailla on riittävä taloudellinen ja hengellinen tuki.

Miksi Lähetysseuraan kannattaa hakea töihin?

Sen lisäksi, että täällä työskennellessä maailma paranee joka päivä, on Lähetysseura myös hyvä työnantaja ja mielenkiintoinen työpaikka. Meillä pääsee työskentelemään uusien haasteiden kanssa, ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Lähetysseuralla on erittäin hyvät työntekijäedut, ja työnantaja on joustava vaikkapa koulutuksiin osallistumisessa. Itse olen ollut erittäin onnellinen päästyäni osaksi Suomen Lähetysseuran ”työtekijäperhettä”.