Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Rippikoulutyö

Suomen Lähetysseura järjestää kesäisin leiririppikouluja Kurssikeskus Päiväkummussa Orivedellä. Jo vuosikymmeniä leirien keskiössä ovat olleet kirkon lähetystehtävän ymmärtäminen, monipuolinen musiikki ja nuoria kokonaisvaltaiseen kristilliseen identiteettiin rohkaiseva hengellisyys.

Jokaisella leirillä on mukana kaksi pastoria tai teologia, lähetystyöntekijänä työskennellyt Lähetysseuran työntekijä, muusikko, teologian tai kirkon nuorisotyön opiskelija ja mahdollisesti täysi-ikäinen nuorempi ohjaaja. Lisäksi joka leirillä on mukana 10–12 isosta eli ryhmänohjaajaa.

Leirien osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Etusijalla ovat ulkomaantyössä työskennelleiden perheiden nuoret. Rippikoulun päätteeksi vietetään konfirmaatiomessu kurssikeskus Päiväkummussa. Konfirmaatio on leirin viimeisenä päivänä.

Rippikouluun kuuluu leirijakson lisäksi seurakuntayhteysjakso, joka suoritetaan omassa kotiseurakunnassa. Suorittamisesta tulee olla yhteydessä oman kotiseurakunnan rippikouluista vastaavaan työntekijään. Leirillä toimii bändi, joka huolehtii vierailupäivän ja konfirmaatiomessun säestyksistä. Bändi kootaan leiriläisistä, ja sitä johtaa leirin muusikko. Musiikin harrastaja voi siis ottaa oman soittimensa mukaan. Tarkemmat ohjeet lähetetään hyväksymiskirjeen yhteydessä.

Ilmoittautuminen vuoden 2018 rippikouluihin

Kesällä 2018 järjestämme kaksi rippikoululeiriä:

I-leiri 4. –14.7.2018

II-leiri 18.–28.7.2018

Rippikoulun osallistumismaksu vuonna 2018 on 440 €. Osallistumismaksu sisältää täysihoidon ja opetusmateriaalin.

Kakkosriparilla on vielä muutama paikka vapaana.  Täytä ilmoittautumislomake! »

Isoseksi rippikouluun

Isoshaku yllä oleviin rippikoululeireihin on jo käynnissä.

Lue lisää isoshausta ja hae mukaan! »

 

Lisätietoja:
Jaakko Niiles
rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija
etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi
puh. 040 635 1157