Rippikoulutyö

Rippikoulu on ihmisen parasta aikaa. Se on hieno mahdollisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä, nauttia kesästä, tutustustua uusiin ihmisiin ja löytää merkitystä elämään. Suomen Lähetysseura järjestää kesäisin kaksi rippikoululeiriä eli riparia. Niihin tulee nuoria ympäri Suomea ja maailmaa, mikä mahdollistaa uusien ystävien saamisen ja luo pohjan turvalliselle ja elämän makuiselle elämykselle.

Lähetysseuran rippikouluissa on kaksi erityisteemaa: lähetys ja musiikki. Molemmille on työssämme pitkät perinteet. Lähetys avaa silmämme koko maailmaan. Olemme osa maailmanlaajuista kirkkoa ja voimme oppia paljon ihmisiltä ympäri maailmaa. Pohdimme yhdessä, miten autamme niitä, jotka ovat maailmassa kaikkein heikommassa asemassa.

Musiikki on toinen tärkeä teema. Osa nuorista on leirillä mukana bändissä, joka harjoittelee vierailupäivää ja konfirmaatiota varten. Musiikin harrastaja voi siis ottaa oman soittimensa mukaan. Tarkemmat ohjeet lähetetään hyväksymiskirjeen yhteydessä. Bändiin osallistuminen on vapaaehtoista.

Jokaisella leirillä on mukana kaksi pastoria tai teologia, lähetystyöntekijänä työskennellyt Lähetysseuran työntekijä, muusikko, teologian tai kirkon nuorisotyön opiskelija ja mahdollisesti täysi-ikäinen nuorempi ohjaaja. Lisäksi joka leirillä on mukana 8–12 isosta eli ryhmänohjaajaa.

Leirien osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Etusijalla ovat ulkomaantyössä työskennelleiden perheiden nuoret. Rippikoulun päätteeksi vietetään konfirmaatiomessu kurssikeskus Päiväkummussa. Konfirmaatio on leirin viimeisenä päivänä.

Rippikouluun kuuluu leirijakson lisäksi seurakuntayhteysjakso, joka suoritetaan omassa kotiseurakunnassa. Suorittamisesta tulee olla yhteydessä oman kotiseurakunnan rippikouluista vastaavaan työntekijään.

Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluihin

Kesällä 2019 järjestämme kaksi rippikoululeiriä:

I-leiri 26.6. –6.7.2019

II-leiri 17.–27.7.2019

Rippikoulun osallistumismaksu vuonna 2019 on 440 €. Osallistumismaksu sisältää täysihoidon ja opetusmateriaalin. Ilmoittautuminen rippikouluihin alkaa 1.7.2018. ja päättyy 30.9.2018. Valinnoista ilmoitetaan lokakuun puoliväliin mennessä.

Ilmoittaudu rippikouluun

Lisätietoja: