Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Suomen Lähetysseuran strategia vuosille 2017-2022:

Visiomme

Sanoma Jumalan rakkaudesta toteutuu kaikkialla maailmassa ilona, rauhana ja oikeudenmukaisuutena.

Toivon teemat

 • Todistamme Jumalan rajoja ylittävästä rakkaudesta
  Kumppaneidemme kanssa ylitämme rohkeasti maantieteellisiä, kulttuurisia ja sosiaalisia rajoja todistaaksemme Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin.
 • Puolustamme syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeuksia
  Teemme työtä syrjittyjen ryhmien aseman ja ihmisoikeuksien vahvistamiseksi.
 • Muutamme maailmaa oikeudenmukaisemmaksi
  Kamppailemme taloudellisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta.
 • Rakennamme rauhan ja sovinnon edellytyksiä
  Edistämme rauhaa ja sovintoa paikallisissa yhteisöissä ja yhteiskunnissa.

 

Arvomme:

Lähimmäisenrakkaus
Vastuullisuus
Oikeudenmukaisuus
Kumppanuus

Identiteettimme:

Suomen Lähetysseura osallistuu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälisenä toimijana kolmiyhteisen Jumalan lähetykseen maailmassa julistamalla evankeliumia niiden keskuudessa, jotka eivät ole kristittyjä, ja toteuttamalla lähimmäisenrakkautta.

Toimintamme perustuu yhteiseen uskoomme Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen Luojana, Lunastajana ja Uudeksitekijänä. Suomen Lähetysseura palvelee Jumalan missiossa, jossa Jumala Luojana antaa meille koko luomakunnan, Kristus koko työnsä ja Pyhä Henki kaikki lahjansa.

Erityinen kutsumuksemme Jumalan lähetyksessä suuntautuu ihmisiin ja ihmisryhmiin, jotka ovat kristillisen todistuksen ulkopuolella. Todistuksemme toteutuu niiden ihmisten ja ryhmien kanssa, jotka yhteiskunnat, yhteisöt ja uskonnolliset järjestelmät ovat syrjäyttäneet.

Suomen Lähetysseura on perustettu vuonna 1859 ja se on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja sen seurakuntien lähetysjärjestö. Lähetysseuran yhteisöjäseniä ovat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat sekä ne kristilliset yhdistykset ja säätiöt, jotka Lähetysseuran kautta tukevat kristillisen sanoman tunnetuksi tekemistä kansainvälisesti.

Olemme osa kansalaisyhteiskuntaa ja toimimme valtion kumppanina kansainvälisessä kehitysyhteistyössä kristillisen arvoperustamme mukaisesti.

Maailmanlaajuisesti toimimme Kirkkojen maailmanneuvoston, Luterilaisen maailmanliiton ja ACT-allianssin yhteydessä.

Suomen Lähetysseura on sitoutunut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustukseen, kirkkojärjestykseen ja ekumeenisiin sopimuksiin.

 

Suomen Lähetysseuran strategian esittely