Kansalaisjärjestöt, uskonto ja kestävä kehitys

Kansalaisjärjestöt, uskonto ja kehitys -julkaisu on Suomen Lähetysseuran ja Fidan keskustelunavaus kehitysyhteistyön myönteisistä tuloksista. Dosentti, FT Päivi Hasun toimittamaan kirjaan on koottu tutkimusartikkeleita, haastatteluja ja kurkistusikkunoita järjestöjen kehitysyhteistyöhön.

Suomen Lähetysseuran hallitus linjaa järjestön toimintaperiaatteita kannanotoilla:

Suomen Lähetysseuran periaatelinjaukset

Suomen Lähetysseuralla on ihmisoikeuksia, hiv ja aids -työtä sekä rauhaa ja sovintoa koskevat linjaukset, jotka ohjaavat kaikkea työtä.

Sitoumus hiilijalanjäljen pienentämiseen

Suomen Lähetysseura ry on sitoutunut vähentämään työmatkalennoista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä 25 % vuoden 2017 tasosta vuoden 2022 loppuun mennessä.

Sitoumus hiilijalanjäljen pienentämiseen »

Kanta pappeuteen

Suomen Lähetysseura on säännöissään sitoutunut oman kirkkomme tunnustukseen ja noudattaa sen järjestysmuotoa. Tämä koskee myös kirkolliskokouksen päätöstä pappisviran avaamisesta naisille.

Kanta naispappeuteen »

Kanta islamiin ja uskon rauhaan

Keskeisinä nähdään erityisesti rauhanomaiseen rinnakkaineloon, uskontojen väliseen vuoropuheluun ja Euroopassa maahanmuuttajien tilanteeseen liittyvät asiat. Vastuuntuntoa ja halua yhteisymmärrykseen kysytään kaikilta osapuolilta.

Kanta islamiin »

Vastaukset seurakuntayhtymien kysymyksiin

vuosina 2007-2013 liittyen mm. seksuaalivähemmistöjen asemaan.

Vastaukset Helsingin seurakuntayhtymän kyselyyn »
Vastaukset Vantaan seurakuntayhtymän kyselyyn »
Vastaukset Tampereen seurakuntayhtymän kyselyyn »
Vastaukset Tampereen seurakuntayhtymän jatkokyselyyn »