Suomen Lähetysseuran hallitus linjaa järjestön toimintaperiaatteita kannanotoilla.

Suomen Lähetysseuran periaatelinjaukset

Suomen Lähetysseuralla on ihmisoikeuksia, hiv ja aids -työtä sekä rauhaa ja sovintoa koskevat linjaukset, jotka ohjaavat kaikkea työtä.

Sitoumus hiilijalanjäljen pienentämiseen

Suomen Lähetysseura ry on sitoutunut vähentämään työmatkalennoista aiheutuvaa hiilijalanjälkeä 25 % vuoden 2017 tasosta vuoden 2022 loppuun mennessä.

Sitoumus hiilijalanjäljen pienentämiseen »

Kanta pappeuteen

Suomen Lähetysseura on säännöissään sitoutunut oman kirkkomme tunnustukseen ja noudattaa sen järjestysmuotoa. Tämä koskee myös kirkolliskokouksen päätöstä pappisviran avaamisesta naisille.

Kanta naispappeuteen »

Kanta islamiin ja uskon rauhaan

Keskeisinä nähdään erityisesti rauhanomaiseen rinnakkaineloon, uskontojen väliseen vuoropuheluun ja Euroopassa maahanmuuttajien tilanteeseen liittyvät asiat. Vastuuntuntoa ja halua yhteisymmärrykseen kysytään kaikilta osapuolilta.

Kanta islamiin »

Vastaukset seurakuntayhtymien kysymyksiin

vuosina 2007-2013 liittyen mm. seksuaalivähemmistöjen asemaan.

Vastaukset Helsingin seurakuntayhtymän kyselyyn »
Vastaukset Vantaan seurakuntayhtymän kyselyyn »
Vastaukset Tampereen seurakuntayhtymän kyselyyn »
Vastaukset Tampereen seurakuntayhtymän jatkokyselyyn »