Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kotimaassa työskentelevät lähetystyöntekijät ovat kotimaanjaksolla olevia tai jokin aika sitten kansainvälisistä tehtävistä palanneita ulkomaantyöntekijöitä. Heitä voi pyytää vierailulle seurakuntaan kertomaan Lähetysseuran ja sen kumppaneiden työstä ja työn tuloksista. Lähetystyöntekijöitä voi kutsua mukaan myös tori- tai muihin yleisötapahtumiin, jumalanpalveluksiin, kouluvierailuille ja tilaisuuksiin, joiden teemat liittyvät lähetystyöhön tai kansainvälisyyteen.

Lähetä vierailupyynnöt osoitteeseen vierailupyynto(at)suomenlahetysseura.fi

 

Anja Markkanen on toiminut pitkään Thaimaassa paikallisen kumppanikirkon seurakunta- ja diakoniatyössä erilaisissa tehtävissä, muun muassa ensikoti Armonkodissa sekä kummilapsi-, vanhus- ja perhetyössä. Viime vuodet hänen tehtävänään on ollut kumppanikirkkojen vapaaehtoisten ja työntekijöiden koulutus koko Mekongin alueella. Anjalle mieluisia aiheita ovat myös kulttuurien välinen kanssakäyminen, vähemmistöjen haasteet ja avoimen kirkon teemat. Anjan tehtävänä oli myös ohjata Thaimaahan tulevia vapaaehtoisia ja hän kertoo mielellään Lähetysseuran Felm Volunteer -ohjelmasta. Anja asuu Helsingissä.


Pia Pyhtilä on ollut työssä Tansaniassa, jossa hän toimi Victoriajärven itäisen hiippakunnan lastensuojeluhankkeessa yhdessä kirkon ja paikallishallinnon työntekijöiden kanssa. Hän työskenteli myös ”Oikeus elää albinismin kanssa”-hankkeen neuvonantajana. Molemmissa työtehtävissä haasteena olivat vanhat, joskus haitallisetkin uskomukset. Rikkautena olivat puolestaan erilaisissa elämäntilanteissa elävät ihmiset ja perheet. Pia on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja häntä kiinnostaa erityisesti syrjäytettyjen elämä ja oikeudet sekä monikulttuuriseen ympäristöön ja tasa-arvon toteutumiseen liittyvät kysymykset. Pia asuu Oulussa.


Mikko Pyhtilä on ollut työssä Tansaniassa, jossa hän toimi sekä Victoriajärven itäisen että kaakkoisen hiippakunnan lähetys- ja evankeliointityön koordinaattorina. Toimenkuvaan kuului muiden muassa elokuva-autotoiminnan (Sinema Leo) koordinointi ja pienten alkavien seurakuntien toiminnan tukeminen. Työ avasi mielenkiintoisia näköaloja kasvavan kirkon keskelle. Mikko on toiminut myös Tansanian aluetiedottajana, alueellisena ympäristövastaavana ja hän on opettanut ympäristö- ja ihmisoikeusteemoista. Mikkoa kiinnostaa kirkollisten teemojen ohella ympäristö- ja oikeudenmukaisuuskysymykset, kuten läheltä seurattu ilmastonmuutoksen ilmeneminen Pohjois-Tansanian maaseudulla. Näihin teemoihin liittyen Mikko on kirjoittanut myös kaksi kirjaa, Reilusti tasan (2007) ja Sadetta odotellessa (2014). Mikko asuu Oulussa


Maria Paulasaari on työskennellyt Jerusalemissa sosiaalityöntekijänä ja Felm-keskuksen toiminnanjohtajana seitsemän vuotta. Vuoden ajan työhön kuului myös kummiyhdyshenkilön ja aluetiedottajan tehtävät. Hän myös ohjasi Felm Volunteereja eli Lähetysseuran vapaaehtoisia ja korkeakoulujen kansainvälisiä harjoittelijoita. Sosiaalityöntekijänä Marian erityisalueita olivat erityisesti lastensuojelu ja lasten oikeudet. Työn ohessa hän on tehnyt tutkimusta Palestiinan sosiaalipalveluista, erityisesti kartoitusta siitä, kuka on heikoimmista heikoin. Maria asuu Vantaalla.


Jan-Eerik Leppänen on työskennellyt aiemmin Kambodžassa ja viimeksi Hongkongissa. Kambodžassa hän toimi kansainvälisen kristillisen kumppanijärjestön hanke- ja ohjelmasuunnitteluneuvonantajana sekä Kiinan kehitysyhteistyökoordinaattorina. Hongkongissa hän toimi kiinalaisen työalueen aluepäällikkönä. Jan-Eerik on koulutukseltaan sosiologi ja Itä-Aasian tutkija. Häntä kiinnostavat erityisesti vammaisuuteen, erityisopetukseen ja vähemmistöihin liittyvät kysymykset. Jan-Eerik asuu Helsingissä.


Upu Leppänen on työskennellyt aiemmin Kambodžassa ja viimeksi Hongkongissa. Kambodžassa hän toimi kansainvälisen kristillisen kumppanijärjestön tasa-arvokysymysten neuvonantajana ja Hongkongissa kiinalaisen työalueen tiedottajana. Hongkongissa hänen toimenkuvaansa kuului lisäksi Felm Volunteer -vapaaehtoisten ohjaaminen. Upu on koulutukseltaan sosiaali- ja kulttuuriantropologi (VTM) ja häntä kiinnostavat erityisesti vähemmistöihin, tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen liittyvät kysymykset. Upu asuu Helsingissä.