Tuomme globaalin kirkon toimintaympäristön, työn ja elämän tuntemusta kotimaisille kumppaneillemme ja autamme niitä kehittämään omaa missionaarisuuttaan.
Lähetä vierailupyynnöt osoitteeseen vierailupyynto(at)suomenlahetysseura.fi
Tuomme globaalin kirkon toimintaympäristön, työn ja elämän tuntemusta kotimaisille kumppaneillemme ja autamme niitä kehittämään omaa missionaarisuuttaan.
Lähetä vierailupyynnöt osoitteeseen vierailupyynto(at)suomenlahetysseura.fi
Leena Helle on lähetystyön asiantuntija, joka on työskennellyt Kaakkois-Aasiassa Thaimaassa, Kambodžassa ja Myanmarissa. Leena on koulutukseltaan diakoniatyöntekijä. Vuosina 1995–2011 hän työskenteli Thaimaan luterilaisen kirkon diakoniaosaston johtajana ja ruohonjuuritasolla muun muassa hiv-positiivisten, vanhusten ja kummiohjelmassa olevien lasten parissa. Lisäksi Leena toimi diakonian tuntiopettajana kirkon koulutuskeskuksessa. Vuosina 2018–2020 Leena toimi Kaakkois-Aasian kirkollisen työn koordinaattorina. Ulkomaantyöjaksojen välissä Leena työskenteli Lähetysseuran kotimaantyössä ja muun muassa suunnitteli ja koordinoi ulkomaisten vieraiden vierailuja Suomeen ja suomalaisten seurakuntien ryhmämatkoja työalueille. Leenalle läheisiä aiheita ovat diakoniatyö, vähemmistökirkkojen työ ja elämä Aasiassa sekä kulttuurien kohtaamiseen liittyvät kysymykset. Leena asuu Kuopiossa.
Pia Pyhtilä (sosionomi AMK) työskenteli Tansaniassa vuosina 2007–2018 Victorianjärven itäisen hiippakunnan lastensuojeluhankkeen koordinaattorina sekä kaakkoisen hiippakunnan Oikeus elää albinismin kanssa -hankkeen neuvonantajana. Hankkeiden tavoitteena on parantaa heikoimmassa asemassa olevien lasten sekä albinismin kanssa elävien asemaa ja koulutusta. Pia kertoo mielellään syrjäytettyjen elämästä, vapaaehtoistyöstä sekä elämästä monikulttuurisessa ja -uskonnollisessa ympäristössä. Pia asuu Oulussa.
Mikko Pyhtilä on ollut työssä Tansaniassa, jossa hän toimi sekä Victorianjärven itäisen että kaakkoisen hiippakunnan lähetys- ja evankeliointityön koordinaattorina. Toimenkuvaan kuului muiden muassa elokuva-autotoiminnan (Sinema Leo) koordinointi ja pienten alkavien seurakuntien toiminnan tukeminen. Työ avasi mielenkiintoisia näköaloja kasvavan kirkon keskelle. Mikko on toiminut myös Tansanian aluetiedottajana, alueellisena ympäristövastaavana ja hän on opettanut ympäristö- ja ihmisoikeusteemoista. Mikkoa kiinnostaa kirkollisten teemojen ohella ympäristö- ja oikeudenmukaisuuskysymykset, kuten läheltä seurattu ilmastonmuutoksen ilmeneminen Pohjois-Tansanian maaseudulla. Näihin teemoihin liittyen Mikko on kirjoittanut myös kaksi kirjaa, Reilusti tasan (2007) ja Sadetta odotellessa (2014). Mikko asuu Oulussa
Upu Leppänen on työskennellyt aiemmin Kambodžassa ja viimeksi Hongkongissa. Kambodžassa hän toimi kansainvälisen kristillisen kumppanijärjestön tasa-arvokysymysten neuvonantajana ja Hongkongissa kiinalaisen työalueen tiedottajana. Hongkongissa hänen toimenkuvaansa kuului lisäksi Felm Volunteer -vapaaehtoisten ohjaaminen. Upu on koulutukseltaan sosiaali- ja kulttuuriantropologi (VTM) ja häntä kiinnostavat erityisesti vähemmistöihin, tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen liittyvät kysymykset. Upu asuu Helsingissä.