Lähetystyöntekijät kotimaassa

Kotimaassa työskentelevät lähetystyöntekijät ovat kotimaanjaksolla olevia tai jokin aika sitten kansainvälisistä tehtävistä palanneita ulkomaantyöntekijöitä. Heitä voi pyytää vierailulle seurakuntaan kertomaan Lähetysseuran ja sen kumppaneiden työstä ja työn tuloksista. Lähetystyöntekijöitä voi kutsua mukaan myös tori- tai muihin yleisötapahtumiin, jumalanpalveluksiin, kouluvierailuille ja tilaisuuksiin, joiden teemat liittyvät lähetystyöhön tai kansainvälisyyteen.

Lähetä vierailupyynnöt osoitteeseen vierailupyynto(at)suomenlahetysseura.fi

Pia Pyhtilä on ollut työssä Tansaniassa, jossa hän toimi Victoriajärven itäisen hiippakunnan lastensuojeluhankkeessa yhdessä kirkon ja paikallishallinnon työntekijöiden kanssa. Hän työskenteli myös ”Oikeus elää albinismin kanssa”-hankkeen neuvonantajana. Molemmissa työtehtävissä haasteena olivat vanhat, joskus haitallisetkin uskomukset. Rikkautena olivat puolestaan erilaisissa elämäntilanteissa elävät ihmiset ja perheet. Pia on koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja häntä kiinnostaa erityisesti syrjäytettyjen elämä ja oikeudet sekä monikulttuuriseen ympäristöön ja tasa-arvon toteutumiseen liittyvät kysymykset. Pia asuu Oulussa.

Mikko Pyhtilä on ollut työssä Tansaniassa, jossa hän toimi sekä Victoriajärven itäisen että kaakkoisen hiippakunnan lähetys- ja evankeliointityön koordinaattorina. Toimenkuvaan kuului muiden muassa elokuva-autotoiminnan (Sinema Leo) koordinointi ja pienten alkavien seurakuntien toiminnan tukeminen. Työ avasi mielenkiintoisia näköaloja kasvavan kirkon keskelle. Mikko on toiminut myös Tansanian aluetiedottajana, alueellisena ympäristövastaavana ja hän on opettanut ympäristö- ja ihmisoikeusteemoista. Mikkoa kiinnostaa kirkollisten teemojen ohella ympäristö- ja oikeudenmukaisuuskysymykset, kuten läheltä seurattu ilmastonmuutoksen ilmeneminen Pohjois-Tansanian maaseudulla. Näihin teemoihin liittyen Mikko on kirjoittanut myös kaksi kirjaa, Reilusti tasan (2007) ja Sadetta odotellessa (2014). Mikko asuu Oulussa

Filosofian maisteri Sari Lehtelä on viimeksi työskennellyt Lähi-idässä tiedottajana ja kummiyhdyshenkilönä. Hän vieraili usein Lähetysseuran kolmessa kummikoulussa Länsirannalla. Hän kertoo mielellään palestiinalaisnuorten elämästä ja Jerusalemin moniuskonnollisesta arjesta. Sari on työskennellyt aiemmin Lähetysseuran tiedottajana myös Etiopiassa ja Helsingissä. Sari asuu Helsingissä.