Kouluttajat ja asiantuntijat

Lähetysseuran asiantuntijat tukevat seurakuntia työn kehittämisessä. Autamme löytämään ajanmukaisia ja mielekkäitä tapoja liittää lähetystyö jumalanpalveluselämään, kristilliseen kasvatukseen, rippikouluun ja aikuisten seurakuntaelämään. Tutustu asiantuntijoihimme ja kutsu heitä tapahtumiin tai kouluttamaan.

Lähetä vierailupyynnöt osoitteeseen vierailupyynto(at)suomenlahetysseura.fi

Yhteisöpedagogi (AMK), kirkon lapsityönohjaaja Pirjo Lehtonen-Inkinen on johtavana kasvatuksen asiantuntija. Hän kouluttaa, tuottaa materiaalia ja järjestää tapahtumia.

Oletko miettinyt työssäsi miten lapsia tuetaan monikulttuurisuuteen ja moninaisuuteen kasvamisessa seurakunnassasi? Kutsu Pirjo kouluttamaan varhaiskasvatuksen ja varhaisnuorisotyön globaalikasvatukseen liittyvissä asioissa.

Entä monikulttuurisuuden pohdinta aikuisten kanssa? Tilaa Ystävänä maahanmuuttajalle – tai MOD-koulutus.

Kirkon nuorisotyönohjaaja ja hallintotieteiden kandidaatti Juha Taanila on Lähetysseuran seurakuntayhteyksien koordinaattori Pohjois-Suomessa. Kutsu Juha yhteistyöneuvotteluun seurakuntaasi, kun haluat keskustella kirkon missiosta ja omasta kannatuskohteestanne.

Juha voi kouluttaa työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä luottamushenkilöitä siitä, mitä on lähetystyö tänä päivänä. Perspektiiviä Juha on saanut tehtäväänsä toimiessaan Kemin seurakunnan kasvatustyössä ja rauhanturvaajana. Juha asuu Kemissä.

Teologian tohtori, pastori Kati Kemppainen on vaikuttamistyön erityisasiantuntija. Hän on aiemmin toiminut teologisissa koulutustehtävissä ja hiv-työssä Tansaniassa. Kati voi kouluttaa ja luennoida aiheista globaali kristinusko, kirkon missio, kontekstuaaliset teologiat, spiritualiteetti sekä hiv ja aids. Kati asuu Joensuussa.

FM, aineenopettaja ja opinto-ohjaaja Annamari Tuomela on koulu- ja oppilaitostyön koordinaattori. Hän suunnittelee ja koordinoi Lähetysseuran kouluihin sekä oppilaitoksiin suuntautuvaa uskonto- ja globaalikasvatusta. Annamari tekee myös materiaaleja ja koulutuksia opettajille ja seurakuntien kasvattajille.

Annamarin kautta voi tilata seurakuntaan suositut kouluyhteistyön materiaalit: lasten lähetysnäyttely ”Ilo sulle ja mulle” sekä nuorille suunnattu lähetyspeli ”Yhdessä maailmassa”.

Sosionomi-diakoni (YAMK) ja työnohjaaja Anne Viljanen työskentelee Lähetysseurassa yhteyspäällikkönä ja hänen vastuullaan ovat vapaaehtoistoiminta ja sen kehittäminen. Hän on työskennellyt aiemmin seurakunnissa, Kirkkopalveluissa ja Kirkkohallituksessa.

Annea innostaa seurakuntien eri työalojen ja ihmisten kanssa yhdessä tekeminen. Hänen osaamistaan on erilaisten työskentelyjen ja prosessien ohjaaminen. Kutsu Anne kehittämään yhdessä seurakuntasi lähetystyötä ja vapaaehtoistoimintaa.

Pastori Janne Keränen on sidosryhmäpäällikkö. Hän johtaa ja kehittää Lähetysseuran seurakuntapalvelua. Janne on jumalanpalveluselämän kehittämisen asiantuntija. Hän on aikaisemmin työskennellyt rippikoulu- ja nuorisotyön kouluttajana sekä seurakuntapappina. Ole yhteydessä Janneen, kun haluat tietää, miten Lähetysseura voi tukea seurakunnan omaa työtä.

Diakoniatyöntekijä Leena Helle on työskennellyt Thaimaassa luterilaisen kirkon diakoniaosaston johtajana sekä käytännön työssä mm. hiv-positiivisten, kummilasten ja vanhusten parissa sekä diakonian opettajana. Leena kertoo mielellään kirkon diakoniatyöstä sekä kirkon työstä laajemminkin ja elämästä Thaimaassa ja thaimaalaisesta kulttuurista.  Leena asuu Kuopiossa ja työskentelee sieltä käsin Lähetysseuran matka- ja vierailukoordinaattorina.