Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Riihis 2020 toteutuu leirinä sittenkin!

Nuorten bändi esiintymässä lavalla. Etualalla yleisöä kädet ilmassa.
Riihis 2019, 9.–11.8.2019, Päiväkumpu, Suomen Lähetysseura. Kuvaaja: Leevi Aila

Legendaarinen kesän huippuhetki lähestyy koronatilanteesta huolimatta. Riihisleiri 2020 on tulossa! Vapautuneet koronarajoitukset sallivat meille myös leirin järjestämisen aiemmista tiedoista poiketen. Riihis on Lähetysseuran nuorisotyön suurin tapahtuma ja pitää sisällään huikeaa ohjelmaa, mielenkiintoisia ja monipuolisia kanavia sekä tutustumisen arvoisia ihmisiä. Ohjelmassa on mm. toisten kohtaamista, huikeita esiintyjiä ja opetuksia. Tästä tulee jotain niin mieletöntä, ettei tätä kannata jättää väliin! 🙂

Kenelle?

Jos olet 15–25-vuotias ja Lähetysseuran nuorten meininki kiinnostaa, olet tervetullut, vaikka et olisi koskaan aikaisemmin osallistunut toimintaamme.

Missä ja monelta?

Riihis pidetään pe 14. – su 16.8. Perjantaina ohjelma toteutetaan aiemmin suunnitellun mukaan etäyhteyksin klo 18–22. Lauantaina alkaa yhden yön kestävä leiri Päiväkummun kurssikeskuksessa Orivedellä. Lauantaina Päiväkumpuun voi saapua klo 11 alkaen ja leiri päättyy sunnuntaina noin klo 16. Tarkempia tietoja saat vielä ilmoittautumisen päättymisen jälkeen leirikirjeessä.

Leirille saapumisessa suositellaan käyttämään kimppakyytejä, mutta myös julkisilla saapuminen on mahdollista. Oriveden juna-asemalta Päiväkumpuun ja takaisin on järjestetty yhteinen kuljetus junalla saapuville. Yhteiskyytitarpeet tulee ilmoittaa tapahtumailmoittautumisen yhteydessä.

Mitä maksaa?

Leiri maksaa telttamajoituksessa 40 euroa ja sisämajoituksessa 60 euroa. Huomaathan, että sisämajoituspaikkoja on rajattu määrä – olethan siis nopea! Telttamajoitukseen tarvitset oman teltan. Maksu maksetaan paikan päällä käteisellä tai kortilla. Electron kelpaa! Hinta sisältää ohjelman, ruokailut tapahtuman aikana ja hyvän seuran. Etukäteen tilattava yhteiskuljetus maksaa 5 €/suunta.

Keitä tapaat leirillä?

Leiriä ovat toteuttamassa Lähetysseurasta Jaakko ”Jagr” Niiles, Suvi Korhonen, Anne Heikkinen, Jussi Luoma, Parlis, Leiritiimi sekä suuri vapaaehtoisten joukko.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen aukeaa 1.7. ja kestää 5.8. asti. Jos haluat olla osa uudenlaista mutta yhtälailla yhteisöllistä ja toiminnantäyteistä Riihis-viikonloppua, ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaudut myös perjantai-illan kanavaan. Tutustuthan kanavakuvauksiin alempaa, ennen kuin ilmoittaudut!

Ilmoittaudu mukaan

Kysyttävää?

nuoret@suomenlahetysseura.fi

Anne Heikkinen, 040 669 8430

Jussi Luoma, 040 626 6136

 

Kanavat ilmoittautumiseen:

1. Lähetystyökanava – Elina Siukonen ja vapaaehtoinen

Minkälaisia ihmisiä Jumala kutsuu ulkomaantyöhön? No, ihan ketä vaan – ehkä myös sinua? Tässä kanavassa pohditaan kutsumusta ja ulkomaantyötä. Haluaisitko joskus lähteä vapaaehtoisjaksolle ulkomaille tai jopa lähetystyöntekijäksi maailmalle? Tämä kanava on sinua varten! Keskusteluun johdattamassa Elina Siukonen ja Lähetysseuran Felm volunteer -ohjelman vapaaehtoinen.

2. Miniraamis – Katri Malmi

Millaisesta maailmasta Jumala haaveilee? Miten sinä voit olla siinä haaveessa mukana? Kanssasi Jesajan kirjaa tutkimassa ja yhteiskunnassa vaikuttamista pohtimassa Katri Malmi.

3. Lemmikkikanava – Anna Muje, Jenni Taalikka, Maisa & Ukko

Rakastatko säkin eläimiä? Onko sulla jo lemmikki tai harkitsetko sellaista? Tule Annan ja Jennin lemmikkikanavaan kuuntelemaan, kyselemään ja keskustelemaan lemmikeistä. Mukana kanavassa myös afrikkalainen kääpiösiili Maisa ja dalmatiankoira Ukko. Voit ottaa Zoomiin messiin myös oman karvaisen kämppiksesi!

4. Leipomiskanava – Venla Lietzén

Leivontakanavassa valmistetaan nopeat ja herkullisen suklaiset hyydykekakut lasipurkkeihin sun omassa keittiössä! Resepti on helppo toteuttaa myös vegaanisesti ja gluteenittomasti. Kanava sopii kaikille herkuttelijoille aiemmasta leipomiskokemuksesta riippumatta. Kanavaa vetää ylileipuri Venla Lietzén.

5. Ihmissuhdekanava – Iidi Pinola, Kaisa & Jussi Luoma

Mietityttääkö seurustelu, sinkkuus tai sitoutuminen? Entä jos kaikki ei sujukaan kuin elokuvissa, tulee mokailtua tai seurusteluun liittyvät odotukset jäävät toteutumatta? Mitä jos sopivaa tyyppiä ei tunnu löytyvän millään tai sitä ei edes halua löytää? Mikä merkitys uskolla voi olla ihmissuhteissa? Näitä kysymyksiä ja kaikkea mahdollista ihmissuhteisiin liittyvää ovat kanssasi pohtimassa Iidi Pinola sekä Kaisa ja Jussi Luoma.

6. Sporttikanava – Petra Rinta-Koski ja Ville Laine

Nyt kaipais kyllä jotain äxöniä… Onneksi rento yhdessä liikkuminen onnistuu loistavasti myös Zoomissa! Tule, näe ja koe huikeita skaboja ja hauskaa meininkiä. Sporttisen tuokion ohjaavat Petra Rinta-Koski ja Ville Laine.

7. Tanssikanava – Veera Järvinen

Oletko koskaan ollut etätanssitunnilla? Olit tai et, tässä on mahdollisuutesi! Tanssin pyörteisiin kanavassa johdattelee Veera Järvinen.

8. Bible Journaling – Sini Kollan

Kiinnostaako Raamattu ja taide? Jos haluat keinon yhdistää nämä kaksi, tule tutustumaan Bible journalingiin. Kanavan aikana perehdytään raamatunteksteihin meditatiivisella mutta käytännöllisellä otteella. Bible journalingin saloihin sinut johdattaa Sini Kollan.

9. Erätauko-dialogi – Inka Laisi

Vuoropuhelu on avain vastakkainasettelun sekä kuplautumisen ehkäisemiseen niin omassa lähipiirissä kuin laajemminkin yhteiskunnassa. Erätauko on kehitetty rakentavan ja tasavertaisen keskustelun välineeksi. Tule pohtimaan nuorten kristittyjen vaikuttamismahdollisuuksia ympäröivässä yhteiskunnassa keskustelun keinoin! Erätauko-dialogiin opastaa Inka Laisi.

10. Etäpelikanava – Timo Loiva
Haluatko ottaa mittaa uusista ja vanhoista tuttavuuksista Zoomin välityksellä? Nopeus, piirtotaito, kekseliäisyys sekä hyvä päättelykyky ovat valttia, kun eteen tulevat erilaiset visailut sekä ryhmäpelit! Pelailua on isännöimässä Päiväkummun oma Jaajo Linnonmaa Timo Loiva.