Kouluille

Global Action on tarkoitettu kaikille. Sen voi ottaa mukaan seurakuntien toimintaan tai kouluihin globaalikasvatuksen tueksi.

Hope-hankkeet kouluille

Kouluyhteistyötä varten tarjoamme kolme kohdetta, joissa rakennetaan parempaa tulevaisuutta tukemalla lapsia koulunkäynnissä, auttamalla heikommassa asemassa olevia ja torjumalla ilmastonmuutosta.

Nepalissa vammaisten lasten asema on huono ja he ovat yksi haavoittuvimmista ryhmistä. Kummiohjelman avulla sadat kuulo-, näkö- ja liikuntarajoitteiset ovat saaneet mahdollisuuden koulutukseen aina korkeakoulutasolle saakka. Hanke tukee myös muita haavoittuvia ryhmiä, kuten orpoja, etnisiä vähemmistöjä ja alakastisia.

Hope-Nepal-hanke tukee vammaisten, syrjittyjen ja vähävaraisten lasten ja nuorten oikeutta koulutukseen vaikuttamistyöllä, opiskelustipendein, kapasiteetin vahvistamisella ja opetusmateriaalien hankkimisella. Hankkeessa tehdyn työn kautta perheiden ja yhteisöjen asenteet vammaisia kohtaan muuttuvat ja yhteisöjen tietoisuus heidän oikeuksistaan kasvaa.

Kuinka lahjoitan?

Lahjoittaminen onnistuu helposti joko tilisiirrolla tai Oma keräys -sivuston kautta.

Global Actionin Oma keräys -sivulta löydät ”Aktiiviset sivut” -kohdan alta Hope-hankkeiden keräyssivut, joiden kautta lahjoittaminen onnistuu kätevästi.

Tilisiirtoa tehdessä tulee tilinumeron lisäksi mainita, mille Hope-hankkeelle haluat varat lahjoittaa. IBAN: FI38 8000 1400 1611 30. Viestikenttään hankkeen nimi, esimerkiksi Hope-Tansania

Palestiinan kummiohjelmassa tuetaan vähävaraisten perheiden lasten koulunkäyntiä ja kasvua vastuullisiksi yhteiskunnan jäseniksi. Lapset kokevat arjessaan alueen konfliktin vaikutukset ja seuraukset, jotkut lapsista elävät pakolaisleireillä. Moni opiskelija kärsii fyysisistä, henkisistä, psykologisista ja oppimiseen liittyvistä vaurioista. Koulut huomioivat perusopetuksen lisäksi lasten tarpeet luokkahuoneen sisällä ja sen ulkopuolella.

Alueella on erityisen tärkeää luoda eri ryhmien ja uskontokuntien välille vuoropuhelua. Toiseuden poistaminen on tärkeää rauhanomaisen yhteiselon kannalta. Tavoitteena on, että vähävaraisten perheiden lapset saavat Palestiinassa tasavertaiset mahdollisuudet laadukkaaseen koulutukseen sekä pystyvät tulevaisuudessa ammatillisesti ja omilla valmiuksillaan vahvistamaan Palestiinan tulevaisuutta ja rauhanomaista yhteiseloa.

Kuinka lahjoitan?

Tansaniassa Shinyangan läänissä sijaitseva Kishapu kärsii kuivuudesta, jota ovat pahentaneet ilmastonmuutoksesta johtuvat ennustamattomat sateet. Kuivuus vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa, ruuantuotantoa ja veden saantia jo entisestään köyhällä alueella. Koska naiset ja tytöt ovat usein vastuussa ruuantuotannosta ja veden hakemisesta, vaikuttaa ilmastonmuutos erityisesti heihin. Lähetysseura tukee Kishapun kyläyhteisöjen sopeutumista muuttuvaan ilmastoon muun muassa tukemalla puiden istutusta, kouluttamalla kyläläisiä kuivuutta kestävien lajikkeiden viljelyssä ja pienyrittäjyystaidoissa sekä parantamalla vesi-ja sanitaatiojärjestelmiä. Työllä tuetaan erityisesti naisia ja nuoria.

Lisätietoja:
Sara Pykäläinen