Ohjelma täydentyy kevään mittaan. Muutokset mahdollisia.

Perjantai 17.5.

18.00–19.00 Avajaiset, Juhlateltta, Keskussairaalantie 4

Lauantai 18.5.

9.00–10.00 Vallaton ja rajaton Sana, Jyväskylän Yliopiston päärakennuksen juhlasali

Huolipuheesta toivonkieleen, vieraista sanoista omiin sanoihin. Suomalaista puhetta ja maailman kuvia sanoittamassa mm. piispa emerita Irja Askola ja jouhevana juontajana Antti Siukonen. Tukehtuvatko toivon sanat huolipuheen alle? Kenellä on lupa käyttää sanoja? Entä Sanaa?

Maailmassa on noin 7000 kieltä. Yli 600 miljoonaa lasta on ilman peruslukutaitoa ja 100 miljoonaa nuorta ei osaa lukea. Lukutaidottomista 2/3 on naisia. Keskustelijat luotaavat sanan tilaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja polarisoituvassa maailmassa tuoden mukaan oman henkilökohtaisen näkökulmansa.

Järjestäjinä Suomen Pipliaseura ja Suomen Lähetysseura

10.30–11.30 Ilmastonmuutos – pelastuuko maailma? Jyväskylän Yliopiston päärakennuksen juhlasali

Maailman pelastamista kuvaamassa mm. kehitysyhteistyökoordinaattori Ruusa Gawaza, valokuvaaja Laura Malmivaara ja lähetystyöntekijä Mikko Pyhtilä. Mukana myös nuoria aikuisia Jyväskylän seudulta. Keskustelua luotsaavat Karoliina Tuukkanen ja Niko Humalisto.

12.00–13.00 Naiset ja valta, Jyväskylän Yliopiston päärakennuksen juhlasali
Naiset Suomessa ja maailmalla mukana muun muassa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka.

15.30–16.30 Rukousta ja musiikkia, Jyväskylän kaupunginteatteri

17.00–18.15 Hieman erilainen jumalanpalvelus, Jyväskylän Kaupungin kirkko

Messussa liturgina toimii Ville von Gross ja musiikista vastaa Aapo Tähkäpää ja yhtye. Sanasta keskustelemassa piispa Kaisamari Hintikka ja lähetystyöntekijä Tero Massa.

Messu tallennetaan televisiolle, joten seurakuntaa pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 16.45.

18.30–19.30 Taidetta ja tarinoita, Jyväskylän Kaupunginteatteri

21.00–22.00 Tarinoita ja musiikkia, Jyväskylän Kaupungin kirkko

Sunnuntai 19.5.

9.00–10.00 Sanoja Sanasta, Jyväskylän Kaupungin kirkko
Tekstiä avaamassa toiminnanjohtaja Rolf Steffansson.

11.00–12.15 Messu, Juhlateltta, Keskussairaalantie 4

Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien huipennus on yhteinen juhlamessu Seminaarinmäellä sunnuntaina 19.5. klo 11, jolloin juhlateltassa kajahtavat irlantilaissävytteiset virret. Tervetuloa veisaamaan täysin palkein, hiljentymään, siunaamaan ja tulemaan siunatuksi.

Messussa saarnaa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura ja hän toimittaa myös lähetystyöhön siunaamisen. Lähetysjuhlilla on uusien ulkomaantyöntekijöiden siunaamisen lisäksi muodostunut perinteeksi myös kesän isostehtäviin valmistautuvien siunaaminen. Nuoret ovat siten mukana vahvalla panoksella yhteisessä juhlassa, niin siunattavina kuin palvelemassa messun eri tehtävissä. Messun liturgina toimii seurakuntapastori Annemari Siistonen. Musiikista ja virsien irlantilaissävyistä vastaa kanttori Piia Laasonen yhtyeineen.

Rinnakkaistilaisuudet

Perjantai 17.5.

klo 14.00–16.00 Lähetyssihteerit ja kansainvälisentyön sihteerit, Jyväskylän kaupungintalo

Lauantai 18.5.2019