Lähetysjuhlat Lahdessa 22.–24.5.2020

UUTINEN 13.3.2020

Lahden Lähetysjuhlat on peruttu koronavirusepidemian vuoksi

……………………

Perjantai 22.5. Ristinkirkko

18.00–19.20 Missä taivas on? – Tuomasmessu
Tuomasmessu avaa Lähetysjuhlat Lahden Ristinkirkossa. Mitä tänä päivänä tarkoittaa Jeesuksen käsky mennä kaikkeen maailmaan ja julistaa evankeliumia kaikille luoduille? Messussa mukana mm. Lahden Gospelkuoro.

19.20–21.00  Piknik kirkonmäellä tai kirkkokahvit

21.00 Jotain taivaasta
Musiikillisesta ilottelusta vastaa Miikka Kallio.

Lauantai 23.5. Ristinkirkko

9.00–10.00 Näkyykö taivas, näkyykö maa?
Maailmanlaaja kristillinen kirkko tuntee ihollaan niin Australian maastopalojen kuumuuden, haistaa Amazonin metsäpalojen savut ja kokee Itä-Afrikan vaikeutuneet sääolot. Se katselee kuivaa maata Zimbabwessa, kastelee lahkeensa tulvivalla kadulla Indonesiassa, köhii Bangkokin ilmaa, kun pilvien takaa taivasta ei näy, ja seuraa lumetonta talvea Suomessa, kun maa näkyy. Samaan aikaan kuitenkin monissa maissa iloitaan kirkon kasvusta ja parannetaan elinolosuhteita.

Tule kuulemaan ja pohtimaan, miten taivas ja maa näkyvät kirkkojen ja Lähetysseuran kumppaneiden toiminnassa ja mitä yksittäinen ihminen voi tehdä luomakunnan ja oikeudenmukaisemman maailman hyväksi. Aiheeseen johdattelee ja puhetta luotsaa Mikko Pyhtilä.

10.30–11.30  Rajaton yhteys
Maailmalla kirkot ovat hyviä yhteisöllisyyden rakentamisessa. Välähdyksiä ja kokemuksia maailmalta ja Suomesta jakamassa Seppo Paulasaari ja Reetta Kalteenmäki.

12.00–13.00 Siioninvirsiseurat
Mukana kasvatustyön sihteeri Mauno Nivala, aluesihteeri, koulutussuunnittelija Jaana Rantala, rovasti Anssi Joutsenlahti ja piispa emeritus Voitto Huotari.

14.00–15.00 Lähetystyön brändäys – Mission Impossible?
Lähetystyö on tuttua kirkon sisäpiirille. Riittääkö se sekulaarissa yhteiskunnassa, jossa kristilliset arvot haastetaan ja kiihkeät merkityskamppailut ovat arkipäiväistyneet? Pitäisikö lähetystyön brändiä kiillottaa, ja miten se tehdään? Aiheesta keskustelevat Suomen Lähetysseuran ja Lahden seurakuntien viestintää johtavat Laura Häkli ja Markus Luukkonen vieraineen.

*16.00–17.30 Paloja taivaasta
Saamme kuulla ja nähdä pieniä paloja taivaasta. Kiitoslaulut kajahtavat pitkästä yhteistyöstä Namibian kirkon kanssa, kun samalla tähyämme Aasiaan, kohti uusia haasteita. Mukana piispa Veikko Munyika Namibiasta. Tilaisuuden juontavat Suvi Korhonen ja Risto Kaakinen, musiikista vastaa duo Sonja ja Olivia.

18.00–19.30 Taivasta kohti Lahden yhteiskoulun sali, Kirkkokatu 2 (HUOM! paikka)
Jakarandan matkassa Afrikan rytmien tahdissa.

19.00­–20.00 Taivasmessu – isosten siunaaminen
Viikkomessu nuorekkaalla otteella kaikelle kansalle sekä kesän isosten siunaaminen. Mukana piispat Teemu Laajasalo ja Veikko Munyika sekä lahtelaisia nuoria. Seurakuntien isosryhmät toivotetaan erityisesti tervetulleiksi mukaan!

21.00–22.00 Että äänesi kuulisin
Iltahiljentyminen uusien rukouslaulujen äärellä. Pekka Nyman, Antti Suonio, Antti Vuori, Carmen Ensemble ja Xaris Finland.

Sunnuntai 24.5. Ristinkirkko

9.00–10.00 Kun taivas maata koskettaa?
TT Kati Kemppainen, toiminnanjohtaja Rolf Steffansson ja namibialainen vieras pohtivat aamun raamattutunnissa, mitä on toivo taivaasta ja mitä Raamattu siitä lupaa.

Sunnuntai 24.5. Lahden tori

*11.00 Juhlamessu ja lähetystyöhön siunaaminen
Piispa Seppo Häkkinen johtaa messun ja toimittaa Suomen Lähetysseuran uusien ulkomaantyöntekijöiden työhönsiunaamisen. Piispan lisäksi messussa palvelemassa lahtelaisia, Suomen Lähetysseuran työntekijöitä, kansainvälisiä vieraita sekä Lahden seurakuntien kamariorkesteri.

11.00 Pop up -pyhäkoulu,  Lahden torilla teltassa
Pop up -pyhäkoulussa iloitaan Jumalan huolenpidosta laulaen, leikkien, ihmetellen ja rukoillen. Nuori kirkko ry.

Rinnakkaistilaisuudet

Pe 22.5. klo 14.0016.00 Yhdessä olemme enemmän Seurakuntien lähetystyöstä vastaavien tilaisuus, Seurakuntasali, Kirkkokatu 5
Kansainvälisen työntekijävaihdon mahdollisuudet ja kokemuksia siitä. Kun perinteinen lähetysyhteistyö päättyy, miten yhteys jatkuu Namibian ev.lut. kirkon kanssa? Global Action -info: mm. Pakohuonepeli seurakuntatyössä. Musiikki Johnson Mluge.

Kahvitus klo 13.30 ja tilaisuuden jälkeen mahdollista jatkaa seurustelua ja kahvittelua klo 16.30 asti. Ilmoittaudu 5.5.2020 mennessä tämän linkin kautta.

La 23.5 klo 14.00–15.30 Toivoa ilmassa, Seurakuntasali, Kirkkokatu 5
Tule pohtimaan seurakuntasi ilmasto- ja ympäristöratkaisuja ja etsimään uusia innovaatioita toivon puiden istuttamiseen. Työskentelyjä ohjaavat Tanja Hirvilammi ja Matti Huotari. Tilaisuus on vain ennakkoon ilmoittautuneille. Osallistujaksi pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ilmoittaudu saman tien osoitteeseen matti.huotari@suomenlahetysseura.fi.

La 23.5. klo 14.00–15.00 สวัสดี [sawatdii] Tervehdys Thaimaasta!
Opettajien Lähetysliiton tilaisuus Lahden yhteiskoulun ruokasalissa (Kirkkokatu 2). Riikka-Maria ja Tomas Kolkka kertovat tarinoita Thaimaasta. Lisäksi kuullaan Safarikuoron musiikkiterveiset. Kuoro on lähdössä heinäkuussa Namibiaan lähetystyön 150-vuotisjuhlaan.

La 23.5. klo 15.00 Amalia – musiikkidraama, Lahden yhteiskoulun salissa, Kirkkokatu 2
Päivi Mattilan kirjoittama ja säveltämä musiikkidraama rohkeasta 1800-luvun naisesta, joka seurasi kutsuaan Ambomaalle. Esiintyjät: Markus Bäckman, Päivi Mattila, Rosa Nyman ja Osmo-Matias Ojanen. Mukana lauluryhmä Mu Imbileni. Millainen on Amalian perintö namibialaisten naisten elämässä?