Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysjuhlat Kuopiossa 25.-27.5.

Kartta_Kuopio-halli ympäristöineen

Kartta_Kuopion keskusta

Moottoritieltä on opastus Kuopio-hallille ja edelleen Puistokadulle, kohti Kuopion keskustaa.

Kuopion tuomiokirkkoon ja Kuopion torille saavuttaessa suosittelemme käyttämään Kuopion toriparkkia tai hotellinne pysäköintipaikkoja. Toriparkkiin löydät P-tori yleisopasteita seuraamalla. Tarkemmat tiedot toriparkkia koskien, hinnat ja saapumista helpottavat ohjevideot löytyvät www.kuopionpysakointi.fi

Huomioithan, että katutyöt kirkon ympärillä haittaavat huomattavasti liikennettä. Keskustan kaduista Vuorikatu ja Kauppakatu kirkon kohdalla ovat pois käytöstä. Myöskään Maaherrankatu ei ole läpiajettavissa. Risteyksissä, joista valo-ohjaus on pois päältä, pyydetään erityisesti huomioimaan jalankulkijat ja pyöräilijät.

Linja-autojen saattoliikennettä toivotaan saapuvaksi Kuninkaankatua pitkin, jolloin matkustajat voivat jäädä kirkon pääovelle johtavien portaiden läheisyyteen. Esteetön käynti kirkonmäelle on Vuorikadun puolelta ja kirkon Minna Cantinkadun puoleisesta ovesta. INVA- tunnuksella varustetuille ajoneuvoille on varattu rajallinen määrä pysäköintipaikkoja kirkon läheisyydessä. Paikalla on järjestetty opastus.

Sunnuntaina torille saapuville linja-autoille on saattoliikennettä varten varattu pysähtymispaikkoja Maljalahdenkadulla, kaupungintalon takaa.

Kaupungin yleisiä pysäköintialueita löytyy Matkustajasatamasta, Musiikkikeskuksen eteläpuolelta ja Niiralan uima- ja jäähallin läheisyydestä.

Lauantaina juhlapaikkana toimii Kuopio-halli ja sen läheisyydessä sijaitsevat koulut. Kuopio-hallin läheisyydestä on varattu pysäköintitilaa henkilöautoille. Paikalla on liikenteenohjaus ja P-alueet täytetään saapumisjärjestyksessä. Mikäli Kuopio-hallin lähellä olevat P-alueet täyttyvät, loput henkilöautot ohjataan Puijon urheilukeskuksen P-alueelle.

Linja-autojen jättöliikenne Kuopio-hallille kulkee Opistotietä pitkin, jonka päässä kääntyminen liikenneympyrässä ja matkustajien poisjäänti ja mukaan ottaminen Kuopio-hallin edessä. Linja-autojen pysäköintiä varten lauantaina on varattu Puijon urheilukeskuksen parkkipaikka.

INVA-pysäköinti on järjestetty Kuopio-hallin pääsisäänkäynnin vieressä olevilla pysäköintipaikoilla.

Lauantaina omalla autolla liikkuessasi huomioithan, että Kuopion keskustassa osa Puijonkadusta on suljettu mäkiautokisan vuoksi.

Juhlabussi liikennöi lauantaina

Kuopion keskustasta Maljalahdenkadulta on järjestetty bussikuljetus Kuopio-hallille. Lähdöt keskustasta Kuopio-hallille klo 8.15 alkaen puolen tunnin välein ja Kuopio-hallilta keskustaan klo 8.30 alkaen niin ikään puolen tunnin välein. Viimeinen bussi Kuopio-hallilta lähtee klo 22.00.